Hertogdom Groot-Luxemburg

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Luxemburg
Vlag
Vlag
Basisgegevens
Talen Letzeburgs (68%) Latijn (5%) en Nederlands (21%)
Hoofdstad Ehm...Luxemburg en nog eens Luxemburg zeker?
Regeringsvorm Zoek het op!
Religie Zeus (Grieks)
Inwoners Men weet het echt niet hoor!
Staatshoofd God
Overige
Motto "Everschweinen sind lekker!"
Munteenheid Luxemburgse Talenten
Oppervlakte Verandert ieder jaar
Buurlanden/gebieden. België, Duitsland, Frankrijk en Griekenland
Nationale feestdag 30 februari
Tijdszone Discussie
Portaal  Portaalicoon Land

Luxemburg? Wat bedoel je nou? Het land, de provincie of de stad?
~ Kapitein Overduidelijk over Luxemburg

Luxemburg? Ah, dat kasteel!
~ Een Amerikaan over Luxemburg

Luxemburg? Ik ben in België! Stomme wegenkaart!!!
~ Een zakenman die een belangrijk dialoog gemist heeft...

Een grote hoop gelooft in God!
~ van een instabiel land gesproken...

We spreken hier over het Groothertogdom. Een groot hertendom, snap je? Ha. Ha. Hoesthoest! Zo'n klein landje maar met grote geschiedenis, doch weinig cultuur. Hieronder allemaal beschreven.

Groothertogdom[bewerken]

Even in een wiskundelullige vergelijking:

  • Groot.Hert.OG.Dom = Groot.Hert.Dom (want OG = oxidatiegetal valt weg, niet nodig hier)
  • <=> een groot hertendom dus

Het land heeft veel herten. Voor de Letzebeurgers zijn ze een geschenk uit de hemel, want ze kunnen hen gebruiken:

  • als offerdier...
  • als marteldier...
  • als defensiemiddel...
  • om er allerlei vieze dingen mee te doen...

Geschiedenis in een notendop[bewerken]

Deze heeft wat minder geluk gehad in het leven...

Uit de vroegste bronnen constateert men dat Luxemburg oorspronkelijk een eiland was. Het zou gaan om een periode tot 152 miljoen jaar geleden. Maar toen de zee zich terugtrok, bleef er alleen maar land over dat nu zowat Noord-Frankrijk, België en Nederland omgeeft. Wetenschappers veronderstellen ook dat Luxemburg als eiland één grote vulkaan was, dat valt de nu nog seismische activiteit te verklaren. De grote vulkaan is nu al 2500 jaar in rust. Echt... als deze ooit zou ontploffen dan zijn we er allemaal aan!

Luxemburg map.jpg
  • Toen de Romein Caesar dit stuk land ontdekte, was hij ervan overtuigd dat hij dit land bij het Rijk zou toevoegen (aangezien er ook geen bevolking was die in opstand zou kunnen komen). Maar het mocht niet baten: Caesar werd gehaat door andere grootmachten en dezen besloten er een stokje voor te steken. Maar deze grootmachten raakten ook in conflict en putten hun eigen uit door oorlogen. Inmiddels waren Caesars legioenen de lange tochten en de zware bevelen meer dan beu en begonnen hem te pesten uit jaloezie (zij hadden immers nooit iets te zeggen). Caesar werd weggepest naar de Kempen waar hij o.a. Geel ontdekte. Caesars legioenen begonnen een nieuw bestaan in dit land en doopten het om tot Luxemburg (Lux - em - brugh wat een brug naar luxueuzer leven betekent, m.a.w. beter leven zonder Caesar).
  • Verder weet men niet precies wat er gebeurd was. Bronnen zouden spreken van een incestschandaal gedurende de middeleeuwen omwille van het geringe bevolkingsaantal. Deze periode was bijzonder zwart, met gevolg dat er vele stierven aan de Zwarte Dood. In het begin van de 20ste eeuw klaarde het een beetje op; omdat er watertekort was had men plannen voor een stuwmeer. Dertig jaar later is alles gerealiseerd, de Letzebuergers sprongen een gat in de lucht van blijdschap.
  • Letterlijk dan, want door de goede landbouw en daaraan vastgebonden rendementen werd de bevolking rijk: ze kochten massaal dure wagens, waardoor de CO2-uitstoot schrikwekkend steeg en waardoor de scheur in de ozonlaag een gat werd. De milieuproblematiek werd aangekaart bij Greenpeace enzo, maar zij verkozen niets liever dan het protesteren tegen het doden van zeehondjes op Groenland en de iets zinnigere situatie in Luxemburg links te laten.
  • Nu kent men er nog altijd een bloeiende beschaving. Het toerisme is er een bron van inkomsten. Wanneer men tot in 1970 Luxemburg bereikte moest men net voor de grens de auto parkeren en te voet verder op de vele bospaadjes. Dit vonden Hollanders niet leuk en begonnen een massale invasie in het land. Ze richtten er talrijke campings op en waren de grondleggers van de bloeiende toeristische activiteit die men nu kent.

