Jesse Klaver praat met Trump. Trump presenteert links "Trumpplan"

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt."This Trump plan of mine will make America great again"

31 januari 2018


Washington - Trump komt met een opvallend links plan na gesproken te hebben met Groenlinks-leider Jesse Klaver.

Volgens het zogenaamde Trumpplan moeten Amerikaanse autorijders voortaan een hoge benzinetaks betalen als ze tijdens de rush hours de weg opgaan en wordt er werk gemaakt om de klimaatdoelstellingen uit Parijs te halen. Ook het immigratiebeleid wordt in het Trumpplan versoepeld en kinderen van immigranten, de zogenaamde Dreamers kunnen in het vervolg op een paspoort rekenen. Recent leidde de discussie hierover nog tot een shutdown van de overheid. De controversiële gevangenis op Guantanamo Bay zal ogenblikkelijk worden gesloten en de gevangenen zullen in een standaard gerechtelijk proces gehoord worden. Het zorgverzekeringssysteem PPACA (ook wel bekend als Obamacare) zal weliswaar worden afgeschaft, maar daarvoor komt TC (Trumpcare) in de plaats, een innovatief zorgstelsel waarin iedereen onvoorwaardelijk op gratis gezondheidszorg kan rekenen.

Of het Trumpplan op goedkoering van het Huis van Afgevaardigden kan rekenen, blijft de vraag. In de Senaat kan het plan in ieder geval op de steun van alle Democraten en een handjevol Republikeinen rekenen. Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zijn echter kritisch, maar eerdere kwesties hebben gezien dat niks onmogelijk is en de steun voor Donald Trump blijft onverminderd sterk.

Op de vraag aan de Groenlinksleider, die Trump eerder een mafklapper noemde, hoe hij Trump van al deze dwaze ideeën heeft weten te overtuigen, antwoordde hij "Trump en ik kwamen eigenlijk al snel tot overeenstemming. Zijn enige voorwaarde was dat we dit plan het Trumpplan zouden noemen."

Bronnen[bewerken]