Oncyclopedia:Forum:Attentie: de Megafantastische Zomerpeer is in aantocht!

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Attentie: de Megafantastische Zomerpeer is in aantocht!
Let op: Dit forum is al 1825 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.
Toepasselijk: Peer Gynt
Zomerpeerrrrrrrrrrrrrrrr.png

Bewerken is vanaf nu niet meer toegestaan!


Hooggeachte Oncyclopedist,

Het is ZOMER. Zomer geeft ZON. Ook natuurlijk VAKANTIES, maar voordat u op vakantie gaat, er is ook een PIEPER. Zoals u allicht allen al weet, is de Pieper een strijd tussen de titanen die vier maal per jaar plaatsvindt. Normaliter kent u de zomereditie van de Pieper als de Zomerkomkommer, maar ja, na een kort overleg is de naam nu niet echt bepaald lekker bekkend. We konden kiezen uit de zomerlekkerbek, maarja, daar word je ook knettergek van. Daarom kwam daar de ultieme perenstrojka bij de Piepercomissie en hebben we besloten: de PEER. Want: het is een smakelijke vrucht, die al een bepaalde plek in ons leven heeft veroverd. In de fruitmand, in ijsjes, in taart, in tiramisu, in tutti frutti, in salades, in soep etc. als zijnde, gesmoren, gebakken, gedroogd, gewoon op de (super)markt gekocht, gebraden, geroosterd, gebarbecued, gesteengrild, gemagnetronneerd (gebruik dit woord vandaag! Kennis is macht!), gegourmet, gewokt en bovenal GESTOOFD. Alles is zalig.

Maar, naast al deze heerlijkheden is de peer bovenal is het een vrolijke vrucht en geinig bovendien: die rondingen en rare vormen die de peer heeft, doet ons gierenbrullen van het lachen, zeker in combinatie met de appel (wie hem snapt, F5!), maar die doen er nu niet toe. De vraag (en de klok) luidt:

 Wie kweekt de Grootste Zomerpeer??? 

De Megafantastische Zomerpeer is er voor alle toffe en geschikte peren, die hun toetsenbord kunnen vasthouden als een gitaar (ook laptops) en tegelijkertijd alle toetsen correct kunnen aanslaan, met of zonder plectrum. Deze strijd is naast eeuwige roem (en misschien ook wel een plek in de Galerij der Onsterfelijken) ook verbonden aan de zegeningen van Sophia, de Almachtige Aardappel haarzelf. Bent u nu in despeer omdat u niet weet wat u moet schrijven? Geen zorgen, peer 'm nog niet! Er kan zowaar een peertje bij u gaan branden als u bij de vijand kijkt simpelweg even rondzoekt.

De Spelregels[bewerken]

Dit is een
Pieperster5.png
PEER
 • Voor nieuwe gebruikers: Maak eerst een gebruikersaccount aan.
 • Maak een pagina aan in je naamruimte, en noem die: Gebruiker:Henk de Vries/Peer. Daar zet je op: {{Pieperzegel5}} en op die pagina schrijf je het Oncyclopedische artikel dat uw naam voor eeuwig in de annalen van de geschiedenis zal beitelen.
 • Zet de link naar je Zomerpeer hieronder op de lijst van kwekers.
 • Alleen jij mag aan die pagina werken, op admins na die onderhoudsdingen kunnen doen.
 • Het moet een nieuw artikel zijn.
 • Voor 15 juli, wanneer de wedstrijd afloopt, hernoem je Gebruiker:Henk de Vries/Peer in hoe het moet heten (bijvoorbeeld "Muilpeer", ik zeg maar wat). Haal het zegel niet weg.

Een jury beoordeelt dan de Peren op

 • Onderwerp: Oncyclopedische waarde en uitwerking van het onderwerp. Het gaat dus om een ONCYCLOPEDISCH artikel.
 • Oorspronkelijkheid: Vertalingen krijgen hier 0 punten.
 • Verzorging: Layout, afbeeldingen, afwerking.
 • Taal: Grammatica, spelling, u weet wel, de schaduw van Vondel.
 • En lest best: HUMOR. Het spreekt vanzelf dat dit het zwaarst wegende onderdeel is. Als de jury er niet om kan lachen, maakt het geen enkele kans.