Bevolking[bewerken]

Dit is een
Ster504c.png
KOOL
Bevolkingsstatistieken.jpg

Hier wordt een peiling gegeven van de bevolkingspercentages in leeftijd en sexes (bron: 2006) waaruit we merken dat er nog een grote kinderloosheid is. Kinderen worden immers geïmporteerd uit België voor een zeer lage prijs. Dit allemaal te danken aan kopstuk Marc Dutroux.

De gemeenteraad is gewoon een synoniem voor Luxemburgse bevolking, omdat er zo weinig kandidaten zijn voor het besturen van het landje, heeft men een regeringsplicht ingewilligd. Ook kinderen, maar die zijn er niet.

Inwonen in Luxemburg is niet moeilijk, de taal kan je: het is gewoon wat Nederlands met een Duits accent, buiten deze taal is er ook nog Latijn en kan je nog altijd vlot Nederlands praten aangezien de meerderheid van de bevolking Nederlands spreekt. Je hoeft zelfs geen huis te bouwen! Je neemt een tent of een camper mee en je bent ingeburgerd. Identiteitskaarten kan je krijgen voor € 10 aan een souvenirwinkeltje. Simpel hè?

De mentaliteit van de bevolking is warm, echter vol jaloezie. Er ontstaan vaak ruzies over "Wie heeft nou de grootste camper??!" en leidt niet zelden tot moord. Verhalen genoeg, maar ze worden best niet vrijgegeven voor gevoelige lezers of voor brugklassertjes die voor hun leraar opzoekwerk moeten doen.

Cultuur[bewerken]

Zoals eerder in deze tekst beschreven vindt de cultuur zijn oorsprong in de Romeinse. Doch hebben deze Leztebuergers geen gebouwen opgetrokken die wijst naar hun beschaving. Ze hadden dus geen leider, geen levenslust, geen kinderen om te verhandelen voor geld, geen centen dus, geen auto's, geen internet (WAT???!). Niets!

Verder geloven ze in Zeus. Een grotere hoop gelooft ook in God. Hoe geloviger, hoe dommer, maar ja... het is nou zo.

Vandaag de dag leven ze in een verbeterde beschaving.

Economie[bewerken]

Sinds het ontstaan van het groothertendom is het land heel arm. Er is daarom ook geen enkele bank in Luxemburg gevestigd. Dit heeft het voordeel, dat het landje nooit uitgemaakt wordt voor belastingparadijs, zoals het bij Nederland vaak voorkomt. De economie bestaat voor een groot deel uit campings uitbaten en kastelen bouwen. Het tweede lukt niet zo goed, wat je aan de schampere staat van de meeste burchten kunt zien.

Links[bewerken]

}