WK Raaskallen van start gegaan

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Het logo van het WK.
OnSportief
Dit artikel bevat origineel journalisme door een OnSportieve OnNieuws reporter.

28 juli 2013


BRUSSEL - Deze namiddag om vier uur begon de openingsceremonie van het WK Raaskallen 2013 in het oude stadium van de Wetstraat te Brussel. Later zal deze plaats ook het belangrijkste stadium worden voor de meeste wedstrijden. De favorieten Bart de Wever, Elio Di Rupo, Barack Obama, Mark Rutte, Geert Wilders, Nicolas Sarkozy en Angela Merkel bereiden zich voor in hun chique hotels versprijd over België.

Na hun 541 dagen zonder regering was het redelijk duidelijk dat België (en Vlaanderen in het speciaal) binnenkort een WK Raaskallen zouden organiseren. Alleen ontnam de VS hen de eer om dit te doen in 2012, na hun verkiezingen. Maar dit jaar heeft België de kans gekregen om het WK te organiseren.

Om het buitenland te laten zien dat België wel degelijk geëngageerd is voor het kampioenschap, hebben ze er een héél speciale openingsceremonie van gemaakt, met name een hoorzitting over het intrekken van bepaalde rechten van de koning. Deze was zó saai dat men al snel in slaap viel tijdens de hoorzitting, en niemand nog kan navertellen wélke beslissingen er precies genomen zijn en wát er precies gebeurd is. "Bij het moment dat Yves Leterme zijn mond open deed viel ik al bij voorbaat in slaap.", zegt één van de toeschouwers.