Millingen aan de Rijn

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Millingen aan de Rijn
Vlagmillingen.jpg
Basisgegevens
Talen Nederlands en Millings
Hoofdstad Millingen
Regeringsvorm Dictatuur
Religie Was da?
Inwoners Genoeg
Staatshoofd Harry Potter
Overige
Volkslied Bananaphone
Motto "Wa mô je!?"
Munteenheid Euro en Mest
Interwebs Zekers te weten
Volkszanger Harry Potter
Traditioneel eten Zoute stickies
Portaal  Portaalicoon Land

Ook God maakt wel eens fouten
~ God over Kekerdommers

Millingen aan de Rijn is een staat gelegen in West-Europa. Het is een soort van Monaco alleen dan zonder ranzige slakken en heel veel zonneschijn! Millingen heeft de oudste voetbalclub in de Eredivisie, alleen Sparta beweert anders. De Nijmegenaren beweren dat ze veel cooler zijn dan de Millingenaren maar dat zijn ze lekker toch niet!

De Geschiedenis[bewerken]

Millingen aan de Rijn was een machtige staat gelegen in Nederland. Niemand op een paar personen na weet hoe Millingen zo groot heeft kunnen worden zonder dat iemand het ooit opmerkte. Vooral de Nijmegenaren waren geschokt door de opkomst van dit grootse rijk.

Rijnlandia[bewerken]

Toen in 2000 en een half voor Christus mensen naar Nijmegen trokken, bleven ze even hangen op een gezellig grasveldje met picknik bankjes. Toen een groot deel van de groep verder trok bleef een groep achter want ze waren moe. Deze groep mensen stichten hier Rijnlandia. Nadat ze eenmaal een nederzetting hadden opgebouwd waren ze tevreden met zichzelf en gingen uitrusten. Maar een korte tijd daarna onstond er een ruzie tussen de bewoners van Rijnlandia. De groep mensen scheidden zich in 2 groepen: de Millingenaren en de Kekerdommers. De Kekerdommers waren zoals de naam als zegt wat dommer dan de Millingenaren en richtten een eigen nederzetting op 2km naast die van de Millingenaren.

Millingen[bewerken]

Millingen lag in 100 na Christus al ver voor op de Kekerdommers. Terwijl de Kekerdommers het vuur net pas hadden ontdekt door dat per ongeluk een koe zo hard een scheet liet dat een plaggehut spontaan in brand vloog, hadden de Millingenaren al het interwebs uitgevonden. Het interwebs was een systeem tussen alle computers in Millingen waar via de Millingenaren elkaar porno konden sturen. Nog meer uitvindingen van de Millingenaren in die tijd waren ook wel:

 • Jonge Oude 45.5+ Kaas
 • Tandpasta
 • Ikea
 • Japan
 • Onderwaterfrisbee

Millingen aan die ene rivier zonder naam[bewerken]

Millingen aan die ene rivier zonder naam rond 1337

Rond het jaar 1337 ging Millingen een Gouden Eeuw door, deze wordt ook wel in de Millingse volksmond "Den Eeuw Der Eeuwen" of de "Stront aan de poot" genoemd. Ook de naam werd verandert naar: Millingen aan die ene rivier zonder naam, omdat ze eindelijk ontdekt hadden dat ze naast een rivier lagen. In deze tijd breidde deze nederzetting groot uit en omving velen vierkante kilometers. In deze tijd begon ook het Millingse leger in aantal toe te nemen. Dit leger bestond onder meer uit boeren, koeien en tractoren (ook in Millingen uitgevonden). Velen nederzettingen uit de omgeving waaronder Kekerdom, Nijmegen, Leuth (dat was toen er rond 800 na Christus marsmannetjes crashte op aarde op de plek waar nu Leuth ligt) en Ooij waren bang voor dit grote leger en hielden zich rustig.

