Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Hammer and sickle.png
Sovjet Rusland!

De Russian Reversal of in het Nederlands: De situatie in Sovjet Rusland zijn grapjes over het feit dat in Sovjet Rusland alles anders is – omgedraaid, welteverstaan. Ze zijn voornamelijk gepropagandeerd door de extremistische Stalinist Yankov Smirnov kort nadat hij vanuit Sovjet Rusland naar Amerika (What a country!) vertrok om aldaar het kapitalistische regime vanaf de bodem onderuit te trekken.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Een kuipganger die zich in het openbaar vertoont.
Hand in hand kameraden
Steken wij de Kuip in brand
Geen woorden maar daden
Steek de Kuip in brand!
~ Joden over Feyenoord

Feyenoord is een in het jaar des Heeres 1908 opgerichte discussieclub. De thuisbasis van Feyenoord, De Kuip, staat in Zuid, een verpauperd aanhangsel van Rotterdam. Feyenoord noemt zichzelf de club van het volk. Wie bedenkt wat voor plebs doorgaans op de discussies van Feyenoord afkomt kan zeker niet stellen dat dit een onjuiste omschrijving van Feyenoord is. Dat Feyenoord een tokkiemagneet is hangt hoogstwaarschijnlijk samen met de populistische stijl van debatteren die de selectie van de club er op na houdt.
Feyenoorder of Ajacied, klik hier! Je weet niet wat je ziet...


Vorige week:
De nog jonge Gerard als misdienaar (1935).

Gerard Reve (Amsterdam, 14 december 1923 – Zulte, Oost-Vlaanderen, 8 april 2006), tevens bekend onder de pseudoniemen Simon van het Reve, Karel van het Reve en Herman Brusselmans, is een groot maar dood schrijver. Hij hield zich gedurende zijn gehele leven angstvallig verscholen in de kast, waar hij pas na zijn dood ruw uitgetrokken werd door zijn biograaf Nop Maas.

Gerard Reve had een jeugd als elke andere gezonde Hollandsche jongen. Kikkers de poten uitrukken, aan de vlechten van de meisjes trekken, geheime clubjes vormen die een broertje dood hadden aan papieren leden, en natuurlijk een leuk zakcentje verdienen door de jongens van de hoogste klassen uit de losse pols te bedienen.


Lees verder over deze blijmoedige moralist in bange dagen...