Oncyclopedia:Forum:De Oncychat

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:De Oncychat
Let op: Dit forum is al 2789 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


Geachte Oncyclopedist,

Misschien heb ik het onderling al eens verteld, of je bent er zelf al achter gekomen, maar er bestaat zoiets al een Oncyclopedia-Chat. Niet via WLM/MSN, Skype, of wat dan ook, maar via een internetdienstje genaamd IRC. Zie deze help-pagina over IRC. Deze pagina legt uit hoe je op deze chat komt. Uit mijn hoofd weet ik, dat Firefox gebruikers die al de add-on Chatzilla kennen en gebruiken, hier op kunnen komen door slechts de link irc://irc.freenode.net/oncyclopedia in te voeren in de URL-balk. Freenode, en /join #oncyclopedia enzo. Dat staat dus allemaal op die helppagina die ik net noemde.

Ik dacht eraan om weer voor het idee een soort van vergaderingetje/bijeenkomstje te houden. Waarover? Misschien een paar punten, maar dat zien we dan wel weer. Misschien hebben jullie een idee of zoiets wanneer we dat kunnen houden. Ik dacht iets van vanavond, eventueel. Half 9. Of later, kan ook. Ik ben wel online rond die tijd. Andere data kunnen ook genoemd worden, daar is dit forum ook voor. Is het wat? De revive van de chat? Vergane tijden, die weer tot leven komen. Nostalgie! R7sig1.pngR7sig4.png 17 nov 2012 14:44 (UTC)

Chat en ik: kat en hond. 'k Ben er nog steeds niet achter wat het jonge volkje daaraan vindt. Continu puzzled & baffled dus door de zonderlinge zeden van de na mij komende generaties, maar dat was in de middeleeuwen, kort vóór mijn geboorte dus, óók al zo. De oudere Romeinen hadden er óók al last van, maar dát heb ik slechts van horen zeggen. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 17 nov 2012 21:49 (UTC)
Ik zit voor Oncyclopedia meestal op Chrome, maar ik gebruik ook veel Mozilla. Welk programma zou ik het best gebruiken? En welk is hetgene met het minste KB (kilobites)? --Tiz--Mailme!.gif 18 nov 2012 13:32 (UTC)
En wat is "freenode" in godsnaam? --Tiz--Mailme!.gif 18 nov 2012 13:36 (UTC)
Wat freenode is zul je zogaar gemakkelijk achterkomen zodra je het programmaatje hebt weten te installeren. Ik adviseer Chatzilla (Chrome zijn Mibbit werkt niet). Het is een add-on voor Firefox, maar eigenlijk ook weer een los programma. Stelt niks voor. Als je die geïnstalleerd hebt, typ in de URL balk in Firefox irc://irc.freenode.net/oncyclopedia en je bent er al op volgens mij. Volg anders desnoods de instructies ervoor. Je kan ook Xchat gebruiken. Is ook klein en in een paar stappen te doen. Ik begrijp niet waarom dit allemaal zo verrekte moeilijk is voor sommigen...alles wat er geweten moet worden staat HIER! R7sig1.pngR7sig4.png 18 nov 2012 14:27 (UTC)
Als je weigert om iets te installeren/geen idee hebt wat je moet doen/niks lukt: gebruik gewoon DIT. Een webversie van het hele dingetje. Werkt ook prima. R7sig1.pngR7sig4.png 18 nov 2012 14:39 (UTC)
Ik heb nu ChatZilla, maar bij die tips bij het registreren op de hulppagina van IRC staat hetzelfde als bij het wachtwoord. Klopt dat? PS: Mijn gebruikersnaam is Tiz_ (aangezien Tiz zelf niet ging, om de een of andere rare reden...) --Tiz--Mailme!.gif 19 nov 2012 17:18 (UTC)