Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
Plaats in Verenigd Koninkrijk
Llanvlag.jpg
Basisgegevens
Motto Ljaiefjalwjifmjc iavncalwmcijaiwevnalemv eiacjfmlaeiwncfm.
Provincie Wales
Land Verenigd Koninkrijk
Burgemeester Jeiflafeilllllejf Afjliaefjimcja
Inwoners 868
Portaal  Portaalicoon Plaats
Wapen
Het treinstation in Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrn-drobwllllantysiliogogogoch met de uitsplaak eronder. Hmm, zouden ze overal moeten doen!

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch is een plaats met een lange plaatsnaam
~ Kapitein Overduidelijk over Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Llan-vire-pooll-guin-gill-goger-u-queern-drob-ooll-llandus-illo-gogo-goch
~ Een van de weinige Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogochers zonder splaakgeblek die de uitsplaak van de plaatsnaam aan het oefenen is

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch is een plaats in Wales waar de mensen allemaal computerverslaafd zijn. Het dorpje heeft 868 inwoners. Het dorpje was er al, maar de naam Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch is later pas ontstaan omdat de mensen tijdens de oprichting van de plaats er niet uit konden komen wat de naam zou worden, waardoor ze hun plaats eerst Y noemden. Na de invoering van Welsh als standaardtaal in Wales had iemand op het toetsenbord geramd, en geheel onverwachts was daar de naam, welke direct werd geaccepteerd door de inwoners. Het plaatsje is erg moeilijk te vinden omdat Google het aantal letters niet aan kan en denkt dat de zoeker gek of gewoon overwerkt is. Ook in het echt is Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ook erg moeilijk te vinden omdat bijna niemand de naam zuiver uit kan spreken; hierdoor hebben ook veel mensen in Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ook een splaakgeblek als taal.

Ontstaan[bewerken]

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - toen nog Y - werd op 19 april 1736 gesticht door een stelletje nietsnutten uit Engeland, die meteen wilden dat hun plaats een originele naam kreeg, maar omdat het toetsenbord, en daarmee het Welsh nog niet was uitgevonden namen ze de Y, die twee keer voorkwam in hun naam als plaatsnaam.

Voorzieningen[bewerken]

Het dorp heeft maar enkele voorzieningen, waaronder:

Stedenbanden[bewerken]

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch heeft stedenbanden met:

Zie ook:[bewerken]


Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
22 december 2014
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.