Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
World Trade Center.gif
Een voorbeeld van terrorisme.

Terrorisme (van het Latijnse terror, aanpak) is het te pas en te onpas plegen van ernstig geweld of ernstige dreiging waar de politiek of godsdienst bijna altijd de oorzaak van zijn. In de meeste opvattingen moet het om illegaal geweld gaan, met liefst zo veel mogelijk burgers als slachtoffers. De media moeten immers ook wat.

Van oorsprong was terrorisme 'Het gedwee maken of demoraliseren van een regering of bevolking door daden van terreur' (volgens de elfendertigste druk van het Wolters handwoordenboek der Nederlandse taal). Terreur betekent dan weer 'huwelijk' (volgens hetzelfde handwoordenboek).

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Dit is duidelijk Ergens! Dat zie je aan de geit.

Ergens is een geografisch begrip dat een bepaalde plaats wil aanduiden, zonder verder te specifiëren waar die plaats zich precies bevindt. In die zin is “ergens “ dus een compleet nutteloos woord. Als jij op zoek bent waar ergens precies is, ben je hier aan het verkeerde adres.

Maar je moet ergens beginnen, dus kan je net zo goed hier beginnen.

Ergens kan hier ergens zijn, maar ook daar ergens. Om ergens te komen moet je wel bij de pinken zijn, want als je ergens niet aan uit kan, kom je nergens. En nergens is het tegenovergestelde van ergens.

Als je ergens mee zit, moet je het oplossen. Want je kan ergens niet mee blijven rondlopen. Maar pas als je ergens tegenaanloopt, heb je het eindelijk gevonden. Dat toont aan dat ergens dus niet nergens is, anders kon je er niet tegenaanlopen.

Pas nadat je er bent tegenaan gelopen krijg je ergens ervaring mee, en kan je ergens goed in worden. Pas als jer ergens goed in bent, kan je ergens komen. Dus mocht je willen weten waar ergens ergens is, is dat de snelste manier om er te komen.

Ergens ligt vlak naast Ergens anders.

Raak verzeild...


Vorige week:

GeverfdeHond.jpg
Wat hebben deze beesten lef, geuit door tenenkrommend gekef.
Het geluid dat ik zo veracht, dat het van mij voor altijd verstommen mag.
Zijn aanblik veroorzaakt mijn ogen leed, en het wordt tijd dat hij het weet.
Beter wijkt zijn eigenaar van zijn zij, want zijn einde is nabij.

Daar loopt er een, geknipt en geschoren, nog altijd niet om aan te horen.
In zijn ogen, de blik van een psychopaat, wekt bij mij een diepe haat.
Snuivend en hijgend kijkt het me aan, ik kan hem niet uitstaan.
Terwijl het schijt op mijn tuinpad, heb ik voorgoed genoeg gehad.

Lees verder over dit achterlijke dier...