Oncyclopedia:Forum:Beleid admins en controleurs

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Beleid admins en controleurs
Let op: Dit forum is al 4281 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


Ik wil de controleurs en de admins (en ook de mensen die nieuwe gebruikers verwelkomen of nieuwe artikelen van een sjabloon voorzien) het volgende op het hart drukken:

Bij (nieuwe) gebruikers: Kijk altijd eerst naar eventuele eerdere edits, voordat je iemand welkom heet, of commentaar geeft. Misschien zit er vandalisme bij of juist goede edits en dan is de manier van benaderen uiteraard verschillend.

Bij (nieuwe) artikelen: Als je een artikel treft iets waar je nog nooit van gehoord hebt of waar je niets vanaf weet, google dan even de naam van het artikel en kijk bijvoorbeeld wat Wikipedia erover schrijft. Het is een paar keer voorgekomen dat artikelen als dobbel werden aangemerkt, terwijl ze wel degelijk inhaakten op de werkelijke situatie. Niet iedereen kan alles weten, dus kijk eerst even op google en zo.

Ook voor het verwijdren van een artikel is het een goede vaste gewoonte om de geschiedenis van het artikel eerst even op te vragen en door te nemen.

dank voor de aandacht :) D. G. Nereus Oog1a.gif Stiltecentrum 26 okt 2008 23:49 (CET)