Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Manuscript.jpg
Een pagina van het manuscript.

Het Voynichmanuscript is een mysterieus, geïllustreerd handschrift met een inhoud die voor geen enkel mens te doorgronden is. Hoewel niemand ooit de tekst van het Voynichmanuscript heeft begrepen, heeft het een bepalende rol gespeeld bij enkele ingrijpende gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis. Volgens Wikipedia is het in de Tweede Wereldoorlog ingezet als wapen door de Graaf van Crypto en wijst het de weg naar de heilige graal. Wikipedia beweert overigens net als Oncyclopedia dat de inhoud van het manuscript door geen mens begrepen is. Dit maakt maar weer eens duidelijk dat Wikipedia een onbetrouwbare kliedermuur is waarop iedere Flapdrol uit Akersloot kan beweren wat hij maar wil.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:

Over de hele wereld maken mensen zich druk om al die bedreigde diersoorten. Deze mesnen kunnen dit boek beter niet lezen, geloof me, echt niet. Dit is namelijk een van de redenen dat dit boek bestaat, snel beledigde mensen op de kast jagen is namelijk leuk. Dan is nu voor u hier, in samenwerking met de beste koks van sterrenrestaurant Le Cadavre biedt de Oncyclopedia Neerlandica u de Fijnproeversgids voor gerechten met bedreigde diersoorten. Waarom gaan voor smaak als je ook kunt gaan voor klasse? Voor het lezen van dit boek moet ik nog opmerken dat als er iets illegaals staat in de recepten dat het duidelijk is vermeld. Voor klachten kunt u zich tot de uitgever wenden door te bellen naar 112 of een brief sturen naar Luciferstraat 666, de hel t.a.v. dhr. Satan. Laat nu zien wat u niet kunt en kom maar op met de Koala Stroganoff.

Lees hier verder om te watertanden...


Vorige week:
Een passagierspiloot, maar wie bestuurt nu het vliegtuig dan?

Een piloot is op zijn simpelst iemand die zijn vliegtuig vliegt. Er zijn drie soorten piloten: passagierspiloten, sportpiloten en brokkenpiloten. In het algemeen bestuurt elke piloot zijn vliegtuig, waarbij hij vooral wil voorkomen dat het neerstort, met uitzondering van de brokkenpiloten. Piloten worden soms ook vliegeniers genoemd. Dit is alleen juist als de piloot een sportpiloot is, waarbij hij tegelijkertijd de sporter en de bestuurder van het vliegtuig is. Piloten van sportvliegtuigjes zijn bijvoorbeeld geen vliegeniers, maar stuntpiloten weer wel.

Vlieg op...