Massale badeendenplaag

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Hier een tamme badeend. Absoluut niet gevaarlijk. Als hij in een goede bui is, tenminste.

De massale badeendenplaag was een plaag voor de dierenbescherming en de speelgoedfabrikanten waaraan miljoenen badeenden en honderden mensen aan kwamen te overlijden. Deze plaag duurde van begin 1992 tot de zomer van 2008. Deze plaag wordt geen oorlog genoemd vanwege de overlast van deze badeenden.

Voor de oorlog[bewerken]

Dit is niet de badeend die we bedoelen.

Voor de oorlog was het overal nog rustig en vredig. De vogels floten rustig in het rond terwijl de buren er steeds maar gek van werden. Af en toe waren er schoten te horen maar deze kwamen meestal van diezelfde buren vandaan die de bomen weer eens gingen mishandelen. Ook een aantal voorbijrijdende auto's langs de straat maar verder niets aan de hand allemaal en het waren zeer saaie momenten. Dat veranderde natuurlijk allemaal.

De badeenden[bewerken]

In Sovjet Rusland, eend baddert JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over badeenden.

De badeenden komen uit de eendenfamilie en zijn vaak te vinden in de badkamer. Badeendjes lijken schattig, om te knuffelen en om op te vreten [1] maar toch hebben ze het baasje direct in hun macht na een simpel oogcontact. Tijdens dit oogcontact hypnotiseert de badeend het baasje en laat de badeend het slachtoffer dansen en schreeuwen. Weliswaar niet prettig voor de buren maar zij kunnen er ook niets aan doen, net als de herriemaker, al weten de buren dat zelf niet eens. Badeenden zijn zeer onvoorspelbaar. Dat weten de hoge Pieten, Kezen, Jannen en Sjonnies uit het leger nu ook.

De mensen[bewerken]

Geen enkel mens is hetzelfde. Hier hekelen de meeste mensen nog wel eens over. De ene mens is onzinnig (Oncyclopedist), de andere serieus (Wikipediaan), levenloos (Emo), dood (Levenloos), normaal (Deze bestaat echter niet) en noem zo nog maar oneindig tot de macht 12 veel soorten op.

Het begin van alle ellende[bewerken]

Hier een bijeenkomst van een aantal badeenden in opstand. Zoals te zien is hebben ze allemaal een zonnebril op om zo niet herkend te worden door de politie of de geheime dienst.

In 1984 werd de allereerste badeend verkocht in een speelgoedzaak. De badeenden werden meteen al populair omdat deze zo schattig eruit zagen met hun op te vreten blik [2] en troetelige snavel. In de zomer steeg het aantal badeenden dat gefabriceerd werd door verschillende speelgoedfabrieken explosief van een schamele 100000 per week tot 100000000 per maand. Steeds meer mensen kochten deze badeenden en behandelden ze ook als huisdier, al hadden ze het zelf niet door. In de lente van 1989 verschenen er een aantal badeenden bij de dierenbscherming omdat ze zich seksueel mishandeld voelden. Nadat dit nieuws in allerlei kranten hadden gestaan was de maat het bad vol. Steeds meer badeenden gingen zich beklagen bij de dierenbescherming. De baasjes van de badeenden vonden dit maar vreemd en bijna alle bezitters van de badeenden kwamen langs bij de dierenbescherming en kwamen vertellen dat het hier om een misverstand ging met de reden dat badeenden niet eens echte dieren zijn en niet eens organisch zijn, dus ook geen organen hebben. Dit was voor de badeenden echter de druppel die de emmer het bad deed overlopen met de badeenden en al erin. De badeenden kwamen in opstand.

