Leen van Frisia Financieringen

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
$ D€ vijf monst€r$ van h€t kapita£i$m€ $

£€€n van ƒri$ia ƒinanci€ring€n - Bill Gat€$ - Donald Trump - John D. Rock€ƒ€ll€r - Warr€n Buƒƒ€t

Let op! Deze pagina brengt ernstige schade toe aan u en iedereen in uw omgeving en kan longkanker veroorzaken.

Leen is dol op roze...

In Sovjet Rusland, iedereen rent snel weg voor LEEN!! AAAAARGH!
~ De situatie in Sovjet Rusland over Leen.

Hallo, ik ben Leen, van Frisia Financieringen, en ik kom jouw ziel verkopen aan de Duivel, mijn heerser. jou een lening door de strot duwen. laten afsluiten.
~ Leen die jou een lening door de strot wil duwen. wil laten afsluiten.

Nee, dit gaat niet over Jack the Ripper (zie 'From Hell'), maar over een andere zieke geest. LEEN VAN FRISIA FINANCIERINGEN! Ja, hem ja! Die zieke, mens bedreigende, AIDS-verwekkende, zieke, zieke, zieke, ZIEKE! man.

Onheilige geboorte[bewerken]

Leen van Frisia Financieringen is omstreeks in 2007 door de media (mediums!) van het duivelsverbond Frisia Financieringen opgeroepen uit de Hades. Omdat ze een krachtige en overtuigende man wilden, probeerden ze Mussolini uit de dood op te wekken, alleen was hij op vakantie naar de heilzame bronnen in de Hades. In plaats van hem kregen ze een veel en veel machtigere demoon, vastgeketend met het sterkste ijzer, met supersterk glas belegd en met zonnedraad uit de diepten van de zon omwonden. Dit was nodig, omdat een profetie aan Zeus had verteld dat als het los zou breken, het einde van de Olympus en dus ook van de exclusieve 'Scotch Whiskey' nabij was. Maar natuurlijk, zoals dat altijd gaat bij demonen, had de god Hades weer eens zin om zijn lieve broertje te plagen, en toen hij hoorde dat het duivelsverbond Frisia Financieringen een demoon zocht, greep hij zijn kans en bevrijdde hij Lenus het Kwaad. Natuurlijk schoof hij de schuld af op zijn huiself Dobbyos, die zijn handen toen in brand moest steken.

Reclame[bewerken]

Hades' slaaf Dobbyos

Zeus zat flink in de stress. Wat nu? We gaan eerst naar de reclame.

Giftige spiritualiën[bewerken]

Welkom terug! Ik vrees dat de Oncyclopedische beveiliging niet tegen demonen opkan. Het programma Zeus Vista heeft een zwakke firewall. Laten we hopen dat het niet weer gebeurt en laten we verdergaan.
Zeus zat dus in zak en as, want hij wist ook niet wat het was.
Die Schotse whiskey moest hij bewaren, om zijn zoveelste kater te vergaren.
"Stuk uit de Leenysee van Dionysos Appolonius."

Leen van Frisia Financieringen!

Maar goed, toen hij opgeroepen was, begonnen alle problemen. Hij begon zich meteen omhoog te werken in het bedrijf. Een paar van zijn bazen kwamen toevallig om bij ongelukken, zoals een auto die op een van hun huizen viel, of een ander die doodgebeten werd door een grote zwarte hond, die later spoorloos verdween. Op den duur liep het zo uit de hand dat niemand meer zijn baas wilde zijn, en ze boden hem een baan aan als directeur. Maar Leen bleef bij de reclamesector werken, waarbij hij de wereld bestookte met allerlei stunts, zoals de prijzenstunt in de brandweerkazerne.

En wat toen?[bewerken]

Leen liet het hier natuurlijk niet bij, hij was immers een demoon. Hij was niet tevreden. hij ging nog iets veel ergers doen dan reclames voor Frisia Financieringen. Hij ging ook reclame maken voor tandpasta. en niet zomaar tandpasta. Nee, de Prodent disgusting yellower. Die je tanden geel maakt net als de zijne. Helaas kwam toen Sophia. Sophia als Almachtig zijnde versloeg Leen makkelijk. Leen moest zich dus weer terugtrekken in de Hades.
Sophia. Sophia wij danken zeer.
U zien was een hele eer!
Dankzij U zijn we van dit wezen af.
Jij gaaf die Leen een hellestraf!
Dit was het lied gezongen na de overwinning van Leen. Van Leen en zijn sekte Frisius Financirininus is nooit meer iets vernomen!