Leiveh!

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Leiveh!
Plaats in België
Loven Boven, Stoven en Geloven!
Loven Boven, Stoven en Geloven!
Basisgegevens
Provincie Vlaanderen.
Land België
Burgemeester Je directeur samen met een hoop enge leraren.
Inwoners 90.000, teveel spijtig genoeg.
Portaal  Portaalicoon Plaats

Hallo Oostenrijk!!!
~ Verwarde kapitein Overduidelijk over de vlag.

Leuven? All right!!!
~ Nerd.

En toen zei hij: "Oei! Voor dat ik de omtrek van die cirkel bereken moet ik efkes pi-pi doen!"
~ Leuvenaars lachen hier zeer om.

Leuven? Løven??? Hva faen?!
~ Noor over Leuven

De cosinus kwadraat alfa plus de cosinus kwadraat alfa is één!
~ Leuvenaar over "Eendracht maakt macht".

Leuven (Frans is er nog niet geweest) is een stad in de Nedersaksische provincie Vlaanderen. Ze is de centraal gelegen hoofdstad van deze provincie - jah... natuurlijk! - en tevens de hoofdplaats van het bestuurlijke en gerechtelijke orgaan van Karel V. Leuven ligt in een grote heerlijkheid en telt ruim 90.000 inwoners waarvan 90% professoren.

Leuven is onder meer bekend als vestigingsplaats van de K.U.Leuven, een zeer verstevigde burcht waar niemand in -en uit kan. Het is de oudste universiteit in de Lage Landen en de examens worden nog steeds afgelegd in het Latijn. Wegens de eeuwenlange aanwezigheid van de brouwerij Artois en het studentenleven wordt Leuven ook wel de bierhoofdstad
van Vlaanderen/België genoemd. En da's natuurlijk de reden van het massatoerisme in de stad.

Geschiedenis[bewerken]

Architectuur om kotsmisselijk van te worden...

De vroegste bewoners[bewerken]

Onderzoekers en experts moesten zo diep graven om bewijzen terug te vinden dat ze een magmakamer opgroeven. Het kwam meteen tot een eruptie waarop dezen hun graafwerken dus mochten vergeten. Tja...

De Romeinen! AAAAAAAAAAAAAAAAA!!![bewerken]

Toen Julius Caesar met strandvakantie op Sicilië was bedacht hij het volgende. Aangezien Gallië te groot was om onderworpen te worden zou hij het sterkste volk eerst aanpakken. Dat waren de Belgen. Het zou Caesar zuur opbreken. De Belgen wonnen immers en Caesar sloeg noodgedwongen op de vlucht. Een geweldige afgang voor de Romeinen, wat een stelletje losers.
De Dijle werd de grens tussen de Civitas Nerviorum (ten noordzuidwesten) en de Civitas Tungrorum (ten Westnoordoosten). Deze indeling werd later ook door de Kerk gebruikt om haar belastingen van het plebs zeer grondig na te kijken.

Na de invallen van de Germanen in de 3de eeuw was het inwonertal sterk vermeerderd, aangezien het aantal aanrandingen op vrouwen een grote rol speelde.

De Grieken[bewerken]

De Grieken waagden ook een poging om de stad te onderwerpen, maar aangezien Perikles op zijn 1560ste verjaardag stierf, kwam heel het militaire en economische systeem in verval en kwam het enkel tot een theekransje tussen de hen en de Romeinen.

De Grieken brachten wel een grote hype in de stad. Dat waren de οργιαι.

Verder[bewerken]

Verder nog een hoop blabla dat de Leuvenaars tot het christendom zijn bekeerd.

In 884 (of 891, misschien ook in 1490... 2008 is eveneens mogelijk) werd ook voor de eerste keer de naam Luvanium/Loven vermeld. Voor deze naam zijn twee mogelijke verklaringen:

De volgende jaren en eeuwen waren niet bewogen.

 • vanaf 900 tot 1200: Eerlijk... er gebeurde niets.
 • in 1254 kwam de paus op bezoek. Hij was echter op doortocht naar Mechelen en moest hoogdringend naar toilet. Daarna trok hij verder en liet een stad achter die helemaal in rep en roer was door zijn onverwachte aankomst.
 • vanaf 1300 tot 1500: Hardwerkende, goedgelovige, bloed-zweet-en-tranenlatende, dappere, veelkindjesmakende boeren vormen de grootste groep van de bevolking.
 • 1550 - 1800: Karel V (de V van Vendetta) regeert.
 • 2000: Leuven wordt gesticht.
Mooie skyline van Leuven.

Vlag en wapenspreuk[bewerken]

De Leuvense vlag bestaat uit drie horizontale banden in drie verschillende kleuren: rood, wit en rood. Ze hebben zuiver plagiaat gepleegd. De Oostenrijkse overheid zit met de handen in het haar. Het is immers nog steeds een raadsel waarom de vlag volledig is gekopieerd. Waarschijnlijk heeft het zijn oorsprong in een oude aprilgrap waarbij kwajongens de vlag van het Leuvense stadhuis hebben vervangen door de Oostenrijkse vlag. Vervolgens zou de burgemeester van de stad de vlag zo mooi gevonden hebben dat hij ze maar liet hangen.

De wapenspreuk van Leuven luidt: "Loven boven, Stoven en geloven." Geloven in de beloftes die nimmer gerealiseerd zullen worden.