De grote doorbraak van het nieuws[bewerken]

Wereldwijd kregen badeenden dat te horen en zij pikten dat niet. Duizenden badeenden hypnotiseerden de baasjes om zo te kunnen vluchten en om zich te kunnen verzamelen op allerlei vreemde punten en daar allerlei plannen af te spreken zodat ze de mensen het betaald te laten zetten. De grootste bijeenkomst die is geweest voor de officiële bekendmaking van de oorlog was in Peking waar allemaal badeenden op een meer dreven met zonnebril op om niet herkend te worden. Een spion ging onopvallend als een lopende struik naar de plek des onheils om ze af te luisteren [3]. Eén badeend kwam er echter achter dat een struik bewoog en naar het meer toeliep en zo zijn andere soortgenoten op kwaakte om die struik te bekijken omdat ze dit erg bijzonder vonden. Toen de badeenden de lopende struik omsingeld hadden, gaf de spion zich over, zonder dat hij wist dat de badeenden dit interessant vonden. Nadat de badeenden zagen dat het om een mens ging die ze voor de gek hield, waren de badeenden zo teleurgesteld dat ze de spion lieten verdrinken. Dit nieuws sloeg ook ditmaal weer in als een bom, hoewel de andere bommen nog moesten komen. De mensen werden woedend op de badeenden en gingen zo ook plannen maken bij een vergadering van de VN. Een badeend was stiekem naar binnen gestuiterd en een niet oplettend lid trapte er per ongeluk op waardoor deze al meteen verraden was. Deze badeend werd ontvoerd door het onderzoeksteam en kwam verder nooit meer vrij, tot nu toe.

Het begin van de plaag komt dichterbij[bewerken]

Na deze gevallen kwamen de opperbadeenden en de grootste leiders van de grootste landen bijeen om te gaan praten. Zij waren het over 1 ding eens: met geweld komt men niet verder en het lost ook niets op [4]. De badeenden wisten van de gebeurtenissen en ze gingen onderhandelen over de vrijlating omdat ze het niet vonden kunnen om zomaar een soortgenoot te ontvoeren voor onderzoek. Een leider sprak dat deze badeend onderzocht werd op verwondingen. Dat konden de opperbadeenden maar niet geloven nadat ze later te horen kregen dat diezelfde badeend een tijdje terug al overleden was. De badeenden waren nu woest en gingen dreigen met een oorlog omdat zij de mensen schuldig maakten aan moord op een soortgenoot, maar de mensen snauwden terug dat zij zelf de badeenden ook schuldig zouden maken aan moord op die spion. Hier kwam echter niemand uit. Toch besloten de mensen de oorlog te openen omdat ze nu ook te horen kregen van een aantal ooggetuigen dat de spion expres om het leven werd gebracht en het lid die de badeend vertrapte toegaf dat het een ongeluk was. De mensen en de badeenden zinden op wraak.

De plaag[bewerken]

De badeenden en de mensen waren in oorlog, terwijl het later eerder een plaag werd. De oorlog werd al ruim aangekondigd bij verschillende nieuwszenders, maar weinig mensen maakten zich zorgen over de badeenden omdat ze de badeenden zwaar onderschatten. Terwijl de mensen rustig bleven zitten in hun stoel met krantje en een drankje waren de badeenden al onder leiding van de opperbadeend Moby Duck een aantal plannen aan het smeden.

Jacht naar badeenden[bewerken]

De bijeenkomst met de opperbadeend, een woordvoerder van de mensen die Eends kon en natuurlijk ook nog de pers.

Het nationale leger van allerlei landen en de VN wilden, om verdere zorgen te voorkomen, alle badeenden innemen van iedereen. Bij sommige buurten werden er zelfs heuse razzia's gehouden [5], op zoek naar badeenden. De legertroepen en de blauwhelmen namen het erg serieus en verschillende badeendenverzamelaars werden hier ten dupe van. Door de massale inname gingen sommige badeendenverzamelaars naar de rechter. De badeenden spruttelden tegen en de opperbadeend werd razend van dit nieuws. De opperbadeend vroeg om een bijeenkomst met mensen, om te klagen over dit voorval. Deze bijeenkomst bracht geen verheldering bij de opperbadeend en leidde zelfs tot een hevige ruzie tussen de mensen en de badeenden.
Nadat er al meer dan 650000 badeenden waren ingenomen gingen deze badeenden per vrachtschepen naar de Hudson Bay in Canada om daar ingesloten te worden zodat ze niets konden doen. Toch waren niet alle badeenden gevangen. Overal werden nog badeenden gesignaleerd [6].

