Mechelen

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Mechelen krijgt skischans


Mechelen
'Plaats in Verenigde Staten Groot Feodaal Rijk België'
Vlag van Mechelen
Vlag van Mechelen
Basisgegevens
Motto Mechelen, stad in volle vaart achteruit
Land Verenigde Staten Groot Feodaal Rijk België
Burgemeester Bart Smidt Simpson Somers
Oppervlakte 623.541 m²
Inwoners 80.000 exclusief 2.159.520 illegalen
Politiek Emocratie
Overige
Tol op de snelwegen Neen
Alg. gezag Wan-Orde
Portaal  Portaalicoon Plaats

Maasmechelen bedoel je zeker?
~ Verwarde Kapitein Overduidelijk

Een limiet van 120 per uur in de bebouwde kom moet volstaan, denk immers aan de veiligheid!
~ Stadsbestuur

Gent!
~ Verwarde toerist

Mechelen (Frans: Marlène) is een stad in de Belgische provincie Antwerpen. Ze ligt centraal in het land en wordt vaak beschouwd als hoofdstad van de Maffia, op Napels na. Mechelen ligt aan de rivier de Dijle, en telt ruim 80(0).000 inwoners.

Geschiedenis[bewerken]

In 2006 besloot de Leterminator terug te keren naar het verleden om over de hachelijke situatie van de Mechelnezen te redden. De Manepissers lagen immers in de clinch met de Mexicanen wegens een ruzie (maffiaanse toestanden) over taco's. In de Koran stond dat varkensvlees niet werd toegelaten in de Mecheliaanse invoerrechten dus weigerden de Mechelnezen ieder Mexicaans product. De strijd werd uiteindelijk gewonnen door de Leterminator en de Mechelnezen en ze verkochten de Mexicanen voor slaaf.

De Mechelnezen kregen de manepissers als bijnaam. De reden is nog altijd onbekend. Men spreekt van een 96 meter hoge minaret te midden van de stad... Het is daarom dat de nabijgelegen rivieren een geelbruinachtige kleur hebben.

Toen kwam Caroline Gennez aan de macht, ze zorgde voor welvaart in de stad (waaronder meer rood i.p.v. blauw in de stad). Haar regeerperiode was van korte duur waarna in 2007 Bart Somers op de troon kwam te zitten. Op de dag van vandaag heerst er nog altijd onrust in de stad. De onrust wordt mede in stand gehouden door het weloverwogen infrastructuurbeleid van de ondertussen bevorderde Bart de Grote: men komt aan de rand van de stad en men moet spookrijden om de stad binnen te gaan. Als iemand hierbij opgemerkt wordt door de korte arm der wet (hij die de onzichtbaarheidsgenerator vergeet aan te zetten) komt er een Smart naast die ezel rijden. Als men dit wil vermijden, moet men zich dan in de betalende parkeerplaats (waar het met 5000 euro per seconde nog goed toeven is) zetten, en via de loopgraven naar het niemandsland (probeer eerst maar eens de tienbaanse, enkelrichtinggewijze ringweg over te steken) lopen. Het wachtwoord kennen is aangeraden. Eens u binnen bent, moet u voorbij de fortengordel (sterforten en artillerieforten). Dan moet u zich aanmelden aan de barakken van Vinci (parkeerpolitie) voor toestemming te verkrijgen om met een gehuurd pantservoertuig door de inmiddels gedemilitariseerde autoluwe binnenstad te rijden. De tol die men voor elke meter die men aflegt moet betalen bedraagt 50 euro.


Geografisch[bewerken]

Mechelen met haar wijken en voorsteden.

Nevenstaand ziet u een kaart met Mechelen en haar voorsteden. Op de kaart ziet u ook de goed gestructureerde invasieroutes invalswegen. Zoals in het volgende punt beschreven wordt er alles aan gedaan om de wegenstandaard te verbeteren. Op de kaart ziet u ook een stippelijn, dit is de Kraaibekstunnel (vroeger Craeybeckxtunnel), de tunnel onder het Kraaigebergte, het voormalige Rotsgebergte. De gebouwen en huizen zijn de overheersende elementen in het stadgezicht van Mechelen. Er zijn geen stadsparken meer, omdat deze door de overbevolking als een openbaar toilet werden aanzien. Als oplossing zijn er in de plaats nieuwe woonwijken aangelegd.

Hier ziet u een stilstaande auto op de snelweg vlakbij de tunnel, die staat op een speciale parkeerstrook die het parkeerprobleem in de stad moet oplossen.

