Oncyclopedia:Forum:1 juli 2009

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:1 juli 2009
Let op: Dit forum is al 3902 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


Boeren, burgers, buitenlui,

op 1 juli vieren we het 3 jarig bestaan van de Oncyclopedie ( Onziclopedie, danwel Oncyclopedia Neerlandica), de onzinnige en inhoudsloze encyclopedie, die voor iedereen te vandaliseren en voor niemand helemaal te bevatten is. Voor deze gelegenheid, en om de feestvreugde te verhogen, hebben de duistere machten achter dit fenomeen een aantal dictatoriale maatregelen ingesteld.

Dictatoriale maatregelen per 1 juli[bewerken]

  • De Nieuwe Orde Oncyclopolis wordt gerealiseerd. Oncyclopedia wordt officieel stadsstaat.
  • Vanwege de festiviteiten en de goedwilendheid van de buurstaten, zullen de miltaire rangen worden vervangen worden door burgerfuncties, compleet met orde (gilde?) tekenen. De militaire rangen blijven daarnaast slapend van kracht, voor het geval dat (het is geen kwestie van óf, maar van 'wanneer'!!!) er weer een aanval komt op de stadsmuren.
  • per 1 juli wordt aan alle bannelingen gratie verleend, behalve de school-IP's :p Joechei!
  • per 1 juli gaat de Zomerpieper van start
  • Per 1 juli grijpen de bureaukraten de macht.

Al deze dingen zijn nog in een voorbereidend stadium. Nog andere ideeën? Maeket van uws harten genen moortkuyl

groet, D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 13 mei 2009 16:42 (CEST)

Commentaar[bewerken]

Dit begint een beetje op een soort van Extreme Makeover te lijken! Ik heb zo een beetje ook een paar voorstellen. Mijn ideeën:
  1. Iedereen moet als nieuw burger zijnde de inburgeringscursus volgen. Hoe of wat? Om (ik noem maar wat) echt officieel te slagen moet je het gewoon lezen en moet de gebruiker een artikel, of een onzinnen, onboeken schrijven, 2 onnieuws, en 5 onwoordenboek (of gewoon tot de promotie tot pennenlikker! Of hoe zaten die vereisten in elkaar...). Het lezen is eigenlijk al genoeg, wat bevordering is absoluut niet verplicht met de vereisten ervan, da's absoluut niet mogelijk!
  2. Vanwege het niet gebruiken van IRC wordt IRC vervangen door Windows Live Messenger (of MSN). Dit was eigenlijk al een beetje.
  3. Gebruikers die geblokkeerd waren, krijgen dus op 1 juli gratie. Maar als zij wéér in de fout gaan, worden ze langer geblokkeerd dan normaal.
  4. De wetten worden dus bijgeschreven
Dit zijn dus mijn ideeën. Opmerkingen kunnen gemaakt worden, er komt toch wel een heel erge discussie over denk ik ;)! //Roye*Mijn gezooi!*Designs!*7777777\\ 13 mei 2009 17:07 (CEST)
Oké, leuk. Uh... Misschien een verkiezing van het leukste artikel in de drie jaar. Laatet ons daa enen schones jubileum von maeken. Tja, gratie... of dat nu zo'n goed plan is... bereid je tijdens de eerste dagen julijs maar voor op extra veel vandalisme... | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 13 mei 2009 19:30 (CEST)
Ik weet dat het leuk is zo een feestdag maar "gratie" verlenen aan alle verbannen gaat mij te ver en zal zeker niets nuttigs opleveren. De meesten zijn maar hooguit een week verbannen (uitzondering: Pestpocke) en zij die langer verbannen zijn hebben een goede reden om verbannen te zijn. Wat betreft MSN, dat is eigenlijk al ingesteld en kan zeker officieel gemaakt worden door ons IRC-kanaal te vergeten. Een pagina met men hun msn erop (vrijwillig) zou een mogelijkheid zijn. Meesten hebben hem toch al op hun GP staan. Echter wil ik wel dat het duidelijk is hoe men het kan gebruiken en dat er ook verwezen wordt naar alternatieven, zoals Pigin/gAIM en aMSN. We gaan niet (uitsluitend) reclame maken voor MS, doen ze zelf al genoeg. En als we dat wel doen, dan eis ik banners voor Firefox op alle pagina's :p '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 13 mei 2009 20:38 (CEST)
Wauw.... ik ben hier al sinds 18 jan 2007 08:48... Al iets eerder toen ik nog anoniem op school werkte. Al 2 jaar en 4 maanden.. '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 13 mei 2009 20:49 (CEST)
"...leukste artikel in de drie jaar...". Zoiets is al eens zonder kransen begraven geweest geworden. Op het graf staat de naam Kiloprijs. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 13 mei 2009 20:55 (CEST)
Geen eens opgevallen dat stukje... er is gene leukste door de vele verschillende soorten humor van ons en vooral de lezers. Wij zijn niet degene die het moeten beslissen, dat is iedereen namelijk zelf. Voorbeeld: Waar parkiet voor jan leuk is is Eerste Wereldoorlog leuk voor piet terwijl marie ze allebei kut vind en Samira het grappigst vind. Volgens mij was de conclusie van de Kiloprijs dan ook dat ieder artikel het beste artikel is... '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 13 mei 2009 21:02 (CEST)
Als we toch al op MSN zijn overgestapt, waarom staat er dan nog steeds een niet werkende link naar IRC in het gebruikersportaal? En misschien moet er een een of andere favoritenlijst op MSN komen (geen idee hoe je dat doet) waar andere Oncyclopedisten zich aan kunnen toevoegen. Maar eigenlijk vind ik ook dat gebruikers die controleursrechten hebben of hoger, dat die dan zich in de groep mogen voegen omdat ze dan al een tijd voor de oncy werken en al de rest hopelijk een beetje kent enzo, maar ook vanwege emailprivacy (weet ik het hoe dat heet) en andere spamzaaiers. Ach, het ging me hoofdzakelijk over dat gebruikersportaal linkje naar irc. //Roye*Mijn gezooi!*Designs!*7777777\\ 13 mei 2009 21:04 (CEST)
Die is nou eenmaal dood en die link werkt wel degelijk als je maar een IRC-client hebt die in je browser zit (bij opera en firefox met chatzilla). En wat je mail betreft, het is aan jezelf of je hem vrijgeeft of niet. Uiteraad is een lijst gevoeliger voor spam dan een GP. Vandaar dat je het vrijwillig kan opgeven :p '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 13 mei 2009 21:11 (CEST)
Waarom maken we die lijst gewoon niet nu aan, waarom wachten, wie doet het? Jonas & Joint? 13 mei 2009 21:23 (CEST)
Jipppiiee!!! Ik zal de feestelijkheden nog net kunnen meemaken! Daarna vertrek ik per duikboot naar Vikingland | Cartoonist | Contact | World | 13 mei 2009 22:52 (CEST)
Yes, eindelijk macht! 유유유ΞΞΞΞ @ 14 mei 2009 09:18 (CEST)