In deze tijd kwamen ook grote wetenschappers opduiken zoals de nu nog bekende Einstein, bedenker van de hyperruimtetheorie, het broodje kaas, de lekke band, paddo's en het balkon. Veel weten we niet over deze man, maar het schijnt dat hij nog steeds leeft en zich ergens schuil houdt in Millingen. Hij kreeg een standbeeld in Millingen die ook wel het Heilig Hartbeeld wordt genoemd.

Ook kwam in deze tijd een nieuwe politieke beweging naar voren. Onder leiding van Herman Duffeling (bekend van Harry Potter) onstond het bankhanginisme. Bij deze vorm van politiek moet je alles zijn gang laten gaan en kijken waar het uit eindelijk uitkomt. Als het slecht afloopt wordt je een keertje agressief en dan komt alles weer goed. Onder deze soort van politiek stond Millingen nog tot aan 1950 toen het de Europese Gemeenschap binnentrad zonder dat andere landen het wisten.

Millingse-Kekerdomse Oorlog[bewerken]

Nadat Millingen aan die ene rivier zonder naam een Gouden Eeuw had doorgemaakt waren de Kekerdommers jaloers op de Millingenaren en hun über uitvindingen. Als gevolg daarvan begon Kekerdom een oorlog tegen Millingen. De Kekerdommers waren echter te dom om te beseffen dat ze de Millingenaren nooit zouden kunnen verslaan omdat Millingen veel te ver voor lag op technologisch gebied. De Kekerdommers begonnen het eerste grondoffensief rondstreeks 1401 en slaagden erin om een klein deel van Millingen te veroveren. Dit kwam doordat de Millingenaren deze aanval niet hadden verwacht omdat ze dachten dat de Kekerdommers te dom waren (wat ook zo is). Maar meteen pakte de Millingse boeren de hooivorken en begonnen een tegenaanval in hun tractoren. Ze wisten de Kekerdommers te verdrijven van het Millingse grondgebied. Einde eerste offensief.

Een paar maanden later begon Kekerdom een tweede grondoffensief en deze keer slaagden ze er in om te falen. Want de Millingenaren hadden een tweede aanval voorzien omdat een van de Kekerdommers vroeg of ze een aanval mochten uitvoeren op Millingen. De Millingenaren hadden al maatregelen getroffen en hadden de favorieten koekjes van de Kekerdommers ingeslagen. Toen het tweede offensief begon schoten de Millingenaren de koekjes in die ene rivier zonder naam en alle Kekerdommers sprongen er achteraan en verzopen. Einde tweede offensief.

De koeien vallen aan vanuit de mist

Bij het derde offensief (ook wel het "Driede Offensief" in de Kekerdomse volksmond) gebruikten de Millingenaren de beroemde "Tractorwals-tactiek". Bij deze tactiek zet je een aantal tractoren naast elkaar en scheur je zo hard als je kan naar voren om iedereen te pletten. De Kekerdommers waren weerloos tegen deze brute manier van strijden. Ook deze slag werd weer gewonnen door de Millingenaren. Einde derde offensief.

Als allerlaatst vond het drie-en-een-halfste offensief plaats. Dit offensief heet zo omdat de Millingenaren maar 50% van hun krachten moesten gebruiken om de Kekerdommers af te weren. De Kekerdommers hadden bijna geen mankrachten meer (niet dat ze die in het begin wel hadden) en werden vertrapt door de Millingse koeien in het weiland, want verder kwamen ze niet. Einde drie-en-een-halfste offensief.

Het Millingse Koloniale Rijk[bewerken]

