Hoger risico op geheugenverlies op Mars

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.
Mars, een populair, maar niet ongevaarlijk vakantieoord

11 oktober 2016


WASHINGTON - Uit een onderzoek van de NASA is gebleken dat mensen die langdurig op Mars verblijven een verhoogd risico op dementie hebben. Er was al een vermoeden dat het eentonige landschap op onze buurplaneet een verlaagde activiteit van de hersenen veroorzaakt, wat uiteindelijk leidt tot sterfte van de hersencellen. Het onderzoek lijkt dit vermoeden te bevestigen.

Er is vooral een verhoogd risico onder 30-jarigen. Een verklaring hiervoor ligt in het feit dat deze bevolkingsgroep vooral in de jaren 90 reisjes naar deze planeet maakten. Er was een piek in welvaart en bovendien waren zulke exotische reizen in trek bij de tieners van destijds. Velen van hen spendeerden hun vakantie meerdere keren per jaar op Mars.

Niet iedereen kan zich in de onderzoeksresultaten herkennen: "Onzin, mijn vrouw is op Mars geboren en getogen. Pas vlak na ons huwelijk is ze verhuisd naar de aarde. Nu is ze al bijna tachtig jaar oud en mentaal nog heel erg fit, dus waar hebben ze het over? Waar hebben wij het eigenlijk over?"

Opvallend is dat onder inwoners van Mercurius dementie iets minder vaak lijkt voor te komen. Hierbij moet wel vermeld worden dat Mercurianen vaker vis eten.

De rijksoverheid heeft al aangekondigd een campagne te starten om reizen naar Mars te ontmoedigen. Ook zijn diverse reisorganisaties van plan om Mercurius beter op de kaart te zetten.

Bronnen[bewerken]