Oncyclopedia:Forum:Dobbelhysterie

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Dobbelhysterie
Let op: Dit forum is al 4510 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


Geachte Oncyclopedisten.

Ene Waterdrager, een geacht en node gemist prijsschieter in wat dan ook, introduceerde op de Oncy (als ik me niet vergis) het begrip "Dobbel"-artikel. Een gevleugeld begrip is het geworden. Ik heb alleen wat bezwaren bij het vervolg daarop. Er werd besloten dat dobbelartikelen taboe waren en meteen op de vuilnishoop konden. Daarom kregen artikelen met dit stempel een snelwegnominatie.

Toch is willekeur en toeval, brainstormen, in het wilde weg fantaseren vaak een voedingsbodem voor grappige ideeën die eventueel uitgewerkt kunnen worden. Ook vind ik (alles wat je vindt moet je naar de politie brengen) dat er artikelen zijn verbrand, waar toch 1 of 2 leuke ideeën in stonden. Ik wil zelf altijd eigenlijk ALLE tekst behouden, waarvoor mensen de moeite hebben genomen om ze op te schrijven.

Daarom vraag ik me af of er met de snelweg voor dobbeldingen niet de kans bestaat dat er kindertjes met het waswater worden weggegooid.

Ik wil dan ook voorstellen om:

  1. dobbelverhalen een 2-weken termijn te geven, zodat mensen ze kunnen lezen en eventueel kunnen veranderen of ideeën stelen en onzin verwijderen. en
  2. ben ik even vergeten, maar het zal wel met irratiopedia te maken hebben. o ja, ik weet het alweer. Ik wil een inventarisatie maken van alle verwijderde artikelen en zien of we daar nog iets mee kunnen doen.

Punt 1 is het belangrijkste, dus wil ik graag meningen en stemmen.

voorstel om dobbelverhalen 2 weken de kans te geven om hun ware aard te laten zien[bewerken]

Voor[bewerken]

Tegen[bewerken]

Punt 2:

onderzoek naar de "missing files"[bewerken]

Er zijn geloof ik zo'n 2000 verwijderde artikelen en ik waarschuw eenieder die in die beerput wil duiken, dat het een lastig en mistroostig werk is. Het liefst zou ik willen dat al die tekst achter elkaar op doorlopende pagina's te zien is. Als er mensen zijn die mee willen helpen hiermee, wil ik voorstellen om ze tijdelijk adminschap te geven, alleen voor dit doel. Marco mag uitzoeken hoe dat gaat. Ik geloof voor een periode of zo. Dit om verwijderde pagina's te kunnen inzien.

Voor[bewerken]

Tegen[bewerken]

Neutraal[bewerken]

  • Alzheimlich 21 sep 2007 21:18 (UTC) - Iedereen is vrij om te doen wat hij of zij wil, maar ik denk niet dat ik me er toe aan kan zetten. Bovendien bemoei ik me liever niet met de irratiopedia (of zo).
  • DingskeNog meer nutteloze info ~ OverlegNog meer nutteloos gebrabbel 22 sep 2007 12:54 (UTC) - Idem.
  • Volgens mij is technisch niet mogelijk om verwijderde artikelen te achterhalen die al heel lang geleden zijn verwijderd. In het geval van het dobbelen blijf ik ook neutraal. 유유유ΞΞΞΞ @ 22 sep 2007 16:15 (UTC)

opmerking[bewerken]

volgens mij staan ALLE verwijderde artikelen nog gewoon op de database. DeGeNerator Paard1a.gif Stort je hart uit 22 sep 2007 18:30 (UTC)

Ik kan het originele TF artikel bijv. niet meer terug vinden. 유유유ΞΞΞΞ @ 22 sep 2007 18:32 (UTC)
kwestie van zoeken, het is niet zo dat we geweldige dingen hebben weggegooit, tuurlijk dingen met potentie maar is dat het allemaal waard? Het kost fucking veel mensuren en blijkbaar moeten we ook mensen tijdelijk admin functies geven. Ik vind het een beetje te veel moeite voor te weinig resultaat. Alzheimlich 22 sep 2007 19:12 (UTC)
Het originele artikel staat gewoon daar onder timotheus Frangias. O jee, die naam mocht niet meer worden genoemd :P DeGeNerator Paard1a.gif Stort je hart uit 22 sep 2007 20:36 (UTC)
Jahoor, alles is nog terug te halen, zelfs het allereerste artikel dat ik ooit verwijdert heb (Heiden} is hier voor admins nog terug te vinden voor de rest is het een kwestie van deze lijst afwerken, veel succes :s. --Wubbomethalo.png RONGONIUS-overleg 23 sep 2007 11:20 (UTC)