Olifant

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De olifant is het grootste dier ter wereld. De olifant komt voor in India en in Afrika. In Afrika is hij beroemd om het verschijnsel dat elke keer als iemand de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, fotografeert, er een olifant of een giraf voor staat. De oliebron daarentegen komt vooral in Arabië voor, terwijl de oliebol voornamelijk in de winter of op kermissen wordt gegeten. Naast slaolifanten zijn er ook aardolifanten.

Een olifant te midden van zijn salade (in dit geval dus een slaolifant).

Voedsel[bewerken]

De olifant eet salade met veel slaolie, en broodjes kruidenboter. Doordat hij zo groot is, moet hij er heel veel van eten. Veel mensen denken dat de olifant een soort van hippie is omdat hij salade eet, maar dat is niet waar. Hij drinkt namelijk ook bier en op vrijdag eet hij ook een broodje kroket. En dat doen hippies nou weer niet.

Een baby-olifant.

Voortplanting[bewerken]

Olifanten doen niet aan huwelijken, want dan ben je de hele tijd aan een andere olifant gebonden. Ze doen wel aan relaties, want die kun je opzeggen als je de seks met de andere olifant zat bent. Olifanten zijn zo'n 3 jaar zwanger, en baren dan een kind. Het is dus maar goed dat olifanten zo oud worden; wel 120 jaar.

Relatie tot de mens[bewerken]

Verschillende groepen mensen hebben verschillende meningen over olifanten: negers vinden olifanten maar lastig, aangezien ze vaak hun saladevelden plunderen; Indiërs vinden olifanten handige werknemers, aangezien ze niet klagen over hun CAO; blanken vinden olifanten mooie dieren en laten ze in al hun dierentuinen zien; toeristen vinden olifanten cool vanwege het Kilimanjaro-verschijnsel; en hippies zijn boos op ze omdat ze broodjes kroket eten.

Een topgeheim flmpje van een vliegende olifant.

Kenmerken[bewerken]

Olifanten houden zich graag schuil in bomen. Zij hebben platte voeten omdat zij elke dag uit de boom springen. Het wordt aangeraden om op safari niet onder de bomen te wandelen.

Zij hebben een lange neus, genaamd slurf, waarmee ze de olie of andere voeding kunnen opzuigen.

Vliegende olifanten[bewerken]

Er is in West-Europa een vogelsoort die vliegende olifant heet. Het verschil met de echte olifant is dat vliegende olifanten grijs zijn in plaats van roze. De Europese Unie probeert ze geheim te houden, uit angst voor massa-hysterie.

Zie ook[bewerken]