Extra geld voor Defensie? MegaMark tempert verwachtingen

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Defencie.jpg

27 augustus 2017


Hilversum VVD-leider Mark Rutte (alias de welbekende MegaMark) tempert de verwachting dat er extra geld komt voor Defensie. "Het is maar de vraag of het lukt", zei Rutte na afloop van twee dagen formeren op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum.

Volgens Rutte is het onnodig dat er meer geld moet worden geïnvesteerd in defensie. "Waarom zouden we miljoenen moeten uitgeven aan beveiliging van de staat, als ik het kan doen voor niets?"

Toch zijn de andere partijen aan de formatietafel het hier nog niet zo mee eens. "In een wereld vol met Terror-Trump, Power-Putin en Erdopowned, voel ik me niet veilig met alleen maar Megamark als verdediging", zei Pechtold in een interview met onze verslaggever.

Hoeveel er precies moet worden bezuinigd in de defensie, of dat er moet worden bezuinigd is alleen nog niet bekend. Dit wil namelijk geen van de gesprekspartners zeggen. Ze hebben de locatie in het Gooi gekozen om in vrijetijdskleding in een meer ontspannen omgeving de plannen voor de komende vier jaar te bespreken. Waarom Mark Rutte alsnog in MegaMark kostuum verscheen bleef net als de precieze getallen een raadsel.