Leonid Brezjnev

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Mij is helemaal heppie!

Mij? Brezjnev? Dronken? Mij dacht 't niet!
~ Leonid Brezjnev over zichzelf.

Dat is mijn schatje!
~ Leonid Brezjnev over wodka.

Leonid Bressjnev, da's een Rus.
~ Johan Cruijff over Leonid Brezjnev.

Hee da's toch die gast met die dikke wenkbrauwen?
~ Iemand over Leonid Brezjnev

Al die Russen zijn een stelletje zuipschuiten!
~ Kapitein Vooroordeel over de Russen.

Leonid Iljitsj Lenin Brezjnev was de voormalige leider van de Sovjet-Unie. Hij staat bekend om zijn dronken toestand, zijn fatsoen, zijn seksualiteit en zijn klefheid. Tevens was zijn uiterlijk ook nog eens een opvallend iets, met name zijn wenkbrauwen. Hij was de opvolger van Crushtsjov, die op het laatste moment alles kapot wou maken, vanwaar zijn naam. Brezjnev daarentegen was een oude kansloze man die zijn liefde niet vond bij het volk, maar bij zijn drank. Door deze drank kreeg hij zijn welbekende manieren, waaronder niet stil blijven zitten, veel natte geluiden maken met de tong omdat deze te vochtig is en zo nu en dan ook nog eens boeren laten.

Biografie[bewerken]

Creatie[bewerken]

Ook de zwemkunsten moesten gecreëerd worden.

Brezjnev ontstond zoals ieder ander. Nogal wiedes, anders zou het geen mens zijn, of wel? Maar met creatie bedoelen we nu niet de geboorte, maar creatie als leider van de Sovjet-Unie. De jonge Leonid 'malle eppie' Brezjnev wilde van kleins af aan eigenlijk flamingo-dompteur worden. De soepele fysieke toestand en al even frisse uitstraling die Leonid kenmerkte zou hem hierbij goed van pas komen, zo redeneerde hij, tot echter bleek dat het circus nog helemaal niet was uitgevonden toentertijd. Reden genoeg voor Brezjnev om zich te vergrijpen aan de drank.

Voordat Brezjnev de Grote Leider was, waren de laatste tsaar, Lenin en Stalin hem al voorgegaan - na Stalin was Crushtsjov de baas. Hij stond bekend om zijn vernielzucht, waardoor hij op een dag doordraaide en alles wilde slopen omdat hij iedere keer weer in bedwang gehouden moest worden door zijn lijfwachten. Hij werd afgevoerd naar Siberië en stierf daar. Echter, toen Crushtsjov naar Siberië ging, zat de Sovjet-Unie zonder leider. Crushtsjov had al van tevoren zijn opvolger bepaald op een soort testament. Hierin stond:

 
 
Van mijn twee paar handen kies ik mijn linkerhand Brezjnev tot mijn opvolger. De Sovjet-Unie heeft een waardig opvolger nodig. Een idioot dus. Van een extreme communist en een echte bureaucraat die alles in de gaten houdt worden we niet wijzer en gaat het land van kapot. Daarom hij dus. Hij is gestoord genoeg om deze taak te volbrengen!
 

 

—Crushtsjov zijn testament.

Tijdens de parade van de Oktoberrevolutie op het Rode Plein was Brezjnev op het trappetje gaan staan om te laten zien aan het volk dat hij de nieuwe baas was. Natuurlijk uitbundig zwaaien, "want anders zouden de mensen beneden het natuurlijk niet zien!!", aldus een woordvoerder van Brezjnev, die tevens toegaf dat Brezjnev ook toen een aantal glazen flessen wodka had. "Absolut!!".

Vriendjes[bewerken]

Brezjnev en zijn mattie-de-meeloper, Honecker, een Oost-Duitser.
Knuf! ^_^

Brezjnev had een aantal vriendjes, zoals hij hen noemt. Deze vriendjes waren met name hoge piefen, wodka, de vrouwtjes, een aantal Amerikaanse imperialisten en een stelletje meelopers[1]. Hij bracht regelmatig bezoek aan deze vriendjes, en dat ging niet zomaar even met een handdruk en een babbeltje. Neenee, zo was Brezjnev niet. Brezjnev kwam eerst wat later dan normaal uit het vliegtuig [2], viel bijna van het trappetje af [3], héél goed uitkijken geblazen, die dingen [4] zijn verraderlijk, en vervolgens ging hij met een half wandelpasje en een half snelwandelpasje naar het vriendje toe om deze een dikke knuffel te geven, een aantal keer te zoenen en nog wat bij te zuipen om de vreugde erin te houden. Het zoenen ging meestal met een aantal keer op de wang, maar bij de matties was het duidelijk mond op mond, waardoor zijn seksualiteit in twijfel raakte. Men begon te denken dat hij homo was, wat een schande zou zijn bij de Christenen (hoewel die in de Sovjet-Unie grondig uitgemoord waren) en iets totáál anders bij de communisten, die niets anders gewend zijn dan heteroseksualiteit. Uiteindelijk bleek hij biseksueel te zijn, omdat hij tevens op de vrouwtjes viel. Niet letterlijk, maar figuurlijk, hoewel hij een aantal keer er ook letterlijk bovenop viel in beschonken toestand. De details blijven bespaard.

