Oncyclopedia:Forum:Activiteit op Oncy

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Activiteit op Oncy
Let op: Dit forum is al 4590 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


Ik heb niet echt het gevoel dat er veel actieve gebruikers zijn op de Oncyclopedie. Als je naar de Gebruikerslijst kijkt, en naar het aantal actieve gebruikers:

(sorry als er iemand ontbreekt)

Is dit niet wat weinig?

Dinges13 mei 2007 10:21 (UTC)~

Laat Rongo maar weg, zo vaak is hij er niet. Het is inderdaad wat weinig, maar wat doe je eraan?? ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: 13 mei 2007 10:47 (UTC)
Waar vind je die lijst?... MDV 13 mei 2007 14:32 (UTC)
Hier. ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: 13 mei 2007 14:38 (UTC)
Aha... Nou, het is te hopen dat de nieuwe gebruikers Xtereme 2 en Vsotvep hun actieve lijn van de afgelopen dagen voort zullen zetten. MDV 13 mei 2007 14:46 (UTC)
Is waterdrager tegenwoordig niet te druk met andere dingen? Alzheimlich 13 mei 2007 15:36 (UTC)
Dinges, het is hier op het moment een kermis, vergeleken met een half jaar geleden. Vaak was ik in november/december dagenlang de enige met edits, op Marco na, die iedere dag langskwam, en af en toe Alzheimlich, Rongo of PPP. De andere edits waren vandalisme en geklets over WoW e.d. Na het eerste begin in juli, zakte het een beetje in qua bewerkingen. Met een paar mensen hebben we in december, januari en februari keihard gewerkt om:
  • alle te korte artikelen (ongeveer de helft van alle artikelen) uit te breiden (ook met plaatjes),
  • beleidspagina's te schrijven,
  • Het Owb te maken,
  • Het gebruikersportaal tot een gouden poort te maken,
  • De 500-wedstrijd uit te schrijven (was vooral om oude gebruikers te stimuleren weer te gaan schrijven en om op Wikipedia te posten.
  • Het OnNieuws op te zetten,
  • een heleboel losse dingen in het systeem te verbeteren. (Categorieën, Hoofdpagina, interwiki, etc)

In deze tijd heeft de Oncy (toen nog Onzi) een grote gedaanteverwisseling ondergaan, die op dit moment eigenlijk nog bezig is met de 500grens in het vooruitzicht. Iedereen zal opgelucht zijn als we de grens over zijn!

Ik zelf heb van alles gedaan wat ik kon verzinnen om nieuwe mensen te lokken en dat is voor een deel gelukt: Pestppocku (die ook wel leuke dingen geschreven heeft), waterdrager en nog wat mensen kwamen erbij, waaronder Dinges en de Ottoïsten en nog een paar. Ik ben daar zeer gelukkig mee, en ook dat een paar mensen van het eerste uur weer enthousiast zijn geworden, zoals ons aller Alzje. Het is op dit moment zelfs zo, dat Alz en ik verbaasd stonden over sommige nieuwe inschrijvers, die, wonder boven wonder zelfs leuke artikelen schrijven.

Ik denk dat van alle ingeschreven gebruikers er misschien zo'n honderd zijn, die zich alleen maar inschreven en weer met de noorderzon vertrokken zonder 1 edit. Dan zijn er een hoop, die een artikel schrijven of bewerken en dan ook niet meer (of zelden actief) terugkomen. Ook zijn er mensen, die af en toe langskomen om spelfouten e.d. te verbeteren. Een kleine groep (vergeleken met het totaal) is op dit moment regelmatig actief en ik zie met veel plezier wat er allemaal gebeurt. Ik denk dat we nieuwe gebruikers een beetje voor de gek hebben gehouden, door te doen, alsof dit een hele drukke site is. (Hoe, dat vertel ik niet, anders kan ik het truukje in de toekomst niet meer gebruiken)). Jullie zijn daar goed ingetrapt, getuige deze pagina :pppppp.

Maar inderdaad: Er zijn nog niet genoeg schrijvers ed naar mijn smaak, en Marco en ik hebben het er al eens over gehad hoe we reclame kunnen maken (spammen), zodat er meer mensen komen. Misschien zouden we daar met zijn allen eens over moeten praten: Hoe we reclame kunnen maken, links spammen etcetera. In ieder geval ben ik blij dat onze inspanningen om de kwaliteit te verhogen jullie nieuwe schrijvers hierheen heeft gelokt. Je moet dus niet denken dat het langzamer gaat dan vroeger: Er is juist een hoop nieuwe beweging gekomen! Met vriendelijke en waarderende groet, D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 13 mei 2007 16:20 (UTC)