Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep

Goethe.

Wolfgang Amadeus "Geutje" Ritter von Goethe (Wein am Rhein, 11 mei 1731 – Dreimar am Ruhr, 11 november 1832), oudste en tevens jongste zoon van Carl Philip "Derrick" Schildknappe von Goethe en Amalia Wilhelmina "Strudelchen" Hofdame von Solms, door de doorsnee burger "Geute", en door zijn mamaa "Geutje" genoemd, is Duitsland zwaarste schrijver. In tegenstelling tot zijn boksende klasgenoot Christoph Willibald "Knockemout" Ritter von Schwung, had dat minder met zijn lichaamsgewicht, dan met zijn literaire productie te maken.

Het hele artikel...


Dit moet je ook lezen:100 beste dingen om te zeggen in een rechtbank · Analoog · Autist · Babyolie · Blik
Comité voor Puberplagen · De boterham met kaas · Drs. P · Eerste Wereldoorlog · Egypte
Geluid · Goethe · Hoe bouw je een tijdmachine? · Hoe breek je in in een bankkluis?
Hoe word je feministisch? · Huis · Kiwi · Negatieve aardappel · Onderwaterdammen
Osama bin Laden · Prehistorie · Professor W. Druyff · Rotterdam · Tachtigjarige Oorlog
Uitstelgedrag · Voetnoot · Voynichmanuscript · Wijn · Willem-Alexander der Nederlanden

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Kogelvis.jpg

De kogelvis (vissus ballisticus) is een volstrekt ongevaarlijk beest. De kogelvis is eveneens zeer smakelijk. Dit lijkt een goede combinatie van eigenschappen voor een als maaltijd dienend organisme, ware het niet dat de kogelvis op het moment van consumptie vaak een stuk gevaarlijker blijkt door de verborgen aanwezigheid van een giftige stof. Kort samengevat: Kogelvissen zijn best leuke beesten, totdat je ze gaat opeten. Er is echter een manier om toch een eetbare kogelvis te bereiden, en die wordt hieronder uitgelegd.(Leest hier verder.)


Vorige week:

Onze handleiding voor de beginnende schaker is een goede manier om het schaakspel snel te doorgronden. Het leert u de ins en outs van alle mogelijke situaties en geeft tips voor historische scenario’s. Sluit vandaag nog een abonnement af op onze service en wij doneren €2,50 aan de stichting instandhouding militaire- en totalitaire regeringen.