In de zestiende en zeventiende eeuw begon Millingen zijn rijk nog meer uit te breiden. Ze gingen via die ene rivier zonder naam de Noordzee op en waren vastberaden nieuw land te ontdekken. Tijdens deze periode was de Millingse scheepvaart flink vooruit gegaan. Ze hadden hun vlotten ingeruild voor roeiboten (waarmee je ook op land kan varen). Al snel ontdekten ze de Islamitische Republiek van Schotland waarmee ze een handelsverdrag sloten hoewel ze elkaar voor geen ene meter konden verstaan. Daarna voeren ze naar het noorden waar ze eerst Zweden ontdekten en dat veroverden. Het enige wat de Zweden als verdedigen te zeggen hadden was: "Loate mijne knäckebröd alleene!" en dat was wat de Millingenaren deden uit respect voor het Zweedse volk. Wel moesten ze de naam van het knäckebröd veranderen omdat de meeste Millingenaren het niet konden uitspreken. Vandaar heeft het de naam gekregen: Knakenbrood. Vanuit Zweden zetten ze de reis voort richting het noorden. Onderweg kwamen ze Narwhals tegen, vrolijke blije dieren die heel erg awesome zijn. Na een paar weken geroeid te hebben kwamen ze eindelijk aan op een groot stuk groen land. Dit noemden ze Groenland. Veel meer gebeurde er niet want het Millingse ontdekkingsteam was zo moe van het roeien dat ze geen zin meer hadden en lekker in Groenland gingen wonen samen met de Narwhals.

Een tractor die de "Tractorwals-tactiek" uitvoert

Millingen tijdens de Tweede Wereldoorlog[bewerken]

Toen Mofrika in de Tweede Wereldoorlog Millingen binnenviel stond het Millingse leger al klaar. De Mofrikanen begonnen tunnels te graven om zo in het hartje van Millingen uit te komen. Alleen dat lukt niet echt want de TomTom werkte niet zo goed onder de grond en ze kwamen op de bodem van die ene rivier zonder naam uit. De Millingenaren vonden dat de rivier een naam moest hebben omdat ze niet de hele tijd die ene rivier zonder naam wilden zeggen, want daar werden ze moe van. Daarom werd hij de Rijn genoemd. De Mofrikanen kwamen daarna uit de lucht vallen (ze waren namelijk hun parachutes vergeten). De meeste waren opslag dood en de overlevende werden gevangen genoemen. De Mofrikanen waren te bang om een grondoffensief te starten vanwege de al eerdere overwinning van de Millingenaren op de Kekerdommers met de "Tractorwals-tactiek". Daarom besloten ze de Millingenaren maar met rust te laten. Dit was de domste fout van de Mofrikanen, want toen de Geallieerden dit te horen kregen begonnen ze vanuit dit punt hun invasie om Europa te bevrijden van Mofrika (dus niet in Normandië). Velen sneuvelden in dit gevecht voor de vrijheid van Europa. Tractoren werden kapot geschoten en boeren werden opgesloten in concentratiekampen. Hier moesten ze de hele dag naar Disney-video's kijken, die Mofrika uit Disneyland had gesloten, om hun concentratievermogen te verbeteren. Nadat Mofrika uit eindelijk verslagen was door de Verscheurde Staten van Amerika, de Russen en de rest van de Geallieerden doordat ze werden gerick roll'd begon een nieuw tijdperk voor Millingen.

Het Heden[bewerken]

Na de Tweede Wereldoorlog onderging Millingen een transformatie van militaire grootmacht naar economische grootmacht. Dit was heel gunstig want er zou niet snel meer een oorlog gebeuren in Europa, dus dat zat allemaal wel goed.

Internationaal economisch knooppunt van Europa[bewerken]

Om de handel met de handelscontacten, die zijn voortgekomen uit de stiekeme toetreding tot de EG, te verbeteren werd er al snel een tweebaans snelweg aangelegd. Er werd namelijk zoveel geld besteed aan de kwalitiet van de snelweg dat er simpelweg geen geld meer over was voor meer banen. Ook werd er een haven gebouwd met technologie waar de rest van de wereld naar schatting over 1000 jaar pas overbeschikt. Deze technologie is door niemand minder dan de al eerder genoemde Einstein uitgevonden. Verder werd er ook hard gewerkt aan de plannen voor de aanleg van een spoorweg naar het Millingse achterland (Nijmegen en Mofrika) om de handel hiermee ook over de rails te verbeteren.

Multinationals[bewerken]

Millingen kent ook vele multinationals. De meest bekenden zijn nog wel Ölmö-Ölmö, Zoute Stickies BV en InterChem & CO.

