Lafhartige aanval van Turkse leger op Nederland bij Rotterdam gestopt

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.12 maart 2017


DEN HAAG - Afgelopen nacht is het wereldwijd gevreesde Turkse leger dan toch ook Nederland binnengevallen. Nadat de wrede troepen van sultan Recep Tayyip Erdoğan I de laatste weken al vliegensvlug opgetrokken waren door Europa, en na Wenen inmiddels zelfs Hamburg veroverd hadden, was het nog slechts wachten op een aanval op ons arme vaderland. Na nog wat valse beloftes van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu, dat Turkije de neutraliteit van Nederland "natuurlijk strikt zou respecteren", vielen de Ottomaanse hordes uit Constantinopel vannacht dan toch onze vredelievende natie aan. Gedekt door de duisternis trokken ze met hun hypermoderne tanks en dito berggeiten de grens bij Ter Apel over, om in een ongekende blitzkrieg via de Grebbeberg op te trekken naar Rotterdam.

Landverrader Kuzu houdt een opruiende toespraak via de tijdelijk door de Turken bezette NPO, vlak voordat hij werd opgepakt door de manschappen van Aboutaleb.

Premier Rutte is inmiddels met zijn gehele regering naar Londen gevlucht. Geert Wilders is in allerijl ondergedoken op een geheim adres in Friesland, om precies te zijn bij het gezin van boer Tjerk Sietzema, Slotervaart 20 te Dokkum. De nuchtere Sietzema verklaarde voor Omrop Fryslân: "Hy is yndied in dwaas, mei dat blonde harses, mar it is noch better as de Turken, mei harren belachelijk mustaches." Alleen koning Willy IV bleef manmoedig op zijn post in Den Haag, en hield het land op de been door via Radio Oranje de ene na de andere Turkenmop te vertellen.

Ommekeer[bewerken]

Terwijl het volk van Nederland langzaam maar zeker toch de moed begon te verliezen, en de meeste mannen én vrouwen voor de zekerheid alvast hun snor lieten staan, keerden echter de kansen op het slagveld. Al rovend en moordend stuitten de Turkse veroveraars geheel onverwachts op de onverzettelijke troepen van luitenant-generaal Aboutaleb, die zich met zijn manschappen had ingegraven in het Kralingse Bos. Met een ongekende bluf (zijn dappere soldaten riepen, bij gebrek aan echte kogels, slechts "pief paf poef"), wist de heldhaftige Aboutaleb het Turkse leger tot staan te brengen, en met een nog grotere bluf wist hij het overgrote deel zelfs weer terug de Duitse grens over te jagen.

Intussen is de toestand in het land weer zo goed als onder controle. De laatste haarden van verzet worden opgeruimd, en de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zijn vastgezet in de strafgevangenis te Scheveningen, op verdenking van hoogverraad en spionage voor de vijand. Voor de zekerheid is ook meteen maar de bekende soapactrice Toprak Yalçiner opgepakt. Gevraagd naar het waarom van die laatste verklaarde legerwoordvoerder Dave Roelvink: "Tja, er waren geen concrete verdenkingen in haar richting, maar in tijden van oorlog gelden er nu eenmaal andere regels. Zie het als een welverdiende beloning voor onze dappere soldaten!"

Glorieuze intocht in het net bevrijde Rotterdam. Een uitgelaten koning Willy IV vertelt nog maar weer eens zijn allerbeste Turkenmoppen, tot grote hilariteit van de onverschrokken oorlogsheld Aboutaleb.

Oproep Rutte tot kalmte[bewerken]

In Zaandam is nog een verbeten klopjacht gaande op de Turkse treitervlogger Ismail Ilgün. Vanuit Londen heeft premier Rutte opgeroepen tot kalmte, en gewaarschuwd voor een bijltjesdag. "We moeten de Turken nu vooral niet provoceren", verklaarde hij in een poging de gebeurtenissen te de-escaleren. Voorlopig lijkt die oproep echter aan dovemansoren gericht.

Overal wordt de glorieuze overwinning op de Turken gevierd. Onder luid gejuich van duizenden opgeluchte inwoners is koning Willy IV de afgelopen middag Rotterdam binnengetrokken, vergezeld door de nieuwe volksheld Aboutaleb. Her en der in het land zijn er inmiddels spontane bevrijdingsfeesten uitgebroken. Volgens de laatste berichten zouden die feesten overal redelijk rustig verlopen. Alleen in Amsterdam was er nog een incident, toen een paar overgebleven Turkse officieren op de feestende menigte op de Dam schoten, maar naar verluid zijn ook die vijandige elementen inmiddels overmeesterd, en cadeau gedaan aan de uitgehongerde leeuwen in Artis.