De ramp van 1992[bewerken]

Eind 1991 gingen de eerste schepen al op weg naar Canada vol met badeenden en andere wezens die ervan verdacht werden dat ze mee zouden dingen met de badeenden. Deze boten hadden allemaal zeecontainers waar de badeenden in zaten. Alles leek goed te gaan, maar toch ging het op 10 januari 1992 mis. Een boot vol met zeecontainers die vanuit Hong Kong vertrok, kapseisde in een storm op de Stille oceaan. De zeecontainers waren opengesprongen door de knal op het water en nog door de knal van de boot zelf op de containers waardoor meer dan 28000 badeenden konden ontsnappen uit de boot en de zeecontainers en verspreidden zich razendsnel over de planeet. De opperbadeend sprak van een gelukstreffer.

Overdrijving[bewerken]

De badeenden die van de gekapseisde boot kwamen gingen voor het grootste deel langs Rusland naar Europa toe, maar deze badeenden zaten enkele jaren vastgevroren in het ijs en werden pas in 2000 voor de kust van IJsland gezien. Andere badeenden dreven naar de westkust van de Verenigde Staten waarvan er een paar waren die naar Austalië toe dreven door een zeestroom die opeens van richting veranderde. Badeenden vanuit heel de wereld kwamen achter dit nieuws door via-via connectie met andere badeenden en besloten massaal met de andere badeenden mee te zwemmen met de groepen in Europa en de Verenigde Staten. De plaag werd nu goed zichtbaar doordat de badeenden zich overal massaal gingen afspreken op allerlei plaatsen. Bij deze bijeenkomsten werd er vooral geklaagd over geluidsoverlast vanwege het gekwaak. De badeenden wilden niet weg en er ook niet mee ophouden, dus gingen de mensen de badeenden maar zelf verplaatsen. Het was inmiddels 2004.

De massale badeendendump van 2004[bewerken]

De mensen waren de badeenden beu en gingen ze allemaal meenemen naar andere plekken om van ze af te zijn. Er kwamen zo massale bijeenkomsten van mensen op allerlei plekken aan het water om de badeenden te 'dumpen'. Men ging dit uiteraard op beeld vastleggen omdat dit een gebeurtenis was die niemand anders had kunnen voorstellen. De schattige badeendjes werden gedumpt en opeens was het over met de trend. De foto's die nog over zijn gebleven van de massale badeendendump in 2004 worden nu nog bewonderd. Hieronder een aantal foto's van de badeendendump op verschillende plekken:

Massale afname[bewerken]

De opperbadeend, gespot in Amsterdam.

De opperbadeend was geschrokken van dit voorval en gaf in een uitgebreid interview aan dat dit nooit meer mag gebeuren. De mensen bleken sterker dan gedacht en vice versa dat er in het begin gedacht werd. Ook verschillende wereldleiders hadden dit toch liever niet willen zien gebeuren, maar het was voor hun eigen bestwil volgens enkele opstandelingen. Toch was de opperbadeend tegelijkertijd ook woedend. Een aantal badeenden raakten zwaar gewond nadat zij vanaf een grote hoogte het water in gedumpt werden. Vanwege dát begon hij een laatste opstand te verzinnen.

De laatste opstand[bewerken]

De badeenden bedachten een complot om de mensen weer te gaan plagen en pesten. Ditmaal over wat er gebeurd was tijdens de massale badeendendump en vooral wat de schade was. Een aantal badeenden konden er niet bij zijn vanwege hun verwondingen. Een maand later kwamen álle badeenden bijeen om 'aandacht' te vragen voor dit voorval en om 'wraak' te nemen. Aan de kusten van de Verenigde Staten en van Europa barstte het van de badeenden en deze sloegen over tot een aanval. Deze aanval kwam echter niet verder tot de kustlijn omdat het leger zich al opgesteld had om de badeenden allemaal tegen te houden, al ging dit niet al te makkelijk. Een aantal sloegen er toch in om erdoor te komen, maar deze werden direct al weggejaagd met een aantal schoten van geweren. Toen het echter zó uit de hand leek te lopen, werd er maar besloten om maar met scherp te schieten: meer dan 230 badeenden kwamen hierbij om het leven en de badeenden trokken zich massaal terug. [8] De opperbadeend gaf zich verloren.

