Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Filosofie picto2.png
De wijze Denkheer!

Johan Cruijff is een beroemd en invloedrijk personage in de Nederlandse cultuur. Zijn vader staat bekend als God, zijn moeder is tot op de dag van vandaag met succes onbekend gebleven. In 25 april 1947 werd hij immers te vondeling gelegd bij het Olympisch Stadion te Amsterdam. Aldaar genoot hij een vrij onopvallende opvoeding als ook een vrij onopvallende voetbalcarrière bij een voetbalclub, die de naam Ajax draagt.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Kaart van de Zwarte Zee, met een simulatie van het kleurverloop doorheen de loop der tijden. De landnamen staan er ter oriëntering: ten tijde van bijvoorbeeld de Groene Zee was er nog geen sprake van bijvoorbeeld Moldaven.
Z'is zo zwart...
~ zei zware Zulien zijn zuster zaliger zachtjes zuchtend.

De Zwarte Zee is een binnenzee wier kustlijn deels langs Georgië, deels langs Rusland, deels langs Oekraïne, deels langs Moldavië, deels langs Roemenië en deels langs Turkije. Ze wordt uitsluitend gewijd aan (en gebruikt voor) de kweek van inktvissen, die elkaar zodanig op de zenuwen werken, dat ze constant elkaar met inkt te lijf gaan, en zo de zee haar typische zwarte kleur geven. Die kleur heeft ze echter nog niet zolang...

Kom hier de zee bezichtigen...


Vorige week:
Ik dacht eerst dat dat van die vliegende schuimende suiker was!
~ Urbanus van Anus over het Vliegend Spaghettimonster.
De Jolly Fish waaronder een zichzelf respecterende Piraat vaart. En plundert ook.

Het Vliegend Spaghettimonster of kortweg VSM is zonder twijfel de meest ludieke godheid uit de menselijke historie. Zo speels, dat Hij ons millennia lang heeft laten geloven dat er nog andere goden waren. In afwachting van het verzamelen van meer betrouwbaar materiaal, volgen hieronder alvast enige kenmerken van deze god en Zijn leer.

De Schepping

Vroege artistieke impressie van de Schepping.

Een berg, wat bomen en een lilliputter: zo begon het VSM Zijn Schepping. Dan hield Hij zich voornamelijk bezig met het creëren en vooral verstoppen van wat later als bewijsmateriaal zou gebruikt worden om onzin zoals Evolutieleer te "bewijzen". Neen, driewerf neen: het Universum is een product van Onintelligent Ontwerp, door een godheid die niet de pretentie heeft onfeilbaar of perfect te zijn, in tegenstelling tot de godheid van de aanhangers van de onwaarschijnlijke Intelligent Ontwerp theorie.

Lees verder...