Lidl

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lidl (spreek uit: Liedel of lajdol) is een van oorsprong Mofrikaans levensmiddelenbedrijf dat is veroverd door de Polen. Het bedrijf is in de hele Wereld beroemd. In Europa zijn zo'n 11.000.000 winkels van Lidl verspreid over 17 landen. Er zijn plannen voor verdere expansie naar Het Oostblok en Canada.

De winkels zijn onder leiding van anoniempje. Het hoofdkwartier van Lidl staat in Neckarsulm, Mofrika.

Anoniempje.

Geschiedenis[bewerken]

In 34 n.C. had men twee soorten mensen, arme en rijke. De rijke lieden consumeerden hun levensmiddelen bij de Kwalbert Heijn, terwijl de arme moesten bedelen op straat. Toen-der-tijd leefde in Mofrika een man, genaamt Karl Marx (oprichter van het communisme lidlisme). Hij vond dat ook de arme mensen Air Miles en zegels mochten krijgen. Dus vondt hij een winkel uit die goedkoper en sterker dan de rest was. Deze noemde hij: Der, Die, Das Lidl De aartsvijand van Das Kapital en zo werd in 36 n.C. de Eerste Lidl geopent in Trier. Ooggetuigen hebben beweert dat de geest van Marx des nachts door de Lidl zweeft op zoek naar "Korting"

Het logo van de Lidl.

De Naam[bewerken]

Hoewel Lidl altijd eigendom is geweest van Marx, wilde hij niet dat de winkel "Marx Markt" werd genoemt. Dit klonkt (volgens hem) nogal dubbelzinnig. Daarom kocht hij destijds de rechten voor het gebruik van de naam Lidl van de beroemde Oostenrijkse zanger Jodelidlo voor slechts 3 koeien.

Karl Marx de oprichter van De Lidl.

Nederland[bewerken]

Lidl Nederland bestaat sinds juni 1944. De locatie van het exacte hoofdkwartier is geheim, maar geruchten gaan dat het zich ergens in het Groene Hart bevindt. De leider van de Lidl is, na Marx z'n dood, anoniempje. Men kan, als men goed luistert, zijn stem door de luidsprekers horen en zo geheime informatie krijgen over de "weekaanbiedingen". De eerste Lidl-winkel werd in mei 1945 geopent. Lidl had in 2007 twee miljoen filialen en de geschatte omzet bedroeg 18 rijksdaalders. Lidl Nederland gebruikt (sinds de Polen de macht hebben over de Lidl): my wkładamy nasz duży nos w twój portfel. (Nederlands: Wij steken onze grote neus in uw portomonnee) als motto.

In 2004 bestond Lidl 60 jaar. Dit vierde Lidl met speciale kortingen voor de klanten. Zelfs de arbeiders werden beloond met een weekendje Warschau.

Film[bewerken]

In 1978 bracht Karl Marx de film Lidl Weapon uit. Deze film werd een groot succes in Amerika, Mofrika, Limburg en nog een heleboel andere verre landen. Deze film staat bekend om zijn grote hoeveelheden nutteloze actie, ondersteund door hersenloze monotone herrie.

Poolse overheersing[bewerken]

De Lidl is over de gehele wereld een Poolse enclave. Dit komt doordat iedere Pool na zijn/haar standaard 14-uurse werkdag bier gaat halen. Bij de Albert Heijn is dit te duur, dus trekken de Polen massaal naar de Lidl. De overheersing begon op 14 januari 2002. Het was een koude winternacht. Geschikt dus voor de Pool. Er kwam een grote kruistocht van Polen uit het Oosten. Zij zochten onderdak in asielzoekerscentra, maar werden Met de Harde Hand teruggestuurd. Maar, deze eigenwijze groep Polen ging niet terug. Zij dwaalden over de Vlakten van Nederland totdat zij aankwamen in het pitoresque dorpje Onbekend. De Polen sloegen hun eigen woonwagenkamp op en verbleven in dit rustige plaatsje. In dit dorp was een Lidl-winkel. De Polen bleken een zwak te hebben voor deze winkelketen vanwege de lage prijzen. Spoedig kwamen meer Polen Nederland binnen om goederen te consumeren bij de Lidl. Begin 2003 kwam er een Poolse man in Nederland, de naam dragend: Karol Józef "Johannes Paulus II" Wojtyła. Hij stelde de Uwolnić ten Lidl ("Bevrijd de Lidl") in. Met alle Polen als aanhanger greep hij al snel de macht over de Lidl. Karol Józef "Johannes Paulus II" Wojtyła kon niet lang van zijn macht genieten. Op 6 mei 2002 werd hij op Mediapark te Hilversum doodgeschoten door ene Lee Harvey Oswald. Na Karol was anoniempje de machtigste der Polen. Sindsdien regeert hij over Lidl National.