Turks Sinterklaasgraf oud nieuws... volgens Sinterklaas

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.11 november 2017

position=transparant Dit artikel bevat origineel en exclusief journalisme door een reporter in dienst van OnNieuws.

ANKARA (van onze journalist ter plaatse)
De spectaculaire vondst, door Turkse archeologen, van het enige echte graf van Sinterklaas, onder de Sint-Nicolaaskerk van Demre (Turkije), het vroegere Myra, begin oktober van dit jaar, is oud nieuws, aldus de goedheiligman zelf. Onze journalist ter plaatse, Piet Swarte, liet op een zonnig terrasje de eerbiedwaardige grijsaard integraal en onverkort aan het woord.

Geduldgeduld.GIF

"Dat graf, jongmens, daar leg ik al sinds 2 november 344 jaarlijks chrysanten op! Ik ben waarschijnlijk, samen met Sint-Maarten, de enige aardbewoner die zijn eigen graf bezoekt! Maar men heeft mij nooit wat gevraagd: kinderen zijn niet geïnteresseerd in zulke zaken, en volwassenen geloven niet in mij... Dat ze het maar zélf opknappen, die archeologen, om aan mijn graf te kunnen zonder kostbaar patrimonium naar de bliksem te helpen... Ik ken de weg, al 1673 jaar lang!"

"Die zogezegd 'foute botten' die destijds door plunderaars naar Italië zijn gebracht? Die heb ik eigenhandig die snoodaards in handen gespeeld, en blij dat ze ermee waren! Van wie die botten dan wél waren? Van oom Nicolaas, 'nonkel Nico', óók een bisschop, en een goeie bovendien! Jawel, heel mijn familie ligt daar begraven, en zo hebben die Italianen dan toch óók een Nicolaas in huis, en nog verwant aan de echte erbij! De Spanjaarden krijgen niks, want ik wil daar in vrede kunnen blijven wonen, incognito. Of 'desconocido', zoals mijn buren zeggen. Wat let mij, of ik zet die Turken op het spoor van opa Nicolaas, 'pepee Nico', mijn peetvader. Die was dan wel geen bisschop, maar toch nauw verwant aan mij, nauw genoeg voor grafschenners die alleen in de Sint geloven als ze hem kunnen opgraven en te kijk zetten. 'Mè alle Chineze, mor ni mè den deze!', zo zeggen ze dat in Antwerpen, en daar zet ik trouwens binnenkort weer eens voet aan wel. En nu aan het werk, want december is in zicht. Garçon!"

De Turkse archeologen zijn dus bij deze gewaarschuwd: 't is niet al Sinterklaas dat onder een Sint-Nicolaaskerk ligt!