OnWoordenboek:P

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

P[bewerken]

Zie het alfabet

Paddo[bewerken]

Paddo's zijn magische paddenstoelen die iemand in staat stellen te teleporteren naar het mysterieuze Paddenstoelenland, een regenboogkleurig bos met in het midden een berg met daarop de magische paddenstoel van Kabouter Spillebeen. In Paddenstoelenland wonen hele lieve en vrolijke wezens, maar men moet er wel oppassen voor de grote boze Pedobeer, die diep in het bos leeft en toeristen ontvoert die afreizen naar Paddenstoelenland. Hij dwingt hen daar tot het schrijven van wervende artikelen over paddo's, om zodoende nog meer toeristen te lokken.

Pageturner[bewerken]

Een pageturner is een persoon die een rol toiletpapier andersom op de toiletrolhouder hangt - met het vel naar buiten of naar de muur - naar gelang de voorkeur van de persoon. Analoog bestaan de woorden edetturner en poplaturner. Deze hebben echter nooit dezelfde populariteit in het dagelijkse spraakgebruik bereikt.

Panisch depressief[bewerken]

Panisch depressieve mensen zijn mensen die altijd paranoïde, depressief en in paniek zijn. Symptomen van panische depressiviteit zijn:

  • Je bekeken voelen als je jezelf in de spiegel ziet, daar neerslachtig van worden en in een vlaag van angst wegrennen.
  • Hoogtevrees voelen bij zelfmoordsprongen.
  • Door het lint gaan wanneer de laatste fles bier wordt aangesproken.

Pa'rabool[bewerken]

Een visuele voorstelling van een pa'rabool

Een pa'rabool is een verhaal met als functie: y(moraal van het verhaal)= a(gelijkenissen).x(aantal regels)². + b(onzin).x(aantal regels) + c(nog meer onzin)

Partij voor de Dieren[bewerken]

De Partij voor de Dieren is een Nederlandse politieke partij die opkomt voor de rechten van dieren, meer specifiek de Homo sapiens, een soort uit de familie Hominidae en daarnaast de Felis silvestris catus. De partij is van mening dat dit het allerbeste dier is en de rest zich daar best wat op kunnen aanpassen. Ze zijn vooral bekend geworden door hun mislukte poging om mensen ook een dierenpaspoort te geven en het idee om zwerfhonden van die leuke elandsoortjes op te doen waardoor het lijkt alsof ze altijd vrolijk zijn. De huidige partijleider is Marianne Thieme, niet geheel toevallig zelf ook een homo sapiens. Pogingen om katten in zinvol in het politiek proces te betrekken zijn tot op heden allemaal gefaald.

Pauze[bewerken]

Stop alle werk, neem pen en papier en schrijf het woord "PAUZE".

Neem gerust de tijd om er over te reflecteren of te bezinnen.

...

Ben je klaar? Dit was nu toch wel een productief rustmoment, vind je niet?


  • Klachten over pauzes? Probeer eens een bus te nemen.


  • De pauze is ook een muziekstuk waarin de rust wordt voorafgegaan door een kort moment van stilte.


  • Net zoals mensen, nemen hormonen ook al eens een pauze en dan kunnen personen van middelbare leeftijd en ouder al eens een opvlieger doorstaan of grijpen naar blauwe lustgevende pillen.


  • De dood is een pauze in het leven s.s., net zoals de slaap dit is voor het actieve leven, maar er wordt geredetwist onder overtuigingen hoelang deze pauze duurt en hoe de draad van het leven later eventueel terug opgenomen kan worden.

People[bewerken]

People (meervoud peoples) is een Engelse maateenheid om het aantal mensen aan te tonen. Het eenheidssymbool is P.

Van oudsher verwees de maateenheid naar het (gemiddelde) aantal vingers aan een hand. De maat verschilde van streek tot streek en raakte in de loop van de 24e eeuw in onbruik door de invoering van de koolhydraten. In andere landen bleef het oude maatsysteem veel langer bestaan. Als tegenwoordig over people wordt gesproken, wordt meestal people bedoeld.

Eén people is 3,28 mensen. De people wordt gebruikt in de ruimtevaart om het aantal astronauten op de maan aan te geven.

Een vierkante people (Engels: fat people) is het kwadraat van de lengtemaat: 3,28 × 3,28 , dus ongeveer 10,7584 P² groot.

Pieperitus[bewerken]

Pieperitus is een gevaarlijke en vaak dodelijke ziekte die op de hele wereld te krijgen is. Pieperitus wordt veroorzaakt door gebrek aan groenten en is dus erg populair bij kinderen. Pieperitus wordt vaak gezien als straf van De Grote Vier omdat mensen niet meer in hen geloven. Pieperitus is niet besmettelijk maar komt wel veel voor bij bepaalde soorten mensen, zoals anorexiapatiënten, emo's en zombies (want die eten alleen maar vlees).