Toespraken[bewerken]

Brezjnev?

Brezjnev was grotendeels dronken, maar soms moest hij ook nuchter blijven, vooral tijdens toespraken. Dit viel niet altijd mee. Brezjnev kon heel slecht uit het hoofd dingen voorlezen. Hiervoor had hij altijd een brilletje, een blaadje en een persoon achter de camera nodig [5] omdat hij dronken aangeschoten beter dingen kon vertellen. Deze toespraken duurden altijd eeuwig lang omdat hij

  • A: Naarmate de jaren vorderden, steeds langzamer ging praten en steeds onverstaanbaarder werd;
  • B: Oud was, dus alles niet snel op kon nemen, maar dat kon ook liggen aan de afkicking van de wodka tijdens deze onbeschonken toestanden;
  • C: Een constante vochtige/natte tong had waardoor steeds een nat geluid te horen was uit zijn mond na elke zin omdat het gewoon vervelend werd;
  • D: Heel veel voorbereiding nodig had, daarmee wordt bedoeld, ontspanning, de ernst van de zaak laten inzien en laten focussen op de tekst.

Brezjnev kon dit gewoon eigenlijk niet doen, al deed hij het wel, terwijl de toestand met de dag slechter werd. Op een gegeven moment werd de toestand zelfs nóg slechter dat de wodka er wel bij móést komen omdat hij dan veel losser werd in de spraak en alles veel sneller en beter zei, totdat zijn manieren ook nog gingen verslechteren.Fatsoen[bewerken]

De schokkende foto met Brezjnev, halfnaakt aan de lijn met een onbekend persoon.

Brezjnev had altijd het fatsoen om netjes te blijven wachten voordat iets begint. Tijdens de dag van de nieuwjaarslezingen moest er altijd nog even voor de opname even de tekst gelezen worden om überhaupt door te krijgen "waarover dit gaat", jaar in, jaar uit. Voor de opnames werd er altijd nog even ingezoomd op Brezjnev en liet hij ook wel een aantal boeren, terwijl hij meestal gewoon niet doorhad dat de camera al zat te draaien. Tijdens deze lezingen moest hij noodgedwongen vaker in de camera kijken omdat hij "tegen" het volk zat te praten, "al zat er een camera en een aantal muren tussen". Dit ging niet makkelijk waardoor er pauzes waren van 1 seconde per zin tot 20 seconden in een moeilijke situatie waar hij voorraad tekort kwam en net alsof ging doen alsof de toestand even mis dreigde te gaan.

Seksualiteit[bewerken]

Een zoekplaatje [6].

Door zijn ongebruikelijke klefheid met zijn vriendjes kreeg men het idee dat hij de eerste geschifte homoseksuele leider ooit was. Dan nog meteen in de Sovjet-Unie waar men al niet veel goeds van verwachtte. De seksualiteit liep uit van het kijken naar de konten van de vrouwtjes tot het zoenen van de vrouwtjes en het zoenen van de mannetjes. Hij kreeg zelfs nog een kind, waarmee het ook al niet goed ging. Ondanks dat Brezjnev nogal zwak en lui was, was hij wel speels vanwege de wodka. "Dat was zijn brandstof om in leven te blijven". Door de drank werd hij ook wat seksueel getinter waardoor hij steeds meer op de vrouwtjes afging, wat soms ook nog eens weed vastgelegd, wat te zien is in het zoekplaatje rechts. Uiteindelijk, hoe ouder hij werd, hoe gekker hij werd. Resultaat: Een schokkende foto die meteen verboden werd in de Sovjet-Unie waarop een halfnaakte Brezjnev te zien was aan de telefoon. Men werd boos en besloot Brezjnev op de een of andere manier te straffen door zijn wodka weg te nemen. Dit zou uiteindelijk zijn ondergang betekenen. Deze straf was precies zo bedoeld om hem nog gekker te maken, aangezien men zelf al gek van hém werd. Men wilde weer een "normale" leider, hoewel de Sovjet-Unie nooit echt een normale leider gekend heeft.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
25 december 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


}


Voetnoten[bewerken]

  1. Hongaren, Oost Duitsers, Cubanen etc.
  2. Ellendige gordel en dat drempeltje ook.
  3. Wéér dat drempeltje...
  4. Lees: drempeltjes
  5. Als deze er was, de camera, en de persoon
  6. Met "allemaal idioten" wordt de persoon links niet bedoeld.