De wedstrijd begint op 7 juli 2012 en loopt af op 15 juli 2012 om 0:00 uur, maar laat alsjeblieft de glazen muil(peer)tjes niet achter op de trap. Mensen struikelen erover en anders wordt het toch al een rotzooi.

Het Feestcomité wenst alle mededingers veel Inspiratie en dat de geinigste Zomerpeer moge winnen!

Jury[bewerken]

Pearnew.png

De jury wordt mede mogelijk gemaakt door Pear Inc.

De Jury bestaat uit de volgende mensen:

De Perenkwekers[bewerken]

Hieronder een lijst van dappere Perenkwekers die strijden voor Roem en Zaligheid:

Prijzen[bewerken]

PeertrofeeRD2.png
 • De eerste plaats: De Absolute Megafantastische Zomerpeer ("De Toffe Zomerpeer")
 • De tweede plaats: De Iets Mindere Megafantastische Zomerpeer ("De Muilpeerdenkoets")
 • De derde plaats: De Nog Iets Mindere Maar Ook Mega-Zomerpeer ("De Perenpoes")
 • Iedereen die buiten de top 3 valt: Voor de andere dappere mededingers: Een Nest Jonge Peren
 • Voor gediskwalificeerden: - De Gecrepeerde/Gebakken Peer. Niet echt een prijs, maar ja...

De prijsjes staan HIER.

Kakelkantje[bewerken]

Goed. INSCHRIJVEN DUS!!! R7sig1.pngR7sig4.png 5 jul 2012 16:02 (UTC)

Uitpering[bewerken]

Hames en Deren, appels en peren, LUISTEREN NU!

De uitslag is bekend. Het was een beetje lastig, maar uiteindelijk na afwegen is de jury tot de uitslag gekomen dat Azkaban de gelukkige gelukkigheidswinnaar is van de Absolute Megafantastische Zomerpeer is geworden!! Toch zat Peer (die de Iets Mindere Megafantastische Zomerpeer in de wacht sleept) in de buurt, ook hier kon de jury lachen om het geschrevene, maar de jury vond het bijzonder jammer dat het artikel Peer over drie onderwerpen ging: over de vrucht (waar wij vanuit gegaan zijn), over de stad (waar al een dubbel geparkeerd stuk uit een reeds bestaand artikel over dat onderwerp stond) en over de taalkundige benadering van "peren", waarbij tussen de woorden die met peer te maken had, één geen woord was. Bij Azkaban zou er lichtelijk sprake zijn van een beetje afgezaagdheid, maar dat liet de jury niet echt meer laten wegen. Dan nu een bericht van de Bierbrouw-Rubriek Oncyclopolis Uniform Waarachtig (BROUW): de Bewust Ontoerekeningsvatbare Bestuurders moeten reeds oppassen met teveel alcohol in het verkeer, want met een BOB heb je zo een promillage of vier teveel op! Dat dat gezegd moge zijn. Nu, FEESTEN! R7sig1.pngR7sig4.png 15 jul 2012 16:46 (UTC)

YEEEEUUUJJ!!! Aan allen die hebben deelgenomen ook proficiat. Maar... feest... wat heb ik gemist??? Cartoonist | Contact | World | 15 jul 2012 16:51 (UTC)
Iets met bier of zoiets :| R7sig1.pngR7sig4.png 15 jul 2012 17:19 (UTC)

Als medejurylid wil ik de deelnemers hartelijk danken en de lezers troosten: Voor de juryleden was het erger dan voor jullie. van twaalf uur vannacht tot een uurtje gelden zijn de leden opgesloten en aan de hevigste martelpraktijken onderworpen tot ze tot een oordeel kwamen. Onze handen waren gebonden dus konden we niet eens en dobbelsteen werpen, dus u begrijpt: het was een HEL. Gelukkig (voor ons, hoe het met u zit weet ik niet) hebben we het overleefd. Althans: onze levens zullen wel voor altijd getekend zijn door de ervaring. Anyway... ja, waar is dat bier eigenlijk? eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 15 jul 2012 17:33 (UTC)