OnWoordenboek:N

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf N00bs)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

N[bewerken]

Zie het alfabet

Naamwoord[bewerken]

Naamwoorden zijn woorden waar een voornaam of achternaam in voorkomt. Er zijn twee soorten naamwoorden: zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden. Zelfstandige naamwoorden zijn werkzaam in zelfstandige beroepen en bijvoeglijke naamwoorden zijn bij de zelfstandige naamwoorden in loondienst.

Natuurlijke handstand[bewerken]

De natuurlijke handstand stamt uit de pre- pre- prehistorie. Voordat we mensen waren waren we apen en daarvoor liepen we op onze voorpoten, waarbij we de achterpoten gebruikten om ons aan takken en dergelijke vast te houden, want ook toen was het op de handen lopen zonder te vallen een zware opgave. dit was toen onze natuurlijke handstand. Op een gegeven moment kwam men erachter, dat het handiger (!) was om de zaken om te draaien en de achterpoten te gebruiken voor het voortbewegen. Toen die stap (of eigenlijk sprong) eenmaal gezet (of eigenlijk gesprongen) was, kreeg het hoofd de ruimte om om zich heen te kijken in plaats van naar de grond. Uit gewoonte hield de voorvader van de aap zich toch nog vast aan takken en dergelijke.. Een nadeel van deze omdraaiing was echter, dat het nu veel moeilijker werd om gras te eten. Men zou dan immers de tak moeten loslaten en daardoor zeker omvallen. Daarom begonnen de proto-apen boombladeren te eten. Maar hiervoor moesten ze zich aan de takken optrekken en dit vergde meer energie van het organisme dan het opleverde. De volgende stap (of eigenlijk ruk) in de evolutie was een logische: De proto-apen gingen permanent OP de takken zitten. Zo konden ze overal makkelijk bij. Maar nu was er een probleem ontstaan: Wat moesten ze in evolutie's naam met hun handen doen? We waren onze natuurlijke handstand kwijtgeraakt. Wat een prijs om te betalen!

Nederlands Elftal[bewerken]

Het Nederlands Elftal, beter bekend als het Nomadenvolk, want zij trekken van Nederlaag naar Nederlaag. Het Nomadische Volk heeft veel leiders gehad. In 2004 onder leiding van André Hazes bereikten zij een nederlaag tegen Cyprus door een mislukte tegenmelodie van Marianne Weber. Dit was een van de grootste successen. Rob Rensenbrink is de patroonheilige van het Nederlands Elftal. Hij deed in 1978 zijn broekje omlaag toen de nomaden dreigde te scoren. Hierdoor raakte hij de bal niet fatsoenlijk en schoot tegen de paal waar hij voor stond: de redding van de Nomaden. Het Nomadische volk kent haar ups maar ook diens downs. Johan Cruijff was een van die clo..sorry, downs. Hij saboteerde opzettelijk de tactieken van de Nomaden. Hij moest tijdens het EK van 1988 voortijdig de Sport verlaten om een carrière in geld verdienen te gaan maken.

Nie[bewerken]

Nie is een Duits woord voor 'nooit'. Inzonderheid toegepast in namen van meisjes die het nooit willen, zoals : Jannie, Melanie, Hannie, Connie, Stephanie, etc.

Niemand[bewerken]

Noname.jpg

Niemand is perfect. Zo is Niemand. Niemand is het perfecte schoon-woord. Alle schoon-moeders en schoon-vaders houden van hem. Het is alleen heel erg jammer dat Niemand geen ouders heeft. Nooit gehad ook trouwens. Dit is best wel sneu voor Niemand, maar het maakt Niemand wèl perfect. Niemand is een veelvoorkomend woord in de Friese taal. Het woord Niemand moet meer gebruikt worden buiten Friesland (vernederlandst). Dit zal een grote impact hebben op de Nederlandse (jeugd)cultuur. Als je bijvoorbeeld zegt: Jij bent niemand, zal die persoon denken dat je hem/haar aanbidt. Is dit niet het geval, zeg dan niet dat die persoon Niemand is. Iemand wordt gebruikt bij vele gelegenheden. Zoals bij: Dit feest is niemand! Niemand is in het Fries ook een ander woord voor god. God vindt dit niet fijn en verdoemde de Friezen daarom om in Friesland te wonen.

Hij komt wel uit een ander land en hij heeft wel een bruine huid, maar hij is wel OK.
~ Filip Dewinter over Niemand

Niemand houdt van energieverspilling.
~ irritante reclame over Niemand

Niemand is schuldig!
~ Belgische ambtenaar in een rechtbank tegen Niemand

Niet[bewerken]

Niet is niet wel!
~ Kapitein Overduidelijk

Ik ben niet gekomen niet om niet te discussiëren niet!
~ Zuid-Afrikaanse zakenman

Het woord niet werd in 1524 werd uitgevonden door de Politiek-Taalkundige broederschap, in opdracht van de Usurpator van Europa, Kerel de Lelijke, ook bekend als "Manwatisdiekerellelijkhebjediegeziendielijktopjemoeder". "Niet" was te vergelijken met het huidige "wel", maar had een subtiele ontkennende ondertoon. De heerser placht het te gebruiken om het boerenvolk gerust te stellen wanneer hij verkondigde dat "de belastingen NIET zouden worden verhoogd". Deze verontrustende boodschappen zorgden echter geregeld voor rellen van boeren, die zich afvroegen waarom hij er dan over begon. Deze rellen mondden uiteindelijk uit in de 600-jarige oorlog die nog zal duren tot 2124.

