Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Blikkkkk.png
Een blik, in trotse vorm.
Even een blik werpen op het werpen van het blik dan maar...
~ Een Drinker over het blik.

Een blik is een voorwerp gemaakt van blik. Het wordt met name gebruikt als blikken (opslagruimte voor inhoud, soms ook blikjes genoemd vanwege hun grootte) of als decoratie voor de gematigde abstracte doch moderne kunstenaar. Het blik is taxonomisch de bastaardzus van de fles en de pot en de kleindochter van het krat.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
De sterkok zelf. Nee, het is niet Nero.
Het zwijn, want dat verdeelt wel den klauw, en klieft de klove der klauwen in tweeën, maar herkauwt het gekauwde niet; dat zal u onrein zijn
~ Leviticus tegen de Joden

Leviticus was een Romeinse smulpaap die met zijn kookboeken beroemd werd in de eerste eeuwen voor en na Christus. Leviticus was niet alleen de Gordon Ramsay van zijn tijd, maar was eveneens berucht om de wilde raves die hij 's nachts met voortvluchtigen in de woestijn hield. Van Leviticus is helaas maar een enkel boek overgeleverd, een boek dat hij schreef als pesterij.

Leest hier verder, gij lied!


Vorige week:

Landrotten, landrotten!
"Land" is een term die men
té vaak misbruikt en dus
treden wij op!
Niet op een podium:
tussenkomvaardigheid
jagen wij na met als
streven de top!

Tierragira.gif

Landrotten, landrotten!
Laten wij aanvangen:
"Droge materie die
wateren scheidt."
Zulks is aanvaardbaar: slechts
cryptokleinburgerlijk
volk roept " Te vaag!", ja dat
doen ze geheid!

Lees hier meer...