OnWoordenboek:J

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

J[bewerken]

Zie het alfabet

Ja maar...[bewerken]

Ja maar... is nee. De term stamt uit de Tweede Wereldoorlog. Ten tijde van de oorlog vroeg Sovjet-Rusland Engeland om hulp. Engeland reageerde hierop met: Ja maar.... Ja maar... in formulevorm: ja maar... = nee \! . Jamaar... moet niet verward worden met zijn tegenhanger, het nazistische ja.

Jodelen (Semietelen)[bewerken]

Vanwege de geisoleerde ligging van Oostenrijk hebben de inwoners van dat land een unieke manier van godsdienstbeleving ontwikkeld, die nergens anders op de wereld zijn gelijke heeft. Op gezette tijden worden er op de bergflanken rondom de dorpen mannen neergezet met enorme, soms wel 20 meter lange toeters, alpenhoorns genaamd. Wanneer zij beginnen te toeteren gaan de Oostenrijkers verwoed huppelen en, springen en rondjes draaien. Zij raken hierdoor in een soort trance en gaan zich te buiten aan ongewone gedragingen. De mannen slaan zichzelf uit alle macht op de dijen en ze hebben daarvoor korte leren broeken aangetrokken. van leer om de slagen ietwat te dempen, en ze zijn kort, zodat er geen broekspijpen onder het bloed komen te zitten. De vrouwen raken door het monotone geloei van de toeters ook in extase en bij hen uit dat zich in een afgrijselijk gillen met overslaande (modulerende) stem. Dit nu wordt jodelen (Semietelen) genoemd en het geluid hiervan is zo verschrikkelijk, dat er vele tegenstanders van dit gebruik zijn. Deze tegenstanders worden anti-semietelen genoemd.

Jot[bewerken]

Jot(|) is een uitgestorven getal. Jot was met een gemakkelijke berekening te achterhalen. Jot=de hoogte van de berg Jot, in Jot + de lengte van de rivier Jot, in Jot : De oppervlakte in vierkante Jottometer (|m²) van het meer Jot.
Aangezien Jot (het land, niet de deelstaat Jot in het land Jot) in 195| (negentienhonderdjottenvijftig) veroverd is door Turkije, is niet duidelijk hoeveel Jot precies was.
Met vermoed dat Jot lag tussen de √3,4 en oktober.

Jumbo[bewerken]

Jumbo.gif
De Jumbo is een communistische keten van supermarkten, waar in plaats van levensmiddelen een uitgebreide selectie van handvuurwapens, kernkoppen, chemische en biologische wapens wordt aangeboden. De Jumbo is niet de enige die dit doet, maar is zeker de goedkoopste, omdat de Jumbo de wapens direct krijgt geleverd vanuit Polen. Er zijn zo geen tussenhandelaren die de prijs omhoog drijven. De Jumbo heeft stevige concurrentie van Amerikaanse wapenhandelaren zoals de McDonalds, maar verslaat ze allemaal op het gebied van hoge prijzen/lage kwaliteit en klantonvriendelijkheid.

Het dagelijkse dodental bij de Jumbo ligt nu gemiddeld op 17,3113. Daarmee ligt het ver boven het gemiddelde van de tweede winkelketen McDonalds, met een gemiddelde van 0,00101.


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Getallen en zo.