Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
      Oeps! Bedoelde je soms National Hockey League? Waarschijnlijk niet...

De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, kortweg de NHL, is een school die HBO opleidingen denkt te verzorgen in Leeuwarden, een school die bekend staat om haar goede planning. Ze biedt een hele goedkope studie en extra kosten zijn er nooit. Ondanks de geruchten worden beloften altijd nagekomen. De NHL heeft haar naam inmiddels veranderd naar NHL Leeuwarden. Studenten vergaten vaak met hun dronken kop in welke plaats hun school stond en met deze maatregel wilde de directie voorkomen nog meer betalende studenten te verliezen. De NHL Leeuwarden kent inmiddels meer dan 10.000 medewerkers en ruim 1.000 studenten.

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

De NHL biedt allerlei studies, zoals: lerarenopleidingen, dingen met communicatie, dingen met economie, dingen met dingen en andere dingen die vallen onder het HBO.

Geschiedenis[bewerken]

De NHL is opgericht door een ondernemer, Hein Brand-Jan. Hein had een kroeg in Leeuwarden, niet dat hij geld nodig had, dat had hij al genoeg. Hein had de kroeg voor de lol. Maar helaas voor Hein zat de kroeg altijd vol met vervelende 20-ers. Hein ging op zoek naar een oplossing voor dit probleem, maar vond deze pas toen hij per ongeluk een woordenboek opensloeg op het woord "school". Blijkbaar een plaats waar 20-ers dingen konden leren. Maar nog belangrijker, zich blauw betaalden aan collegegeld. Een school, dat leek Hein wel wat en hij vertelde het aan zijn niet twintigjarige stamgasten die kort daarna in een lachbui uitbarstten, alsof 20-ers zich zo zouden laten naaien. Maar Hein had een idee: "Als we voor het meest simpele werk een diploma eisen, dan komen er vanzelf studenten naar de school." En zo geschiedde: Hein bouwde de bovenverdieping om tot lokaal en begon zelf les te geven. Voor niet minder dan 15 gulden per jaar en 18 jaar lang konden studenten het vak van Sociaal Pedagogisch Cultureel Economisch blablablanetnietprofessornutteloosberoepgawerkenluierikopleiding volgen.

Niemand wilde nu nog timmerman worden, of gewoon ervaring opdoen in de praktijk. Men was voortaan overgeleverd aan gemene sadisten die met hun onmogelijke en onrealistische eisen de binding met het vak volledig vernietigden. Hein werd miljonair dankzij de school die hij opende, maar kon niet lang genieten van zijn rijkdom.

De NHL in de wereldpers[bewerken]
Rijkdom[bewerken]

Volgens enkele anonieme bronnen heeft de NHL tientallen miljoenen op haar bankrekening staan. Waar het geld vandaan komt is tot op heden onbekend. Hoewel de groene plantjes in kamer A.130 wellicht iets meer te vertellen hebben. De studenten betalen het schappelijke bedrag van 1780 euro collegegeld per jaar. En krijgen daarvoor gemiddeld 3 tot 5 uur les per week. Met een gemiddelde van 15 tot 20 studenten per klas een behoorlijke vetpot. Niet dat docenten veel verdienen, want al het geld gaat naar de directie en de projecten waar ze een stijve van krijgen, zoals o.a. het peperdure nieuwe gebouw. Desondanks meent de NHL te moeten bezuinigen. Studenten die hun opleiding niet binnen 5 jaar afmaken betalen 7000 euro in het 6de jaar.

Het nieuwe gebouw[bewerken]

Docenten, afdelingen, medewerkers, studenten en alle andere mensen hebben in het nieuwe gebouw geen vast plekje meer. Het liefste bezuinigde de directie alle docenten weg, maar dat mocht niet van de flauwe minister van onderwijs. Men dient voor een eigen plekje te vechten en veel docenten staan dan ook regelmatig in de ring, drie docenten zijn wereldkampioen K1-fighting geworden en met minder dan een zwarte band karate word je niet eens aangenomen, je zou kansloos zijn in ieder gevecht en de NHL heeft geen zin nog meer weduwepensioenen te betalen.

In het nieuwe gebouw is een kroeg gevestigd, ter ere van haar oprichter. Om transportkosten te besparen vestigden verschillende brouwers een brouwerij in of naast de school. Studenten mogen overigens niet drinken in de school, terwijl de leraren echter...

Voor een buitenstaander lijkt de NHL in eerste instantie op een kansloos duur gebouw, waarin je niet anders kunt dan verdwalen. Leraren lijken vooral in hun kantoor porno te zitten kijken, studenten lopen een beetje uit hun neus te vreten en van de vermeende 10.000 studenten lijken er slechts een paar 100 op de NHL rond te lopen. In tweede instantie zal men vooral een bevestiging zien van al het eerder genoemde.

Concurrentie[bewerken]

De concurrent van de NHL is de CHN. Een school die je niet wilt kennen maar nu toch wel kent. Sorry daarvoor, we zullen er niet verder op ingaan. We kunnen je niets meer vertellen. Dat is niet goed voor jou en niet goed voor ons. Alsjeblieft vraag je niet af wat de CHN is. Nee, hou op met lezen. Ga zo snel mogelijk weg van hier. Nee, hou nou eens op! Dit is niet goed! STOP!

Inmiddels bestaat de CHN niet meer maar is dit het Stenden geworden. Nog steeds een grote concurrent die steeds meer leerlingen van de NHL ronselt om de kantine op het Stenden leeg te eten en vervolgens weer te laten gaan.

Zie ook[bewerken]

Dit artikel brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe