Alexander Pechtold blaast zichzelf op

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.
De OnNieuwsfotograaf wist nog net deze foto te maken voordat het hele gebied werd afgezet.

25 december 2016


Den Haag - In Hotel Des Indes te Den Haag heeft zich op kerstavond een drama afgespeeld. Alexander Pechtold, fractieleider van D66, die daar met zijn gezin gedineerd had, is na de copieuze maaltijd door extreme zelfvoldaanheid uit elkaar gespat. De explosie veroorzaakte een enorme paniek in het restaurant, waar de mensen, bedolven onder de smurrie, alle kanten op renden. Daar zijn gelukkig slechts lichtgewonden bij gevallen, voornamelijk doordat mensen over de rommel uitgleden. OnNieuws sprak met een geschokte ooggetuige. "Het was verschrikkelijk" zei de man, terwijl hij stukjes Pechtold uit zijn haren en kleding plukte. "Een enorme bende! De mensen, het meubilair en de muren..... alles zat onder de Pechtolddrab."

Een andere getuige, die Pechtold van dichtbij kende, verklaarde "Het kon ook niet goed gaan met de heer Pechtold. Hij was gewoon té vol van zichzelf en toen hij na de maaltijd klaagde over een opgeblazen gevoel had ik eigenlijk weg moeten wezen. Het is maar goed dat zijn vrouw en kinderen al naar huis waren, want het is niet niks om je vader voor je ogen uit elkaar te zien spatten."

De woordvoerdster van D66, Merel van den Leeghe-Hoovde meldde, dat het voorval betreurd wordt en dat de partij alle schade zal vergoeden. Voor de verkiezingen zal het volgens haar niet veel uitmaken, aangezien D66 nog een aantal Pechtoldklonen in de vriezer heeft liggen. Zodra er een nieuwe ontdooid is en de rommel opgeruimd, kan D66 fris de verkiezingen in. Op de vraag of de nieuwe Pechtold ook aan een enorme zelfoverschatting ten prooi zou kunnen vallen antwoordde de woordvoerdster: "We zullen de ontwikkelingen nauwgezet volgen op het gebied van een groeiende zelfingenomenheid en mocht D66 na de verkiezingen een grote winst behalen of zelfs in de regering komen, dan zal het bestuur overwegen om de danmalige Alexander Pechtold gecontroleerd tot ontploffing te brengen."

De directie van Hotel Des Indes verklaart, dat het restaurant vanochtend geheel is gereinigd en vanaf 4 uur 's middags weer gasten kan ontvangen.