Van recentere datum is het zelfstandig naamwoord niet. Het gaat hier over de kingsize versie van het nietje. De niet wordt toegepast in de sociale woningbouw, omdat wanden nieten sneller gaat en goedkoper is dan metselen.

Nihilisme[bewerken]

Galaxia.jpg

Nihilisme - De filosofie die inhoudt dat niets het enige is dat waarde heeft. Anders gezegd: men bestudeert niets en het gaat helemaal nergens over. Een van de meest bekende onderzoekers van dit onderwerp was Wubbo Ockels. Terwijl hij in de ruimte zweefde sprak hij de woorden: Ik zie helemaal niets! De waarde van zoveel niets werd meteen bepaald door de vluchtleiding: We begrijpen er niets van en we vinden er niets aan. Waarop Wubbo het gesprek beëindigde met: Dan heb ik niets gezegd

N00b[bewerken]

Luister naar Domo-Kun, n00b!

n00b is een afkorting voor: Nog ontzettend onervaren blaaskaak. De spelling van het woord "n00b" is waarschijnlijk ontstaan door een stuk pizza dat de cAPSLOCKtoets vastzette. Mensen die het woord n00b gebruiken zijn het meestal zelf. Anders zijn het nerds. Het is aan te raden het woord n00b niet te gebruiken in de buurt van vrouwen. Dit laat namelijk zien dat je een nerd bent. Wat je kansen in het versiercircuit nihileert.

In de schoolcontext betekent n00b: nog ontzettend onderontwikkelde brugwup. Deze zijn te herkennen aan
  • Een verdwaasde blik waarmee ze door de schoolgangen galopperen;
  • Hun rugklachten door de te zware schoolboeken;
  • De natte plek in hun broek, doordat ze de wc niet hebben kunnen vinden;
  • Een vrouw-loos schoolleven.

Een Oncyclopedia-n00b is: nieuwe onervaren Oncyclopedia blaaskaak. Oncy-n00bs zijn dol op dobbelbiografieën, dobbelgeografieën, random nonsens en hebben Humor een korte cursus niet gelezen. Seksuele n00b: Nog ongelooflijk onervaren bedgenoot. Mannen vinden een n00b als bedpartner wel prettig, omdat ze daarvan weinig kritiek te verwachten hebben. Vrouwen vinden een n00b minder prettig, omdat ze dan weer moeten uitleggen waar alles zit, waar het voor dient en hoe hard je erop moet drukken.

In de Game wereld staat n00b voor: nog ontzettend onervaren blayer (gamers kunnen niet zo goed spellen).

Zie ook: Een dag uit het leven van een n00b

Normaal[bewerken]

Normaal is een tienerband uit West-Vlaanderen, die voornamelijk covers speelt van de achterhoekse meidenband K3. Aangezien de bandleden allen boeren zijn, wordt graag gebruik gemaakt van zogenoemde Agrarische Muziekinstrumenten, zoals tractoren en omgekeerde emmers. Tevens paleisband van Koning Grolsch. Hun bekendste nummer is 'Sluimer Zacht', de eigentijdse vertolking van een traditioneel slaapliedje. Omdat feitelijk niemand weet wat 'Normaal' is, maar wel veel mensen denken het zelf te zijn, werd de band 'Normaal' opgericht. Doel van deze band is mensen een spiegel voor te houden. Immers: kom je naar deze band toe en kijk en luister je ernaar, dan kun je hoogstens tegen jezelf zeggen: "Ok, het klinkt leuk en het zijn sympathieke jongens, maar als dit normaal moet zijn???" Zo blijkt maar weer dat je wel een heel gezellige avond kunt hebben, maar in feite geen stap verder bent gekomen. Dit is een belangrijke functie van deze band. Een andere functie is tot op heden nog onbekend. Wetenschappers hebben diverse pogingen gedaan de liedteksten te ontcijferen. Tot op heden zonder resultaat.

NS[bewerken]

NS (I)[bewerken]

De NS, kort voor Nederlandse Spoorwegen is de nationale spoorwegmaatschappij van Nederland. Ze staan erom bekend dat ze er altijd een zootje van maken, daarom krijgt de Minister van Infrastructuur en Milieu er altijd hoofdpijn van. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in De Inktpot, vandaar dat de treinen altijd onder de graffiti zitten.

NS (II)[bewerken]

De afkorting NS kan ook staan voor Nederlandse Schande. De Minister van Infrastructuur en Milieu denkt daar anders over, maar ja, wat geeft het? Vergeleken met het vervoersmiddel van Rita Verdonk zouden we de NS beter Nederlandse superioriteit noemen!Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.