Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Wijnproeven.JPG
Wijnproeven...

Wijn is een drank die ontstaat door het laten rotten van afval gisten van diverse ingrediënten. Om te voorkomen dat scrupuleloze gifmengers zouden proberen om wijn te maken van vanalles en nog wat, bepaalt een uit 12° vóór C. stammend Zuiverheidsgebod de hoedanigheid van deze ingrediënten. Deze ingrediënten bepalen niet alleen de smaak, maar ook en vooral de kleur van de wijn, die van oudsher sinds het begin van onze jaartelling opgesplitst wordt in drie categorieën: wit, roze en rood. Pogingen om groene, blauwe en grijze wijnen te creëren stuitten ofwel op volkse afwijzendheid, ofwel op professionele tegenstand, en meest nog op beide, en resulteerden in dramatische levenseindes variërend van verdrinking in wijwater tot spiesen met een kurkentrekker. Men zou zich voor minder aan de traditie houden.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Feminist23.png

Dus u wilt weten wat Feminisme is? Jammer dan! Het is het huidige jaar en helemaal niet onze taak om onwetende sukkels over het feminisme te onderwijzen. Hoe krijgt u het hoe dan ook voor elkaar om dermate bevoorrecht te zijn dat u nog geen verstand van het feminisme hebt? De maatschappelijke vooruitgang is niet te stuiten, en wie niet feministisch is, staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis. U wilt toch niet de geschiedenisboeken ingaan als het soort mens dat tegen vrouwenkiesrecht of de afschaffing van de slavernij was? Lees daarom gauw dit artikel en leer hoe u uw medemens een plezier kan doen met de blijde boodschap van het feminisme.


(lees verder of je bent een seksist...)
Vorige week:
Een foto van de stadsrand van Assen.

Assen is de hoofdstad van Drenthe en heeft als bijnaam het New York van Drenthe omwille van zijn omvang. Ondanks een inwoneraantal van bijna tien miljoen mensen (met de nadruk op bijna) is de laatste tijd een beweging vastgesteld waarbij Assenaren verhuizen naar Groningen om hen moverende redenen. De drukte en levendigheid geven de stad de bijnaam de stad die nooit sloapt ("de stad die nooit slaapt" in het Nederlands.) Een andere populaire bijnaam is dat dorp tussen Zwolle en Groningen, al wordt dit vooral gebruikt door niet-Assenaren met een minderwaardigheidscomplex. De stad wordt ook Assen City.

Lees verder...