Pinkeltje[bewerken]

De Sesamkat is de enige natuurlijke vijand van Pinkeltje, hier getoond in karakteristieke jachtvermomming

Pinkeltje is een ex-Holle Aardebewoner, geboren op de Dicklaan nr -1. Bij zijn geboorte waren er complicaties. Holle Aardebewoners worden altijd met een kleine herseninhoud geboren, maar Pinkeltje had bij zijn geboorte ook nog een klein hartje. En alsof dat nog niet het ergste was, Hij miste zijn linkerpinkje, en omdat 'Geenlinkerpink' niet echt goed bekt, noemde iedereen in de Dicklaanbuurt hem Klein Duimpje.

Piscultuur[bewerken]

In tegenstelling tot de zeldzame poepcultuur hoef je voor de piscultuur met golden showers, yellow Teaparties enzovoorts, enkel je Email te checken. D'r is vast wel ergens een feestje bij jou in de buurt. Bedenk wel, geen bietjes op de avond voor zo'n partijtje..., geel is nl. vaak verplicht.

Plad[bewerken]

De plad (wetenschappelijke naam "Bufo rutensis") is een in West-Europa vrij algemene en vooral op drukke wegen waargenomen geontwervelde. Ondanks zijn frequent voorkomen valt hij niet direct op. Dit is vooral te danken aan zijn schutkleur, meestal aangevuld met stof uit de omgeving, zijn lage silhouet en de mogelijkheid om lange tijd bewegingloos te blijven.

Podium[bewerken]

Een podium is een verhevenheid waarop de dichtsbijzijnde voltallige mensheid zich concentreert, omdat daarop iets belangwekkends gebeurt. De minimale oppervlakte is 4 cm² (op podia in deze klasse treden voornamelijk getrainde vlooien op), de maximale oppervlakte dient onder de 72,25 miljoen km² te blijven, zijnde de helft van de momenteel boven water uitstekende aardoppervlakte. Omdat geen enkele staat of federatie een evenement die podium-oppervlakte waardig wil of kan organiseren, heeft nog geen enkele manifestatie op een dergelijk podium plaatsgevonden. De minimumhoogte is 4 cm, en aangezien de hoogte de vierkantswortel van de oppervlakte niet mag overschrijden, weet een wakkere rekenaar ook meteen hoe de maximumhoogte wordt bepaald. Een podium lager dan 4 cm wordt als een terreinoneffenheid beschouwd, en in de volksmond ook wel eens "het arme-mensenpodium" genoemd. Deze criteria om een verhevenheid van een zuivere terreinoneffenheid te onderscheiden werden door de Unesco vastgelegd in 1946, sinds welk jaar men in die organistatie nog steeds doende is om te bepalen welke activiteiten op een podium thuishoren en welke niet. Er is nog geen definitieve tekst in zicht, zelfs geen voorlopige.

MuisTuba.JPG
Podiumkunsten, al dan niet in open lucht, boven of onder water

Ballet · Cabaret · Goochelen · Gospel · Mime · Muziek · Opera · Toneel · Voordracht · Zeep

Poepcultuur[bewerken]

Een poepcultuur is een cultuur waarin veel mensen poepen. Dat doen zij op straat, in hun huis en zelfs op andermans hoofd. Deze cultuur is best zeldzaam. ________ heeft zich in deze cultuur gespecialiseerd. Zij zegt: "Op dit moment is de enige poepcultuur in Middelburg. De ergste drollekop uit deze stad is ____ __________." Poepcultuur is overigens niet te verwarren met, maar wordt nogal eens verward met Strontcultuur.

Portugees[bewerken]

Portugees is een taal die gesproken wordt door middel van port wijn. Men dient genoeg te drinken en dan Spaans te spreken om Portugees te kunnen.

Praatzingen[bewerken]

Praatzingen is een kunst en valt volgens de taxonomie formeel onder de kunst van het weglaten. Praatzingen heeft een duaal karakter doordat volgens de een - tijdens een leuk nummer continu heen wordt gesproken - terwijl de ander het verhaal niet kan volgen omdat de muziek te hard staat. Voor menigeen lijkt er dan ook geen verband te zijn tussen het gesprokene en het deuntje. Niets is echter minder waar. Voor zowel praten als zingen zijn twee verschillende hersenhelften nodig, bijvoorbeeld links en rechts of voor en achter. Dit maakt praatzingen tot een zeer inspannende bezigheid die de meesten van ons beperkt kunnen volhouden. Een aantal praatzangers hebben de techniek echter zodanig verfijnd dat ze via het ruggemerg direct in contact staan met hun 3e hersenhelft: de onderbuik. Vanuit de onderbuik, daar waar het praten en het zingen samenklontert, sturen ze via endogastritische peristaltiek de mond aan, hetgeen resulteert in praatzang.

