Verenigde Staten raken AAA-status kwijt

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Foto van Wall Street in chaos na het verschrikkelijke nieuws.

6 augustus 2011


NEW YORK - De beurzen van de Verenigde Staten zijn vandaag zeer diep in de min gevallen doordat de batterijen van de hoofdcomputers per abuis door het personeel vervangen werden door AA+ batterijen in plaats van de gebruikelijke AAA-batterijen die massaal bij het chemisch afval werden gegooid. Deze blunder zorgde ervoor dat de stroom uitviel en hierdoor twee uur lang niet meer gewerkt kon worden. De resultaten zijn zodanig ernstig dat de staatsschuld spontaan begon te stijgen en dat de kredietbeoordelaar Standard & Poors de kredietwaardigheid omlaag bracht.

Op Wall Street is gechoqueerd gereageerd over deze blunder van de technici-ploeg. Men zat met de handen in het haar wanneer het ongeluk plaatsvond en alle computers uitvielen, inclusief lichten. Er heerste lichte paniek, maar men werd snel tot kalmte gedwongen. "Normaliter, wanneer de oude batterijen vervangen worden door nieuwe, wordt de stoom op het noodaggregaat gezet, om de nieuwe batterijen te plaatsen. Dit gebeurde ook, maar toen de normale stroom erop ging, viel alles uit. Er werd direct geprobeerd om op het noodaggregaat af te stemmen, maar deze werkte niet meer omdat deze al leeg was nadat deze schijnbaar al twee uur lang aan stond. De technici probeerden de stroom af te sluiten en weer opnieuw aan te zetten, maar niets gebeurde. Alles werd nagekeken, kabels, stekkers, alles leek normaal, toen opeens bleek dat het postbedrijf de verkeerde batterijen bezorgd had, namelijk een maat te groot, dus AA+ terwijl alle oude normale batterijen daarvoor al weggegooid werden. Omdat deze batterijen niet pasten, ontstond vermoedelijk ergens kortsluiting, dat continu voordeed wanneer de elektriciteit weer aan werd gezet, omdat het contact simpelweg niet werkte met de verkeerde batterijen" aldus een werknemer op Wall Street.

Doordat de elektriciteit uitviel en de beurzen in de VS hierdoor letterlijk stil kwamen te liggen aangezien alles via New York geregeld wordt, "leek het net alsof de beurs in de VS letterlijk was ingestort" aldus een Indiase econoom.

Hoe het komt dat men de verkeerde batterijen liet inschepen is onbekend, men is nu een onderzoek aan het starten en men heeft dit bizarre ongeluk te wijten aan "verkeerde berekeningen en notities".

Gevolgen[bewerken]

Batterijen. Het liep voor Wall Street niet op batterijen rolletjes, aangezien er batterijen koppen begonnen te rollen.

Dit ongeluk doet de Amerikaanse economie geen goed - men bevond zich al in de economische crisis met een staatsschuld van 14,580 biljard dollar, en omdat men tijdelijk dood lag, hebben sommige landen hun geloofwaardigheid in de Amerikaanse economie verloren. Zo ook kredietbeoordelaar Standard & Poors die de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten van het hoogst haalbare, degradeerde naar een stap lager. Standard & Poors is veelal gerund door de gemiddelde Amerikaan met kennis van economie. Echter, twee andere grote kredietbeoordelaars Moody's (hippies) en Fitch (veelverdieners) hebben hun status (die ook op het hoogst haalbare staat) nog niet naar beneden gesteld. Moody's vindt dat "de Verenigde Staten nog steeds een mieters land is om je geld op de dumpen" terwijl Fitch nog niet hierop gereageerd heeft.

President Obama probeert ondanks deze kredietwaardigheidsdegradatie iedereen gerust te stellen met de geruststellende woorden "it's going to be fine". De Republikeinen en de Democraten geven elkaar de schuld van deze crisis, waarbij de Democraten beweren dat Obama er veel aan gedaan heeft om de economie te leiden, en dat een groep Republikeinen dit willen saboteren op deze manier, terwijl de Republikeinen de Democraten weer de schuld geven dat deze batterijen bewust niet goed waren om iedereen wakker te schudden en te laten beseffen dat het een volslagen idioot idee is om de belastingen te verhogen. De Tea-party daarentegen neemt nog een kop thee met veel suiker en melk, doet nog een plas, en alles blijft daar zoals het was.

Intussen is men nog steeds aan het wachten op AAA batterijen, maar omdat de prijzen voor de batterijen enorm gestegen zijn door de lithiumverrijkingspraktijken in onder meer Iran en andere lanen in het Midden-Oosten, waar oorlogen plaatsvinden, plus nog eens dat batterijen op zich al schaars zijn in de VS omdat men mog voor het merendeel met de ouderwetse snoeren werkt, zal dit nog lang duren. In totaal is er een tekort van rond de tienduizend batterijen.

Bronnen[bewerken]