Wanhopige poging tot een laatste aanval[bewerken]

De opperbadeend kon het niet meer aan en wist dat ze verloren hadden. Toch wou hij nog één pacifistische opstand doen aan de kust van Europa. Alle badeenden die nog mee konden, gingen mee, al waren ze de vechtlust kwijt. De badeenden kwamen zo een jaar na de massale badeendendump aan, aan de kust van Groot-Brittannië. De badeenden kwamen geheel onverwachts, het leger kwam pas veel later, maar zelfs nog op het moment dat ze aankwamen, gaven de badeenden zich gewonnen. Alle 100062 badeenden werden meegenomen naar het politiebureau ter verhoring. Allemaal werden ze vrijgesproken op een paar na die tegen gingen stribbelen.

Nu[bewerken]

De opperbadeend drijft bewusteloos op het water. Deze foto werd genomen vóór alle takelwagens, dierenambulances, toeschouwers en een aantal andere badeenden kwamen.

Na de vrijlating van bijna alle badeenden, gingen ze allemaal weer terug naar hun baasjes. Sommigen waren werkelijk ontroerd met de terugkomst, anderen werden woedend en er werden strenge straffen uitgedeeld zoals een jaar lang geen koekjes. De meeste mensen waren blij, want het waren wel hun huisdieren badeenden die gemist werden. Voordat de badeenden terug waren en vlak nadat de badeenden in opstand waren gegaan, dus weggezwommen zijn, gingen een aantal baasjes posters opplakken aan lantaarnpalen en aan muren, omdat hun badeendjes vermist waren [9]. In 1 wijk barstte het van de posters en kon men door de posters de boodschappen erop en de huizen niet meer zien! Nu is men volop bezig om de badeendjes weer te vertroetelen, zoals bekend badeendjesliefhebber Ernie van Bert en om al die posters weg te halen.

Toekomst[bewerken]

De opperbadeend mag dan wel verslagen zijn, toch voelt de opperbadeend zich er niet goed over. Hij reageerde voor een reporter dat hij het toch té jammer vindt dat er alsnog doden zijn gevallen en gewonden en dat dit niet gehoeven had. Ook zei hij dat het nog niet helemaal voorbij is. Wat de opperbadeend hiermee bedoelde wist niemand. Dat zal ook niemand te weten komen. De opperbadeend was op 6 januari 2008 lek geschoten [10]. De opperbadeend ligt nu in kritieke toestand bij een dierenkliniek in Amsterdam. Wel waren er alweer geruchten dat de badeenden wraak wilden nemen en dat ze alweer bezig zijn om een nieuwe aanval te plannen met nóg meer troepen en wapens, zoals de levensgevaarlijke watersnavelstraal die ze van de Pokémons geleerd hadden. Niemand weet nog wanneer en hoe, maar dat zal de tijd leren. De oorlog is nog niet voorbij!

In het nieuws[bewerken]OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Badeenden zitten vol Russisch zenuwgas


Zie ook[bewerken]

Voetnoten[bewerken]

  1. Smaak is echter slecht.
  2. Niet te verwarren met dat harde ding.
  3. Natuurlijk was de spion een uitstekend spreker van de badeendse taal.
  4. Dit zou later anders zijn...
  5. Voor de niet-wetenden: Een razzia is dat een aantal gabbers, hakkend en wel je huis overhoop gaan halen en dat er een graafmachine de tuin overhoop haalt.
  6. De plaag!
  7. Geschokt? Lid van de dierenbescherming? Dit is alweer 8 jaar terug en maakte helemaal niets uit, volgens een smoes van de dierenbescherming.
  8. Geschokt? Lid van de dierenbescherming? De smoes van de dierenbescherming deze keer is: 230 doden vallen nog wel mee ten opzichte van meer dan 100000 badeenden en is altijd nog beter dan 240, nietwaar?
  9. Ja, echt waar! VERMIST: Badeend genaamd Quackers, Kwaak, Donald etc. Het barstte er echt van!
  10. De dierenbeulen ook!
Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
24 augustus 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.