Oncyclopedia:Forum:Bots

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Bots
Let op: Dit forum is al 2720 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.
EddyEekhoorn.JPG
Beste mensen. Het begint mij, net zoals volgens mij velen, een beetje te ambeteren dat er voortdurend bots zich registreren op Oncyclopedia, die we dan direct moeten bestempelen met {{bot}}. En ik (waarschijnlijk komt het doordat ik geen privéleges heb voor dat soort dingen) denk eerlijk gezegd dat het zelfs niet eens bots zijn! Volgens mij zit momenteel een stel kleine kindjes zich te amuseren met het bot-sjabloon en het feit dat ze steeds worden geblokkeerd (misschien zijn ze nu zelfs aan het gieren van het lachen door dit forum!). Waarom blokkeren we ooit eens een niet en verwelkomen we Hem / Haar dan niet met een Welkom-sjabloon? Misschien komen we dan achter een andere waarheid. Of als die theorie niet waar is een makkelijkere manier van het bot-sjabloon plaatsen? --Tiz--Mailme!.gif 25 nov 2012 15:45 (UTC)
Dat de bots komen kunnen we moeilijk iets tegen doen. Dat bestempelen met {{bot}} hoeft van mijn part niet. Maar, de twijfel of het bots zijn of niet, is onterecht. Door hun IP-adres te controleren kom ik direct achter hun gegevens (locatie, spambot ja/nee) en weet ik of het een bot is of niet. Tot nu toe zijn 't altijd spambots geweest. In de samenvatting zet ik nog eventueel dat ze kunnen mailen, indien ze blijken te leven. Kids kunnnen 't dus niet zijn. R7sig1.pngR7sig4.png 25 nov 2012 16:15 (UTC)
Goe bezig: 'k heb eerst een voorstel hieromtrent gedaan op Roye's GP, en dán gezien dat er een forum voor was. Goe bezig... 't Was iets over het laten ontcijferen van een krabbel, ter scheiding van de vlees-en-bloedpersonen van de verderfelijke bots. Op Roye's GP dus. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 6 dec 2012 12:47 (UTC)
BOTSINVATIE!!!
Tiz
20 jan 2013 13:03 (UTC)
Wat Tiz zegt. Het loopt volslagen uit de hand. MDV Jankrijk.png Overleg 20 jan 2013 13:04 (UTC)
Kent iemand Eddy's adres? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 20 jan 2013 13:35 (UTC)
Wikpedia? Want daar heeft niemand er last van...
Tiz
20 jan 2013 14:33 (UTC)
Ik vond 't ergens wel een beetje nodig om een paar fragmenten uit Carls ingekomen mail van gisteren aan de goegemeente te publiceren.
Check Spambots currently doesn't work with PHP 5.3 although it would likely be a minor change to get it working again.
The problem (ahem) with all of these mathematical problems as spam blocks is that, if the correct answer is some arbitrary number from 1 to 100, guessing randomly would still work 1% of the time. These don't seem to be intelligent enough to block an IP after repeated failed attempts. There are a pair of manual pages on mediawiki.org Combating Spam and Combating Vandalism which have more of the same. Another possibility would be a GlobalBlock extension, so that IP's spamming one wiki could be blocked from other wikis on the same servers. Wikipedia does this sort of thing when the same spammers hit multiple wikis on the same server.
Zoals te lezen is, is 't lastig om zoiets als een extensie te vinden. Ja, begin vooral over blacklist - maar als die er waren was dit gezeur er niet, dus dat als optie noemen heeft weinig zin. Ook heeft dat iets te maken met vrijheid van bewerken voor mensen met een proxy, zoals enkele scholen of internetcafés. Overigens schiet niemand iets op met captcha's omdat de huidige Captcha veel doorlaat en andere captcha's ook niet alles tegenhouden. R7sig1.pngR7sig4.png 22 jan 2013 16:24 (UTC)

Dit is nogal extreem, ik stel voor dat jullie een nieuwe captcha installeren. Hier zijn er tal te vinden. CarlB kan ze waarschijnlijk installeren, tenzij er in ons midden iemand bestaat met toegang tot LocalSettings.php, dan kunnen jullie het zelf.
@Tiz: ik weet vrij zeker dat het een bot is, er is geen mens dat 24 uur per dag, elke dag van de week accounts gaat aanmaken.
30 jan 2013 20:19 (UTC)

Bijvoorbeeld die Asirra, dat is vrijwel onmogelijk te kraken met huidige computers. 82.73.35.138 30 jan 2013 20:24 (UTC)

Laatste update: er zouden lekken zijn in de MW-software waardoor een aantal IP's niet zouden geblacklisted worden. Ik blijf er echter bij dat ik dit het minste van de problemen vind. Het oogt nogal stom, maar het is een plaag net zoals op alle andere wiki's. We hebben al een strenge captcha, het is net omwille van die verstrenging dat ze geen GP's aanmaken ofzo. Tot dusver doen ze niets anders dan gewoon inloggen. Alleen: gaan we echt zware middelen inzetten op het blokkeren van IP's van het maken van accounts? Ik wil eventueel, als de plaag over is, de boel opkuisen, maar verwacht van mij geen turbo turbo turbo die ganse nachten hieraan zal wijden | Cartoonist | Contact | World | 31 jan 2013 02:17 (UTC)
Voor aanmelden is de captcha niet meer dan een rekensommetje waarbij je twee getallen onder de tien moet optellen/aftrekken. Dat is niet echt een 'strenge captcha' want met trial en error kom je er zo doorheen.
31 jan 2013 12:04 (UTC)

Even allemaal accepteren en we kunnen verder[bewerken]

In overeenstemming is gekomen:

  • De email bij het registreren wordt verplicht
  • Er kotm een nog te overwegen Confirm Account waarbij gebruikers door ons (bureaucrate) worden "goedgekeurd" om aangemaakt te worden. Zodoende komen alleen de goedgekeurde accounts op de RW terecht.
  • Een meerwoorderige reCAPTCHA ipv de Math-dinges van 1/20.
  • Asirra was een mogelijkheid, maar omdat het treurige afbeeldingen bevat en links met "adopt me" zou het alleszins niet passen binnen de humoristische doelerij van de Oncy.

ZOdoende, indien dit niet gekunnenvinden wordt (lees: dat het niet aanvaardbaar is), hieronder kan het en het zal in meeweging gebracht worden. Ik wil er gewoon vanaf. R7sig1.pngR7sig4.png 1 feb 2013 14:03 (UTC)

Als dit helpt tegen de bots ben ik helemaal voor. MDV Jankrijk.png Overleg 1 feb 2013 14:16 (UTC)
Voor. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 1 feb 2013 17:04 (UTC)
Waarom zou iemand hiertegen zijn? Doe het gewoon...
Tiz
3 feb 2013 18:16 (UTC)
Voor², als het helpt, tenminste, weet ik arme nog in het Papieren Tijdperk levende dinaosaurus veel. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 3 feb 2013 18:41 (UTC)