Newsmonkey

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ongelofelijk! Zo'n hihi-larisch artikel, maar niemand kan het vinden... Voeg snel wat links toe op andere artikelen die verwijzen naar deze pagina, en laat de wereld lachen!

Newsmonkey is een Congolese nieuwswebsite, vergelijkbaar met OnNieuws, maar dan serieuzer en meer seksueel gefrustreerd. Het werd opgericht in 2013 door Mick Van Loon (ex-hoofdredacteur HLN.be), sp.a-er Wouter Verschelden (ex-hoofdredacteur van De Morgen) en Patrick Van Waeyenberge (ex-directeur van de Persgroep). Deze dissidente voormalige redacteurs werden officieel na noodzakelijke bezuinigen op straat gezet, maar eigenlijk door de regering-Di Rupo politiek verbannen vanwege hun pijnlijke kritiek op het federale beleid.

Met behulp van overheidssteun uit China (die de kans mooi zagen om het bijna-Westerse België ten gronde te richten) en faciliteiten in Congo-Kinshasa kregen deze journalisten opnieuw het platform om een geheel eigen weg in te slaan. De naam komt voort uit het brengen van nieuws (news) en de aanwezigheid van apen (monkey) al dan niet in de redactie, overgoten met een internationalistisch sausje (anglicismen). Immers beschikt het Newsmonkey-team over eigen technologie die ze viraal laat gaan. De site biedt de mogelijkheid om een selectie van artikels voorgeschoteld te krijgen op basis van populariteit ("What's Hot?"), maar men is er helaas nog steeds niet in geslaagd om een van onze beste artikels Hoe: maak je je aap funky? te ontdekken... een artikeltje dat best populair is geworden in de Lage Landen. Oké, niet dan.

Virulentie[bewerken]

Net zoals de Griekse openbare omroep wordt Newsmonkey onbetrouwbaar geacht. Die inhoud die door het journalistenteam wordt geschreven, gaat eerst door een filter van de Raad van Monkeys. Deze apen krijgen dan voornamelijk de plaatjes van het artikel te zien. Is het plaatje saai, gaat het artikel naar de prullenmand. Wordt de inhoud voorgelezen en breng je de apen niet aan het lachen, krijgt het artikel geen publicatie. De uitbundigheid van de schaterende apen is een indicatieve graadmeter voor de virulentie van een artikel. Het hoeft dan ook geen betoog dat artikels over seks en Nauwelijks legale foto's van tienermeisjes die uit de kleren gaan het beste scoren, hoewel over homoseks geen woord wordt gerept alsof het niet bestaat. In vele Belgische gemeentes, zoals Molenbeek, staat daar immers de doodstraf op (echter altijd omgezet naar levenslang).

Ook artikels over het uiterlijk zijn zeer populair. Bij Newsmonkey hebben alle vrouwen complexen - wat ook zo is -, lijden alle mannen aan te veel testosteron en zijn alle hipsters zalig. Sommige artikels worden daarom vaak gesponsord door de farmacie, hoewel dat tegen de inhoudelijke anti-kapitalistische richtlijn van het journalistenteam indruist. Gelukkig knijpt hoofdsponsor China een oogje toe.

De Zoo[bewerken]

Newsmonkey heeft een "Zoo"-functie voor ieder die wenst bij te dragen met een persoonlijk stuk. Dit kent echter een gering succes. Als campagne deed Newsmonkey in 2015 in de Zoo van Antwerpen en in Planckendael een schrijfmarathon tussen de beesten. De problemen startten echter bij het beoordelen van de artikels. Deze moeten traditiegetrouw door de Raad van Monkeys worden goedgekeurd. Omdat de zoo echter eiste dat deze Raad paritair werd samengesteld man-vrouw, moest Newsmonkey naar vervangers zoeken. Ze vonden uiteindelijk een vrouwelijke pinguïn en een leeuwin. De vergadering kostte evenwel bloed, zweet en tranen; dit culmineerde bij de beslissing van Van Loon om de vergadering op te schorten omdat de pinguïn door een tot hiertoe onbekend lid werd opgegeten.

Giphy over Newsmonkey[bewerken]

Mja, niet erg behoorlijk flatterend.

Leonardo Di Caprio omg.gif

En wat voelt deze madam erover?

OMG like no.gif

Newsmonkey wordt ook positief onthaald, hoor, begrijp ons zeker niet verkeerd!

El Risitas.gif

Reacties op Twitter[bewerken]

Twitter is niet mals voor Newsmonkey. Enkelen spreken zelfs van een geflopt magazine voor de plaatjeswebsite Giphy. Maar die kritiek is dan vooral ook ingegeven door politieke middens die Newsmonkey liever kwijt dan rijk willen. Een overzicht:

Newsmonkey.png
Newsmonkey @NewsM
Europa is een inclusief project waarbij grenzen overbodig worden en
waarvan de bevolking enkel maar de voordelen moet inzien! #TousEnsemble

1 minuut geleden


Charles Michel.jpg
Charles Michel @premierBE
Europa is een inclusief.. oh zut! Maar ikke hep dit al keplaatst!
enkele seconden geleden


KO2.JPG
Kapitein Overduidelijk @captobv
Newsmonkey klinkt Engels!
5 uren geleden


Louis.jpg
Louis van Gaal @VanGaalOfficial
You can always take me out from the news, but you can never take the monkey out of me.
Een jaar geleden


Bart De Wever misselijk.jpg
Bart De Wever @de_BDW
Newsmonkey? Dat zijn die curieuzeneuzemosterdpotten!
Een paar seconden geleden


Zie ook[bewerken]