Nepleer is nu veganistisch

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Deze fervente lederdragers mogen zichzelf nu ook "veganist" noemen.

21 februari 2018


BINNENLAND - Nepleer mag vanaf nu officieel het predicaat "veganistisch" dragen. Gedurende ruime tijd heeft namaakledere kleding niet voldaan aan de strenge voorwaarden die worden gesteld aan het label dat een kledingstuk dient te dragen om als "veganistisch" betiteld te worden, maar vandaag is de laatste voorwaarde officieel goedgekeurd door het Hedendaagse Internationale Palaber van Stakkers, Trotslozen, Eikels en anderszins Reddelozen (HIPSTER), de organisatie die alles dat zich wil betitelen als hip dient te keuren.

De organisatie heeft richtlijnen opgesteld waaraan een kledingstuk dient te voldoen wanneer deze het bestaan door kan brengen als "veganistisch". De nepleer heeft altijd al de hoofdvoorwaarde gedaan zoals het HIPSTER deze geformuleerd heeft: "Een vereist laag intelligentiequotiënt bij de koper, alvorens de koper in de verleiding komt het kledingstuk te dragen", maar tot voorheen voldeed het nog niet in voldoende mate aan de twee deelvoorwaarden:

  • "Een vermeende verhoging van de sociale status bij de drager ervan - het daadwerkelijk verhogen van de sociale status is geen voorwaarde."
  • "De drager krijgt een onbedwingbare neiging zich te profileren als onderscheidend individu."

Aangezien zowel de maatschappelijke paradigma's omtrent het veganisme, als de marketing omtrent nepleer veranderd zijn, kunnen ook de beide deelvoorwaarden nu afgestreept worden volgens het HIPSTER.

Sophie Carleen, in de hoedanigheid van veganistisch blogger aangesloten bij het HIPSTER: "Ik was altijd al vegetariër, aangezien ik geen gehakt lust. Voorheen was dit echter genoeg om de aandacht te krijgen die ik verdien, maar sinds enkele jaren is dit niet uniek genoeg meer. Daarom ben ik een blog begonnen, waarop ik schreef: Ik wilde niet meer bijdragen aan dierenleed door het aan mijn voeten en armen te dragen. Ik ben mijzelf "veganist" gaan noemen, waardoor jenkerigheid ineens veranderde in lifestyle. Men ziet mij nu weer als individu, in plaats van kuddedier!"

Bronnen[bewerken]