NVA plaatst nieuw luchtdoelgeschut in en om Weert

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.
Een oude foto van het gebruikte type, de 8,8 cm FlaK 43 uit de Tweede Wereldoorlog. Dit exemplaar werd eerst gebruikt door de Wehrmacht tegen Sovjetvliegtuigen, voornamelijk bommenwerpers. Later werd het voertuig opnieuw in gebruik genomen door het Rode Leger en gestationeerd in de DDR. Later zou de DDR het voertuig krijgen nadat het voor het Rode Leger te oud werd bevonden.

14 augustus 2017


WEERT - Nadat in Weert eerder al diverse tijgermuggen werden waargenomen op een industrieterrein in Weert kwam vandaag naar buiten dat de mug zich ondanks intensieve bestrijding toch heeft kunnen verspreiden naar omliggende woonwijken. De NVA kondigde aan meer luchtafweergeschut te verplaatsen naar de betreffende wijken, ondanks de protesten. Onze correspondent Frits van de Wereld ging een kijkje nemen: "De protesten die waren groot maar dat houdt de NVA niet tegen, ze hebben een missie en voeren die uit. De schattingen lopen uiteen maar de NVA zou nu tussen de vijftig en zeventig trucks uitgerust met een 8,8cm FlaK 43 laten aanrukken. De bewoners van de omliggende wijken protesteren hevig vanwege de overlast. De overlast komt niet alleen van het oorverdovende gebulder van de inmiddels onafgebroken vurende kanonnen, nee, ook de schade aan objecten op de grond is enorm. Ik sprak een vrouw, ze wil graag anoniem blijven, dus ik noem haar bij haar echte naam, want dat verwacht niemand, die de scherven in haar achtertuin vond. Ook zei ze dat haar buurvrouw schade heeft aan het dak en haar tuinhuisje. Een ander oud dametje, die ik om de genoemde reden Petra van der Velden noem, zou haar geparkeerde auto niet meer kunnen gebruiken door een directe inslag van een granaat." Niet lang na deze woorden werd Frits in zijn auto zelf geraakt door een granaat, hij ligt in de ziekenhuis in kritieke toestand.

Ander geschut[bewerken]

Meerdere wethouders hebben een brief geschreven aan de NVA, met de vraag of het niet mogelijk is om de 3,7cm Flak te gebruiken omdat het hier slechts om muggen gaat. De granaten die worden afgevuurd zijn immers groter dan de muggen zelf. De NVA reageerde dat het "beslist onmogelijk" is om kleinere kalibers in te zetten anders dan als secundair geschut. Ze zeggen zelfs dat als het niet helpt, er nog zwaarder geschut moet worden ingezet. Ze noemen hierbij 10.5 FlaK 38 en de 12.8 FlaK 40 als kandidaat. Het Rode Kruis is inmiddels begonnen met het uitdelen van oordoppen.

Bronnen[bewerken]