OnWoordenboek:Hoofdpagina oud

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Pix.gif


Het Groot Onwoordenboek der Nederlandse Taal


Pix.gif
Pix.gif Pix.gif


vraagt zich af wat u eigenlijk op deze pagina komt doen. Spioneren voor Wikipedia?
Driehoek1a.png

Welkom bij dit Onwoordenboek, een (niet meer)talig en (sinds het bewind van de huidige Interim-Onbibliothecaris nog minder) vrij onwoordenboek waaraan niemand meer mag meehelpen. Het Onwoordenboek der Nederlandse Taal is een dochterproject van de Oncyclopedia Neerlandica, maar zal binnenkort haar moeder volledig opslokken.

Deze Vlaams/Nederlandse versie is op 1 mei 1887 gestart. Momenteel bevat de Oncyclopedia 3.075 artikelen in 20.495 talen. Hoeveel woorden er in het Onwoordenboek staan weet niemand (en dat zal ook niemand te weten komen tot 50 jaar na mijn dood, als de dossiers worden geopend).

Uitgelicht: Taapochysp.

Een Taapochysp is iemand met de ziekelijke angst om uit de toon te vallen en om vreemd gevonden te worden. Een Taapochysp zal in iedere situatie zijn best doen om 'gewoon' te zijn. Maar ondanks dat niemand iemand anders kan vertellen wat 'normaal' precies is, bestaan er toch statistisch gezien veel 'normale' mensen. Aangezien die toch weer allemaal van elkaar verschillen bevindt een Taapochysp zich voortdurend in een twijfeltoestand, wat hem of haar op den duur sloopt. Er is dan kans dat een Taapochysp in zijn tegendeel omslaat. Zie ook: Einerfozisch

Overzicht Index

Hoe je mee kunt doen. | ALARMKNOP | Conventies en afspraken | Algemene discussie | Red ze of doe ze. | OWBnominatie | Werk in Uitvoering

De woorden op alfabet:

Alle letters
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Ons Dagelijks plaatje Over WikiWoordenboek
Wie redt dit arme diertje van de ondergang?

Onwoordenboek is een verzameling van onzinnige woorden met onzinnige omschrijvingen. Hoe komen die woorden daar terecht?

  1. Artikelen die te kort zijn voor een Onziclopedieartikel worden hier 's nachts door kabouters heengebracht en voor de deur gelegd. De bibliothecaris brengt ze dan meestal naar binnen, maar als u zin heeft om ze hierheen te halen en in te passen, vraag dan niet eerst in drievoud toestemming aan de assistent van de hulpsecretaris van de Onbibliothecaris, want die krijgt u toch niet. Kijk eerst wel even of bij de geschiedenis of de artikelen ouder zijn dan zippie weken.
  2. U weet een leuke omschrijving en voegt deze toe. De straf hiervoor als u door jeweetwel betrapt wordt is een onvoorspelbare periode van opsluiting in de catacomben van de Bibliotheca Nonsensicala.
Gezocht Andere talen

Dief/Vertaler E/N. De werkzaamheden bestaan uit het binnensluipen bij Uncyclopedia en daar (delen van) artikelen die voor ons interessant zijn stelen dmv copy/paste. De gestolen goederen worden vertaald en gepost als Origineel Onziclopedie-artikel (Gni gni).

English (Engels)magyar (Hongaars)日本語 (Japans)русский (Russisch)汉语 (Chinees)

Projecten van onze broeders en zusters
Deze pagina werd geraadpleegd op zaterdag, 29 februari 2020, 01:43 UTC