Oncyclopedia:Forum:Geloof

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Geloof
Let op: Dit forum is al 4000 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.

Ik moet zeggen dat ik sommige artikelen wel erg grof vind, bijvoorbeeld ook over het geloof maar ook over racisme, sex, aanslagen, nazi´s, etc. Ik snap jullie beleid wel van "het is een wiki" maar dan nog vind ik dat sommige artikels echt te grof zijn. Bedenk wel dat wat je plaatst mensen ook kan beledigen. Een beetje spot is zeker niet erg (anders zou geen enkel artikel zo´n beetje grappig kunnen zijn) maar bijvoorbeeld respect voor alle mensen die zijn omgekomen bij de verschrikkelijk 2e Wereldoorlog is eigenlijk wel nodig, naar mijn mening. Of het nou een wiki is of niet... Ik zou graag jullie meningen hierover willen horen. Βασκαυια14469822 7-guinea-pig b.jpg 11 feb 2009 19:34 (CET)

Respect hebben we ook, maar het betekend niet dat we het niet "belachelijk" mogen maken. Als je iets niet leuk vind dan wijzig je het of blader je verder. Alles hier wordt beoordeeld door een groep gebruikers en ik weet zeker dat er niets is wat "te ver" gaat. '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 11 feb 2009 20:19 (CET)
Trouwens, wij zijn slechts leveranciers. Laat de gebruiker zelf oud en wijs genoeg zijn om te bepalen hoe hij met een product omgaat. Je gaat een televisie immers ook niet onder water gebruiken. '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 11 feb 2009 20:32 (CET)
Bascavia, voel je jezelf door dingen aangesproken, of spreek je voor mensen waarvan je denkt dat ze misschien beledigd zouden worden? In dat laatste geval: we hebben, behalve van Fundamentele Emo's namelijk nog geen klachten gehad. Als je jezelf beledigd of geschokt voelt, kun je beter concreet aangeven welke tekst je bedoelt. Als je bang bent voor andermans tere zieltjes, zou ik ze zelf maar laten zeggen wat ze erover vinden. Nogmaals: er bestaat niet zoiets als het recht om niet beledigd te worden, en als we elkaar allemaal als zielige kneusjes gaan behandelen dan kan de Oncyclopedie opdoeken. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 11 feb 2009 20:33 (CET)

Ik zal sowieso even niet vragen wat dit met geloof te maken heeft en door dit zo te stellen vraag ik het dus eigenlijk toch. Verder wilde ik even kwijt dat als er iemand wist hoe je met nazi's moest spotten het wel zij waren die uiteindelijk hun slachtoffers genoemd kunnen worden (dood dan wel levend). Ik denk dat ze zich krom gelachen hadden als ze eens wisten hoe belachelijk de nazistische overtuigingen hier gemaakt worden, (ruimtenazi's kom er maar eens op). Alzheimlich 11 feb 2009 20:41 (CET)

Ik blijf bij mijn standpunt dat ik de mening van gelovigen waardeer en respect heb voor die mening, maar dat is iets anders dan dat ik respect voor het geloof zelf heb. Ik blijf erbij dat als de bedoeling niet beledigend is, het niet te ver gaat.
11 feb 2009 21:00 (CET)
Wat aanschouw jij als beledigend? Ik ben zelf Christen (aha nu komt de kat uit de mand :P) en ik heb absoluut geen FLAUW idee wat God denkt, maar ik weet wel dat hij het op z'n minst niet zo prettig zou vinden dat het Christendom voor een Scheinheilig geloof word uitgemaakt. In principe worden Christenen niet beledigd, maar hun God wel. En daardoor worden wij ook indirect beledigd.
Nou ja, iniedergeval. Ner, ik bedoel ook niet dat we voor elk individueel figuur wat maar een beetje belachelijk word gemaakt hoeven op te komen. Maar zonder de artikelen waarin iets of iemand gewoon heel concreet onderuit gehaald word (of een geloof), kan je nog steeds heel leuke artikelen krijgen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de kat. Erg grappig maar niet beledigend. Of Mario... etc, etc. Nou ja anyway, dat was mijn mening over het gebeuren. Βασκαυια14469822 7-guinea-pig b.jpg 11 feb 2009 21:46 (CET)
En daarmee dwing je bijvoorbeeld mij indirect als niet gelovige je geloof op, want voor mij is god een hersenschim en daar wil ik helemaal geen respect voor MOETEN tonen, waarom zou ik iedereen en hun overtuigingen mogen beledigen onder het mom vrijheid van mening uiting maar zodra deze overtuiging of mening van een persoon of groep een geloof wordt is het opeens taboe? ik ben niet gebonden aan de wet der Bijbel of sharia mij part en ik doe wat ik niet laten kan ommdati k en anderen met mij er wel plezier aan beleven. God is voor mij lachwekkend. Alzheimlich 11 feb 2009 21:56 (CET)
Het probleem komt zodra iemand denkt dat we het serieus nemen wat we zeggen. We zijn niet serieus, alles hier is onzin. Als je kijkt naar onze artikelen over bijvoorbeeld Rita Verdonk. Zij kan zich beledigd voelen als ze ze leest. Is dat een reden dat alle ToN stemmers zich ook beledigd moeten voelen? Ik begrijp dat er veel artikelen beledigend overkomen, maar dat is niet de intentie. Ik heb het artikel God, het artikel Hemel en het artikel Jezus gelezen en ze staan alledrie in een favorietenlijst die ik zou kunnen opstellen. Ik zie niet in wat er beledigend aan kan zijn.
Wij proberen een satire te zijn op alles in 't leven, of 't nu een theelepel, 't leven zelf of een geloof is, er is altijd een mogelijkheid om er een grap over te maken. Gewoonweg het argument, het is religie, daar blijf je vanaf vind ik slap (het is overigens alleen een taboe aangezien als mensen echt gaan nadenken over de waarheid van het geloof dat ze vaak tot de conclusie komen dat het wel eens níet waar kan zijn, dus moet het een taboe blijven, no offence). Ik ben voor vrije meningsuiting en zal elk godsdienstig artikel dat niet (al te) beledigend is met m'n leven beschermen.
11 feb 2009 21:58 (CET)
P.S.: Alz: Gelijk.