E-mail[bewerken]

Het is een beetje in de verwaarlozing aan het raken, maar we gingen een lijstje opstellen met de e-mailadressen van de gebruikers. Wie begint? Jonas & Joint? 18 mei 2009 22:26 (CEST)

De vraag stellen is haar beantwoorden: door het neerpoten van de vorige paragraaf heeft Jonas zichzelf aangeduid als Chinese vrijwilliger. Voilà. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 18 mei 2009 23:15 (CEST)
Ik maak zo wel een pagina aan compleet parsersjabloon waardoor je een icoontje van msn, email, gmail skype etc kan neerzetten zonder gedoe. Groet '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 18 mei 2009 23:27 (CEST)
Sjabloon is af, naast msn heb ik ook gtalk en skype toegevoegd. De pagina is zo in de lucht compleet met disclaimer dat wij niet verantwoordelijk zijn voor spam etc. '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 18 mei 2009 23:48 (CEST)
En Voila!: Oncyclopedia:Onderling contact. Hier kan men hun E-mail, MSN, Gtalk en Skype kwijt op ene simpele en overzichtelijke alfabetische manier. Het snel gemaakte sjabloon heeft genoeg ruimte om later dingen op toe te voegen (denk aan Yahoo-messenger en AIM). ik heb mezelf meteen neergezet. Als er iets is wat nooit meer een staatsgeheim zal zijn zijn het mijn mail en skype wel. Groet '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 19 mei 2009 00:08 (CEST)

Back to the point[bewerken]

Ik sluit me aan bij Peppers overtuiging dat het niet echt nuttig is om de Ip's te deblokkeren. Dat is alles wat ik heb te zeggen.
P.S.: ik gebruik dezelfde argumenten als sgt. pepper. Jonas & Joint? 21 mei 2009 23:40 (CEST)

Voor 1 juli vind ik dat eigenlijk ook niet. Want eens geblokkeerd, altijd geblokkeerd. //Roye*Mijn gezooi!*Designs!*7777777\\ 21 mei 2009 23:43 (CEST)
Wauw... volgelingen... Nog even ik kan een sekte beginnen... '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 21 mei 2009 23:49 (CEST)
Heil de Sergeant! Jonas & Joint? 21 mei 2009 23:55 (CEST)
Ok ok ok, geen gratie. (Ik begin macht te verliezen hier. Snel wat aan doen). Hierbij de aankondiging van een spoedige verklaring hier op het forum van MAFCOM. Hou het in de gaten! D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 22 mei 2009 15:18 (CEST)