Praten[bewerken]

Praten is de min of meer gecoördineerde beweging van de tot dan stilstaande tong, kaak en stembanden. Papegaaien hebben geen stembanden, zodat zij één derde minder in 't oog te houden te hebben dan mensen, en zodoende meer aandacht kunnen besteden aan de inhoud van het gepraat.

Prins[bewerken]

Een prins is een koning zonder werk maar mét toekomst. Dit laatste heeft enerzijds te maken met het feit dat hij ooit het eerste zal worden (en protocollair ook de eerste, althans in eigen land), en anderzijds met de royale uitkeringen die prinsen dankzij hun even royale afkomst genieten. Wanneer een prins het ongeluk treft dat er nog één of meer oudere prinsen tussen zijn broers zitten, dan bevindt zijn toekomst zich een tikkeltje verder in de toekomst, tenzij hij het lot een handje helpt. Prinsen die zich in deze deels onzekere situatie bevinden, bereiden zich toch ijverig voor op het koningschap, door jaarlijks deel te nemen aan carnaval, en toch enige dagen per jaar een vorm van autoriteit te beoefenen in de hoedanigheid van Prins Carnaval.

Prinses[bewerken]

Een prinses is een prins van het vrouwelijke geslacht, en mits bovenstaande redenering door te trekken dus een koningin zonder werk maar mét toekomst. Prinsessen hebben meer kansen om zich voor te bereiden op eventueel werk, omdat er, vooral in Vlaanderen, naast de begeerde titel van Prinses Carnaval ook titels als "Aardbeiprinses" en "Witloofprinses" bestaan.

Prolepsis[bewerken]

...

Prolepsis is een veel voorkomende ziekte onder organismen. Hierbij hoort helaas ook ons mensenras. vele mensen lijden zonder dat ze het weten aan deze verschrikkelijke aandoening. Bij prolepsis raakt het spijsverteringsstelsel geactiveerd. Dit betekend dat wanneer de geïnfecteerde niks eet, hij zal sterven. Geschat lijden er in Nederland alleen al 16.683.054 mensen aan (waarneming van het CBS 30 juni 2011).

Puddingbuks[bewerken]

De Puddingbuks van Ronald MacDonald

Een puddingbuks is een nepwapen dat door clowns in hun voorstelling gebruikt wordt. Het is een verdere onwikkeling van de waterspuitende bloem. In de tweede wereldoorlog hadden de Engelsen tijdelijk een kogeltekort. Ze hebben toen ter overbrugging de puddingbuksen geladen met hardgeworden havermoutpap. Hoewel de puddingbuks een dodelijk wapen was, is men zo snel als het kon weer overgestapt op gewone geweren, omdat puddingbuksen nogal groot en onhandig zijn en er een gedegen training aan het gebruik vooraf dient te gaan. Puddingbuksen werden ook veel gebruikt om op de Vlaflip te schieten (:uitgestorven soort puddingcolibri, zie ook Beflijster).

PVV[bewerken]

Johan Duijff, de mascotte van de PVV. Veel mensen zeggen dat hij een negatieve uitstraling heeft. Niemand weet echter waarom.

De PVV of Party Van de Vryhyd is een politieke partij, of zoals zij het zelf noemen, een surrealistische beweging, met als voornaamste doel alle muren in Nederland te voorzien met de tekst van het Wilhelmus, of zoals zij het noemen, het gabberlied. De partij had ooit 8 zetels, of zoals zij het noemen, hokjes, in de Tweede Kamer, of zoals zij het noemen, de Geheime Kamer die Balkenende wist te vinden in zijn tweede jaar op Zweinstein. In 2010 behaalden zij bij het vierjaarlijkse volksgericht een optie op 24 zachte pluche zetels, maar of er genoeg hokjes zijn om de zetels in te herbergen is op het moment van schrijven niet duidelijk is. Dit niet te verwarren met de Partij Voor de Vogels


Pwnen[bewerken]

Pwnen is een spraakgebrek waarbij de eerste letter van een woord wordt vervangen door de letter die daar op een klavier net naast ligt. Het spraakgebrek is vaker te lezen dan te horen, zodat de uitdrukking tot de schrijftaal wordt gerekend, en iemand die hoorbaar pwnt als een opschepper wordt aanzien. Het spraakgebrek wordt door derden als beledigend ervaren, en daarom wordt u vriendelijk verzocht dit vieze werkwoord niet meer toe te passen.
Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.