Ik ga zelfs nog verder: Bascavia, je zegt dat god beledigd wordt, maar laat god dan voor zichzelf spreken. Als hij dat niet doet, dan staat hij en/of zij mijlen- en mijlenver boven iedere zogenaamde belediging, of hij en/of zij bestaat niet en dan is er niemand om zich beledigd te voelen. Als gelovigen niet tegen spot kunnen, dan hebben ze niet veel vertrouwen in hun god of hun ideeën daarover. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 11 feb 2009 22:06 (CET)

Mee met DG. Je zal mij niet gauw de spot zien drijven met gehandicapten, maar als er iets roept om satire, dan is het wel godsdienst. De link tussen beide? Wat heeft die "almachtige" god tegen geamputeerden, dat hij de moeite niet doet om hun arm of been weer te laten aangroeien? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 11 feb 2009 22:11 (CET)
Er bestaat trouwens een Oncy voor christenen. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 11 feb 2009 22:18 (CET)
Ik betreur jullie mening, maar goed het zij zo. Laat ik het voor mezelf als een taak zien om niet beledigende maar toch grappige artikelen te posten :D Βασκαυια14469822 7-guinea-pig b.jpg 12 feb 2009 07:25 (CET)
Bascavia, op het moment dat ik een artikel schrijf, denk ik niet: Hoe kan ik het beledigend maken, maar: hoe kan ik het grappig maken. Als andere mensen dat als kwetsend ervaren, ligt dat helemaal aan henzelf. Iemand hoeft zich niet te storen aan mijn tekst en als dat zo is, dan zoeken ze maar een andere, serieuze site op. Ik ga ook niet in de bijbel lezen als dat boek mij beledigt, door te zeggen dat ik als ongelovige minder waard ben dan als gelovige en ook eis ik niet dat gedeelten van die bijbel geschrapt moeten worden omdat mijn gevoelens erdoor gekwetst worden.
Ik stel voor, als je passages ziet, die je als meer kwetsend dan humoristisch beschouwt, dat je deze zelf leuker maakt, of, als je niets weet te verzinnen, op de overlegpagina aangeeft welke passage je kwetsend/niet leuk vindt en waarom. Als je gelijk hebt, kan het verwijderd of veranderd worden. Dat is beter dan een algemene, abstracte discussie denk ik. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 12 feb 2009 11:58 (CET)
Maar dat kán niet. Ik realiseer me best dat voor niet-Christenen en voor niet-Moslims de artikelen niet beledigend overkomen. Ze zijn dus moeilijk te overtreffen, omdat ze vaak geslaagd zijn en juist de juiste grapjes halen. Maar daarmee word God wel onderuitgehaald. En dat vind ik niet zo leuk. Maar zoals ik al zei, einde discussie, ik vind het jammer dat jullie het met me eens zijn maar ik vind zoveel artikelen wel grappig, dat er genoeg reden is voor mij om te blijven op deze site en zo mogelijk jullie te helpen in jullie missie om de wereld vol te spammen met grappige rotzooi ;D Βασκαυια14469822 7-guinea-pig b.jpg 12 feb 2009 15:31 (CET)
Gelukkig maar. Je schrijft leuk/goed en ik ben blij dat je aan de Oncy meedoet. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 12 feb 2009 16:38 (CET)
Daarnaast is het een wiki, dus als je zelf een beter en goed idee hebt, ga je gang! :) 유유유ΞΞΞΞ @ 12 feb 2009 17:07 (CET)
Geven en nemen. Een jood lacht wel om grappen over de islam terwijl een moslim lacht om een jood. Hoor je ze toch ook niet over? Dat moest er even uit. Al vanaf sinds deze pagina hier staat heb ik moeite om iets te zeggen uit angst dat het beledigend is, maar alsnog: Iedereen is in staat zijn of haar eigen conclusies te trekken en elkaar te respecteren. Natuurlijk zal iedereen proberen zijn mening te delen met de wereld, maar niet iedereen is het ermee eens. Geven en nemen, sleutel van de samenleving (naast het Nederlands elftal natuurlijk) '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 12 feb 2009 17:29 (CET)