Politiek[bewerken]

De parking van Antwerpen moet toch nog wat goedkoper.
~ Bart De Wever

Onderstaand een greep uit de vele gemeenteraadsleden in de Wan-Orde. Zij doen hun verhaal over deze toffe stad:

Er is al veel goeds gerealiseerd, maar het werk is nog niet gedaan: voor iedere eigendom een gratis windmolen moet volstaan!
~ Kristof Calvo

Gaat dit over mij?
~ burgemeester Bart Somers

Mechelen is echt... Wat doe ik hier nu eigenlijk?
~ Caroline Gennez

Gelijke kansen? Tuurlijk, maar dan wel eerst effe bekeren tot islam!
~ Ali Salmi

Vlag en Wapenschild[bewerken]

Op de vlag ziet u de noord-zuidverbindende, dubbele snelweg, ze toont de stad met zijn welvaart in pracht en praal. De meeste openbare wegenwerken en sectoren zijn hierop gefixeerd aangezien de vroegere wegen de massale toevlucht der illegalen niet meer konden slikken. De Hendrick Consciencestraat, de Postzegellaan en de Tervuursesteenweg zijn al tot een vierbaanse weg gemaakt en meteen ook geasfalteerd. De illegalen zijn immers de toekomst voor de stad.

Op de vlag ziet u ook een soort driehoek die een voertuig symboliseert, met op het dak een zwarte leeuw afgebeeld (wereldwijd teken van woede en agressie). De oorsprong van deze vlag is uiteenlopend. Het zou enerzijds gaan om een replica van het land Griffoendor, anderen beweren dat die ontworpen was door de Romeinen als een gift tijdens hun bezoek in 205. Maar de komende versie is waarschijnlijker.

De stof die gebruikt is voor de originele versie van de vlag is hout met daarop gele en rode wasco. De driehoek met de zwarte leeuw is eigenlijk een sticker. De ontwerper had blijkbaar geen fantasie en wisselde de rode kleur af met gele. De oorspronkelijke bedoeling van de ontwerper was om het te gebruiken als een kleurrijk paneel dat zijn lelijke vochtplek aan zijn muur zou bedekken. Toen echter de oorlog voorbij was zochten de Mechelnezen iets om hun glorie uit te drukken en daarop bedacht de ontwerper zich en schonk het aan zijn volk.

Afbraak en renovatie Sint-Romboutstoren[bewerken]

Tijdelijke afbraak toren van de Sint-Romboutskathedraal.
Foto: Mechelen Blogt

"We laten hem gewoon opkuisen en hangen daarna die klok terug" moeten ze hebben gedacht in april 2007. Een Amerikaanse firma die is gespecialiseerd in het grote werk werd onder de arm genomen om de helft van de toren/minaret te verwijderen en af te voeren naar een locatie nabij Zaventem. Gedurende de komende maanden krijgt de zwarte Bentheimer steen een flinke beurt. Men overwoog zelfs om er, indien financieel haalbaar, in een moeite door een lichte metalen buisconstructie aan toe te voegen die de spits uitbeeldt die er volgens de plannen van Keldermans op zou moeten staan. Wijkraad Centrum vroeg om daarop nog een WiMAX antenne te plaatsen die het hele centrum van draadloos internet voorziet. Het geheel levert dan met 161,54 m de hoogste kerk ter wereld op, wat één centimeter langer is dan de toren van de kerk in Ulm.

De oppositiepartijen waren er als de kippen bij om de actie van het stadsbestuur te veroordelen wegens een slechte timing. "Een flater van jewelste. Dé trekpleister van Mechelen wordt verminkt bij de start van het toeristisch seizoen." Vlaams Belang voegde eraan toe, dat de afbraak een symbolisch pluspunt voor de stad was en dat godsdienst sowieso letterlijk en figuurlijk een kopje kleiner gemaakt moest worden.

De Horeca aan de Wollemarkt was alleszins wél tevreden over het verdwijnen van de helft van de Gotische monoliet. "Dat ding neemt de zon weg op ons terras. Dat ze 't maar terugzetten NA de zomer."

OnVeiling[bewerken]

De stad ligt in de driehoek Antwerpen-Gent-Brussel-Leuven. Deze driehoek wordt ook de Vlaamse Ruit genoemd.

Waarschuwing: tal van producten die de mens als consument dagelijks verbruikt worden gekeurd door de Mecheliaanse OnVeiling. Sommige producten kunnen besmet zijn met Aids wat veroorzaakt wordt door injectienaalden die men gebruikt voor zowel medische ingrepen als voor het testen van producten op schadelijke stoffen. Ter controle vindt men het etiket met het kenteken CU. Vervolgde sterfgevallen komen slechts in 65% van de gevallen voor.

De binnenstad[bewerken]

In de Mecheliaanse binnenstad is er veel te beleven. De Lamottige brug is hier een goed voorbeeld van. Deze brug verbindt de Lamot-site met de Vismarkt en is een sterk staaltje bouwkunst. Hij is gemaakt van 20 cm dik gepantserd staal onder een hoek van ongeveer 20 graden. Vanop de brug heeft u een schitterend uitzicht op de vissers die elke dag nog de Dijle opvaren om hun vangst van eergisteren te koop aan te bieden. De versheid van de vis garandeert dan ook een goede levenskwaliteit. Deze traditie zou teruggaan tot de tijd van de Galliërs.

Afbeeldingen over de stad[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Mechelen.

Links[bewerken]

  • Voor de foute info ga naar [1].
  • Nog niet tevreden? Belt u dan 1207 (€ 0,50 per minuut).
  • Zoekt u kennissen in Mechelen, gelieve de Druglijn te bellen (0,05cent/min., berekend op laag inkomen).

Andere ontdekte gebieden[bewerken]