Bezienswaardigheden[bewerken]

Leuven kent tal van bezienswaardigheden:

 • Het stadhuis
 • De Grote Markt
 • Het Martelarenplein
 • Het stadhuis
 • De Grote Markt
 • Het Martelarenplein
 • Het stadhuis
 • De Grote Markt
 • Het Martelarenplein
 • Het stadhuis
 • De Grote Markt
 • Het Martelarenplein

Santé ende Schol![bewerken]

Winkelen[bewerken]

De Diestsestraat en de Bondgenotenlaan zijn de belangrijkste winkelstraten in het centrum van Leuven. Vraag niet hoe ze op die straatnamen zijn gekomen. Voor de rest: ok in de Tiensestraat en çavakkes in de Mechelsestraat. Zowel de Diestse- als de Mechelsestraat zijn volledig verkeersarm. De verkeersarm komt van de E40 die aansluiting maakt met de A2.

Uitgaansleven[bewerken]

Leuven is internationaal bekend om zijn uitgaansleven. Tussen de talrijke studentes die er rondlopen valt er vast en zeker wel een hete brok te vinden. Er zijn zeer veel uitgaansgelegenheden in de stad, overwegend cafés.

De beste avonden om een stapje in de wereld te zetten zijn donderdagavond (wegens het bruisende studentenleven) en vrijdag -en zaterdagavond. Dan staan zowel het testosteron als het oestrogeengehalte op hun hoogste peil.

Evenementen[bewerken]

Er worden verschillende jaarlijkse evenementen georganiseerd in Leuven, waaronder:

 • Vele onschuldige verjaardagsfeestjes.
 • Examenparty's
 • Nerd-bijeenkomsten
 • De HTML -en JAVASCRIPTfeesten

Leuvenaar worden in drie stappen[bewerken]

Niet zo moeilijk. Afhankelijk of men intelligent is of niet. Hier volgen een aantal goede tips om zich helemaal volgens een Leuvenaar te restylen:

Stap 1[bewerken]

Leuven

Style & Kleding:
Zorg ervoor dat je er alles behalve hip uitziet. Draag lederen, klassieke schoenen, indien je brilt: draag liefst een grote jaren '80-bril met een dik montuur in zwart. Koop geruite hemden en draag een bruine of beige broek. NB: geen jeans!
Liefst geen lange haren tenzij je hippie bent. Hippiestijl wordt nog min of meer beschouwd als "aanvaard". Sandalen mogen; doe liefst spierwitte kousen aan in je sandalen. Dat vinden nerds heel hot.
Laat pukkels of andere schoonheidsfoutjes staan. Douchen is overbodig. Hoe minder je op hygiëne let, hoe beter immers.

Stap 2[bewerken]

De attributen: Koop best de allernieuwste laptops, bestel ze desnoods maanden op voorhand. Zeg absoluut niet het woord "Windows 98", dan lachen ze je uit. Zorg voor permanente internetverbinding. Als studentendoop installeer je dit zelf. Kun je dit niet, word je uitgesloten.
Zorg zeker voor een bruine, lederen boekentas om je spullen in te doen. Als het leder van Italië komt is dat maar des te beter. Dingen van Italië winden nerds altijd op.

Zorg zeker voor schrijfmateriaal van de hoogste klasse, liefst van de Delhaize. Schrijf altijd met vulpennen en schrijf alles behalve mooi.

Tot slot schaf je het nieuwste model van het meest geavanceerde en gesofisticeerde grafisch rekentoestel van Texas Instruments aan.

Stap 3[bewerken]

Leer en studeer hard. Leer ten minste Latijn, Oudgrieks, Hebreeuws en Arabisch. Daarnaast heel veel wiskunde: iedere Leuvenaar kan immers opgeroepen worden om een kernfysicus te vervangen. Leer heel veel HTML, javascript en assemblee om het toe te passen op je grafisch rekentoestel. Je moet zeker een computer kunnen hacken, want dan pas ben je cool. De meeste nerds geilen op wikipedia, maar wikipedia is slecht en je kan erdoor slechte vrienden krijgen. Vermijd de site dus.

Wanneer je pas geslaagd bent voor het toelatingsexamen krijg je officieel je nieuwe identiteitskaart en kan je jezelf een echte nerd Leuvenaar noemen.

Visualisatie vanuit de lucht[bewerken]

Leuven gedetailleerder bekeken vanuit de lucht...
Leuven satellietfoto2.jpg

Leuven is ingesloten tussen de derdegraadsfunctie A2 met de horizontale as E40. De Leuvense ring is een cirkel met de vergelijking
c <-> (x - 5)² + y² = 9
De afstanden zijn relatief aangezien fysisch ook de aardkromming een rol speelt en waardoor men driedimensionaal een heel andere functie bekomt. Niet alleen dit, maar ook de buigingsfactor van het reliëf, waar naargelang de geaardheid de afstand oploopt. De Leuvense invalswegen zijn met andere woorden de doorlopende radii van de cirkel c. Hoe meer radii er zijn, hoe vlotter het verkeer doorstroomt. Soms worden deze verkeerswegen geblokkeerd en moet men alternatieven zoeken. Dit doet men door eerst de vectoren te bepalen zodat er een verschuiving plaatsvindt in alle richtingen. Meestal komt men dan op een andere rechte van de vorm
f(x) = x
terecht, die meestal wel parallel loopt met de vorige verkeersader. Uiteindelijk zal men via een snijdende rechte zijn bestemming naderen.

Partnersteden[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Leuven.

Zie ook[bewerken]

Dit is een
Afbeelding pieperzegel.png
PIEPER