"Gifgasaanvallen Assadië één groot misverstand"

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.OnNieuws Dit exclusieve interview gebruikt zelfgeschreven, ongebruikt journalisme door een OnNieuwsreporter.

24 augustus 2013


De Vrungrage Mongool, ONCYCLOPOLIS - Tegenwoordig wordt er wel wat naar onze kop gezaagd, met de zogenaamde "gifgasaanvallen" op een buitenwijk van Damascus in Assadië door het Assadistische regime. De VS is nog steeds aan het twijfelen of ze nog een groter bloedbad van Assadië willen maken dan het al is, en China en Rusland verzetten zich tegen een militaire interventie door de VNA. Maar gelukkig is er één man die de waarheid weet, Rufus Frotsel, waarmee we hadden afgesproken in het café "De Vrungrage Mongool" (met de drank op onze kosten, uiteraard), en hier volgt het interview:

ONleft.pngOnNieuwsONright.png Goedenavond, meneer Frotsel, wat is uw theorie precies over de gifgasaanvallen in Assadië?
Rufus Frotsel: Theorie? spuugt op de grond Nee, dit is de keiharde waarheid! Wel, mijn achterneef zijn schoonzoon is op stage in Parijs bij een grote parfumerie. Deze had een nieuwe parfum uitgevonden, maar hadden een manier nodig om het ook bekend te maken. Een kwaliteitsmarketingbureau zou daarvoor zorgen. Die hadden ook de taak gekregen om hun naam ineens te zuiveren met dezelfde actie, na die was vervuild.
ONleft.pngONONright.png Hoe was hun naam dan onzuiver gemaakt?
Rufus Frotsel: Door aan Nelson Mandela wat parfum te sturen, die hiervan doodziek werd. Maar val me niet in de rede! Dus het reclamebureau moest een goede daad doen die de wereld zou overtuigen dat de parfumerie helemaal niet zo slecht is, en ineens een nieuw product promoten. Ze dachten aan de plaats waar de meeste ellende op de wereld was; Assadië. Waarom geen kwaliteits - pardon - dúúr parfum opsturen om hun op te wekken en dat dan in de media zetten? Dus zonden ze tien liter parfum op naar de rebellen.
ONleft.pngONONright.png Wacht... Opzenden? Met - met de post?
Rufus Frotsel: Yup. Natuurlijk kwam de parfum niet aan, want het werd aan de grens in beslag genomen als drugs in de vorm van gas. Toen besloten de reclamemakers de parfum illegaal te droppen boven het luchtruim van Syrië. Het vliegtuig werd neergeknald. Ten einde raad braken ze in in een militaire vliegtuigbasis bij Damascus. Hier kaapten ze een vliegtuig. Ze waren van plan om daaruit de parfum te gooien ergens boven Damascus -
ONleft.pngONONright.png Ah, en dus dachten de Assadististen dat het om een aanval met gifgas ging van de regering omdat het parfum zo hard stonk!
Rufus Frotsel: Juist. Dit is natuurlijk enorm logisch, en het verklaart echt alles, is het niet?
ONleft.pngONONright.png Natuurlijk, natuurlijk...