Ölmö-Ölmö[bewerken]

Ölmö-Ölmö is door de Millingenaren opgericht vlak na de Tweede Wereldoorlog in koloniaal Zweden vlak voor het onafhankelijk werd. Daarna verhuisde het hoofdkantoor terug naar Millingen. De Millingenaren wilden betere navigatiesystemen ontwikkelen na de grote blunder van de Mofrikanen in de Tweede Wereldoorlog.

Zoute Stickies BV[bewerken]

Opgericht als Le fabriek de stokbrood faalde het bedrijf in het maken van stokbroden. De stokbroden waren meestal te klein, te dun of te zoutig. Maar de combinatie van deze fouten bleek echter het perfecte voedsel te vormen. Dit was het begin van de zoute stickies. Het bedrijf had zo veel succes in het binnenland dat het ook ging produceren voor het buitenland.

InterChem & CO[bewerken]

Dit is een bedrijf dat gassen met een veel te lange en veel te moeilijke naam produceert en erin handelt. Dit bedrijf is toevallig ontstaan toen Einstein bezig was met een experiment achter een koe en deze koe liet toen een scheet. Hierdoor raakten verschillende gassen gemengt en zo onderstonden er nieuwe gassen. Einstein ging daardoor verder met het ontwikkelen van deze nieuwe gassen en het ontdekken van andere.

Handel[bewerken]

Millingen heeft vele handelspartners waaronder de vroegere koloniën. De handelspartners van Millingen zijn:

 • Groenland
 • Zweden
 • Islamitische Republiek van Schotland
 • Japan
 • Friesland
 • Mofrika
 • Vaticaanstadland
 • Papua Nieuw-Guinea
 • Paaseiland
 • Kekerdom

De Millingse export bestaat voor 25% uit zoute stickies, 10% mest, 15% onderwaterfrisbees, 20% Ölmö-Ölmö navigatiesystemen (vooral naar Mofrika), 5% massavernietigingswapens (vooral naar Papua Nieuw-Guinea), 10 % tractoren, 10% S4Ne3Ra6O3 (tetrazwaveltrineonhexaradiumtrioxide), 5% hersencellen (vooral naar Kekerdom). De import bestaat uit 20% knakenbrood, 10% Sony tv's, 10% Nintendo's, 5% methaantgas (vooral uit Friesland), 7.5% paaseieren (van Paaseiland), 7.5% Haggis (uit Schotland), 20% C2P6Ag4O5 (dikoolstofhexafosfortetrazilverpentaoxide)(uit Groenland), 20% bijbels (uit Vaticaanstadland).

Modernisering van het leger[bewerken]

De Millingaren vonden hun leger een beetje oudbollig worden, daarom besloot de machtige leider Harry Potter dat het leger gemoderniseerd moest worden. Bij de Nationale Millingse Infantrie (NMI) zouden de hooivorken vervangen worden door toverstokjes en raket-aangestuurde-kettingzaaglanceerders. Ook vond hij dat de tractoren vervangen moesten worden door bezemstelen maar deze verandering werd door het parlement in de 53ste Kamer afgewezen. De Nationale Millingse Luchtmacht (NML) was er ook slecht aan toe, op een paar hete luchtballonen na hadden ze niks. Hier werd de verandering die de machtige leider Harry Potter wou invoeren als vervanging van de tractor wel ingevoerd. Ook kwamen er nieuwe soorten vliegtuigen: papieren vliegtuigjes. Hiermee probeerde het Millingse leger vooral de infantrie van de vijand te irriteren. De roeiboten van de Nationale Millingse Marine (NMM) waren oud en krakke, zo erg dat er gaten in zaten en ze zonken. Daarom was er eigenlijk sinds 1980 geen NMM meer. Tot nu, want Harry Potter besloot de NMM een opknapbeurt te geven. Ze krijgen de nieuwste van de nieuwste vissersbootjes bewapend met viskannonen en visnetten.

Zie ook[bewerken]

}