Man slaags met krokodil

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.
Het dier kon zijn weg weer snel vervolgen

23 maart 2017

WAALWIJK - Op de Hoofdweg in Waalwijk is een brommerrijder slaags geraakt met een krokodil. 's Middags om 14:20 probeerde de nietsvermoedende krokodil de weg over te steken, maar zag hierbij de man op de brommer over het hoofd. De man kon het dier nog net ontwijken.

Hierop volgde een woordenwisseling tussen beide. Deze liep zodanig uit de hand dat de krokodil enkele rake klappen moest incasseren, waarbij het dier enkele kneuzingen opliep. Toegesnelde agenten konden de man op het nabijgelegen kerkhof in de kraag vatten. Onderzoek ter plaatse wees uit dat de man twee maal de toegestane hoeveelheid koffie in zijn bloed had, wat zijn hyperalerte agressieve gedrag kan verklaren.

Ook een dierenambulance was snel ter plaatse, maar de krokodil hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel is het dier erg geschrokken. Naar eigen zeggen was hij onderweg naar een tuincentrum om waterplanten voor zijn vijver te kopen.

Geweld tegen reptielen komt vaker voor in Waalwijk. De lokale tak van de Partij voor de Dieren pleit al jaren voor hogere straffen.