Oceanië (werelddeel)

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
      Oeps! Bedoelde je soms Australië? Waarschijnlijk niet...
WorldSmall.png
's Werelds Continenten

Zoo hee! Wat een water!
~ Toerist over Oceanië

Oceanië is de naam van het werelddeel dat het grootste zwembad bezit, genaamd de Pacific. De Pacific heeft eigenlijk heel Oceanië als zwembad maar dat is niet zo bijzonder. Oceanië heeft behalve al dat water, golfslagbaden, bubbelbaden, draaikolken, levensechte haaien, koraalriffen, tsunami's en water, ook nog een paar eilanden waar de badmeesters en andere aanverwanten wonen.

Het zwembad met eilanden is te verdelen onder de volgende zones:


Zwembad[bewerken]

Een kaart van Oceanië, en daarmee ook van de Pacific.

Het zwembad is 9,008,458 km² groot, met de eilanden meegerekend. Veel mensen die op de eilanden van het zwembad wonen spreken in Oegaboega of andere Oceanische talen. Dat ze in deze talen spreken komt vooral omdat de Engelsen half Oceanië in hun bezit hadden. Zij dwongen die mensen om Engels te gaan praten, maar dat wilden de mensen aldaar niet. Sommigen zijn het wel gaan leren omdat er verder geen andere manier was om geld te verdienen behalve het vissen naar vis (ja het kan!) en verder de boel in de gaten houden. Jaarlijks komen er een hoop toeristen naar Oceanië, vooral om de mensen op de eilanden te leren kennen, en om de cultuur een beetje op de snuiven (vooral op de Coke eilanden). Maar natuurlijk om, hoe kan het ook anders: om te zwemmen! Toeristen die niets van Oceanië af weten, moeten wel uitkijken voor haaien, pijlstaartroggen (er is al 1 begeleider omgekomen), krokodillen en andere monsters beestjes. De zwembaden zijn verder zeer spectaculair door de golfslagbaden en draaikolken. Geheel onverwachts komen ze, of soms weer niet. Door de grootte van het zwembad en het grote aantal water in het zwembad is het natuurlijk heel erg moeilijk om dat water onder controle te houden. De beheerders van het zwembad, de VN heeft daarom ook maar besloten om het water maar gewoon te laten zoal het is. Het water is dus totaal onvoorspelbaar.

Mensen[bewerken]

De mensen op de eilanden zijn gekleurd en meestal nogal dik. Veel mensen lijden dan ook aan obesitas oftewel overgewicht. Dit komt door de kleine ruimte die de mensen hebben op de eilanden en de overvloed van de McDonald's. De mensen op de eilanden zijn ook relatief lui omdat er op de meeste eilanden geen sportveldje of iets dergelijks is waar men kan bewegen en vet kan kwijt raken. Bij sommige hotels op de eilanden is ook gezond eten te halen, zoals brie met aardbeien en knoflooksaus, maar omdat dat gewoon niet lekker is, wordt dat nooit gegeten en gaan de mensen aldaar toch liever naar de McDonald's.


Oorlogen[bewerken]

In Oceanië waren ook oorlogen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en voordat Oceanië een zwembad kreeg, probeerden de Japanners Oceanië over te nemen en volledig te Japaniseren. De Amerikanen stoken daar echter een stokje voor en gooiden een atoombom op Japan en jaagden de Japanners weg uit Oceanië. Een aantal jaar later in 1978 steeg het aantal gevangen vis ontzettend en men wou meer vis komen. De Filistijnen wilden van Gallemizië kopen en andersom, maar ze werden het nooit eens over de prijs. Hierover ontstonden hevige ruzies en men ging letterlijk vechten om te prijzen. Het werden echte oorlogen met stelen van elkaar en soms bloederige afloop.

Naar de Gallemiezen!
~ De Filestijniërs over de Galemiziërs

Naar de Filestijnen!
~ De Galemiziërs over de Filestijniërs

Deze ruzie werd pas een jaar later bijgelegd omdat er een jaar later een zeer slechte vangst was op vis. Men ging de vis weer delen, maar de schade was groot aan beide kanten. Eigenlijk heerst er nog steeds een vijandschap tussen de twee eilandengroepen. Dit is een beetje te vergelijken met de oorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's in Afrika. Men vreest dat er binnenkort nog een oorlog zal komen om de vis omdat er tegenwoordig minder vis gevangen mag worden van de VN om het aantal toeristen te bewaren.

 
Grote waterplas met eilanden, hitte, regen en palmbomen (Oceanië)

Australië · Coke Eilanden · Fiji · Gallemiezië · Hawaii · Kawaii · Kersteiland · Kiribati · Micronesië · Mononesië · Mush · Nauru · Nieuw-Zeeland · Oost Ralië
Oost-Timor · Oud-Zeeland · Paaseiland · Palau · Papoea Nieuw Guinea · Polynesië · Samoa · Sophia-eilanden · Stereonesië · Toevalu · Tonga · Urk