Koeweit

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Koeweit
KoeweitVlag.png
KoeweitWapen.png
Koeweiter vlag
Koeweiter wapen
Basisgegevens
Hoofdstad Koeweit
Regeringsvorm Oligarchie Melkarchie
Religie Hindoeïsme[1]
Inwoners Tweemaal de helft
Staatshoofd Bur al-Fret
Overige
Volkslied Het Melklied
Motto Alleen onze melk giet, die van een ander land niet!
Munteenheid De Koeweiter Daalder (Kuwait Thaler) KUT
Traditioneel eten Boekweit
Koeweit
Portaal  Portaalicoon Land

Koeweit is een land gelegen tussen haar buurlanden Irak en Sauerkraut-Arabië. Ondanks de geringe omvang van het land was het rijk aan grondstoffen. Er werd met name melk uit de grond gepompt, wat ook het grootste exportproduct van het land was. Tegenwoordig heeft Koeweit de woestijnen uit de weg geruimd voor geprojecteerde uiervelden.

Geschiedenis[bewerken]

De waarschijnlijk vroegste bewoners van Koeweit, let op de achtergrond voor het toenmalige landschap.
Het huide landschap van Koeweit, te danken aan de runderen. Men maakte van een nood een deugd en maakte er plannen een gehele nieuwe stad te bouwen, te weten Nieuw-Koeweit. Er was echter te weinig geld beschikbaar, hierdoor kon men enkel een hier-parkerenbord betalen en neerzetten.

Het is onbekend door wie en wanneer Koeweit voor het eerst bewoond werd, maar fossielen tonen aan dat er zo'n 5 à 7 miljoen jaar geleden al runderen rondliepen. Deze zaten vrolijk gezamenlijk gras op te vreten en lekker een enorme melkput te vullen, als reserve voor de kleintjes. Jammer genoeg vergaten de koeien dat Koeweit slechts een klein landje was[2] en binnen een knipoog was het gras op. En van het vele eten en melken waren ze vergeten te paren dus stierven ze daar uit. En de melkput, die kwam steeds verder ondergronds te liggen.

Oudheid[bewerken]

Omdat de kustlijn van Koeweit een perfecte overbrugging is tussen het binnenland en de zee, werd het gebied al vroeg een belangrijk handelsknooppunt. Dit is de reden waarom er al in de oudheid een bruisende en rijke stad ontstond aan de golf. Zowel de Feniciërs uit het westen, de Arabieren uit het zuiden, de Perzen uit het oosten als de Koerden in het noorden trokken naar de stad. Maar toen de stad nokkievol raakte, ging men rond de stad dorpjes stichten, waardoor er een nieuwe natie ontstond, jawel: Koeweit!

Men vindt melk[bewerken]

Toen ergens begin 20ste een eenzame boer voor de zoveelste maal in zijn leven een gat groef in het zand[3] schrok hij ineens, want zijn gehele gezicht werd ondergespoten met melk. Toen de fontein min of meer gestopt was, ging hij dieper graven. Hij vond de oude melkput! Hij annexeerde het land als privébezit en liet enorme jaknikkers bouwen met bedoeling het tal melk op te pompen. Zo werd hij de eerste[4] rijke melksjeik.

Saddam dorst[bewerken]

Toen de in Irak democratisch gekozen president Saddam Hoessein te horen kreeg van de vele melkbronnen in buurland Koeweit kreeg hij er enorme dorst naar. Hij ging met een handelsdelegatie naar het land en vroeg netjes of zakenpartner mocht worden, voor slechts een klein winstpercentage. Maar de Koeweiters wilden niet delen, en kort daarop verklaarden ze hen oorlog. Het militair veel machtigere Irak stuurde haar troepen richting de grens om het aangevallen deel van Irak te verdedigen. Men vergat echter een stopsein te geven en de Iraakse soldaten waren binnen no-time rond de Koeweitse hoofdstad Koeweit. Koeweit was geschrokken en ging huilen bij bondgenoot Amerika. Deze stuurde enorme schepen richting het oorlogsgebied. De Irakezen werden verdreven en Saddam gevangengenomen.

Wederopbouw[bewerken]

De oorlog verscheurde Koeweit. Door alle bommen en rotzooi was de melk zuur geworden waarna niemand de Koeweitse melk meer wilde hebben. Het land moest nieuwe inkomstenbronnen vinden, die nog steeds aan de gang zijn.

Naam van het land[bewerken]

Het land heet Koeweit.

Volkslied[bewerken]

Het Koeweiter volkslied stamt nog uit de tijd dat het nog een rijk land was, wat ook te horen valt in de tekst:

HET MELKLIED

Koeweit is rijk want daaronder daar is melk
Dat verkopen wij veel want het is goed voor elk
De liquiditeit onzer melk zit wel goed
Mellek, mellek, mellek, man wat smaakt dat zoet!

Melk word verkocht aan landen in westen
Deze drinken veel, het zijn één der besten
In China, in het oosten lukt het wat minder
Maar dat maakt niet uit, profijt is slechts daarginder

En mochten wij al het melk hebben opgepompt
Of onze kopers door drinken gans zijn opgezwompt
Dan is onze welvaart ver, daar heinde
En onze natie, die's ten einde

De Koeweiter toekomst[bewerken]

Nog een reden om Koeweit als toerist te bezoeken, de vele kunstwerken verstopt in de woestijn!

Omdat Koeweit geen melk meer exporteert zit het land in een economische crisis. Maar zakenlui en de regering bedenken plannen om van Koeweit weer een rijk en economisch sterk land te maken.

Uiervelden
De meest gesproken oplossing. Men gaat weer ouderwets irrigeren en verbouwt op enorme velden uiers. Uiers zijn immers de bron van nieuwe, verse melk. Als dit gaat werken, krijgt het land weer de oude melkstatus.
Toerisme
Wegens het mooie warme klimaat en de kustlijn (met zandbak!) is het land het perfecte zomer- en winterzonvakantieoord.
Een land binnenvallen
Als Koeweit de oorlog verklaart aan een ander land en als leegrooft, heeft Koeweit genoeg kapitaal om een aantal jaar door te draaien.

Zie ook:[bewerken]

 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan

Referenties[bewerken]

  1. Als enige land in het Midden-Oosten
  2. À la Luxembourg
  3. Koeweiters zijn, ook de arme boeren, erg netjes. Hun behoefte doen ze immer op een sanitaire voorziening of als deze er niet is, een zelfgemaakt equivalent.
  4. En de laatste, hij was de enige die zich waagde zijn brood te verdienen met melk.