Oncyclopedia:Forum:Graden

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Graden
Let op: Dit forum is al 4265 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


De meeste Oncyclopedisten/Oncyclopedianen schijnen nogal gehecht te zijn aan de pseudomilitaire hiërarchie. Waarom dan niet, zoals bij de Uncy gebruikelijk is ('k weet wel, dit IS de Uncy niet), de graad afgekort in de sig opnemen, eventueel met een (piepklein) insigne erbij? Al doen ze dat daar voornamelijk met de titel "Sir", want ze hebben daar ook nog een adellijke hiërarchie. Wel, het Britse gedeelte toch. Volledig vrijblijvend, natuurlijk!! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 12 mei 2008 13:34 (UTC)

Hmm... volgens mij zijn er deze week al zo'n 20 fora aangemaakt Em11.png. Als je wilt kan je je titel in je sig zetten, ik vind bijvoorbeeld dat het m'n sig verpest.
12 mei 2008 13:42 (UTC)
Je zal die titel waarschijnlijk ook niet in mijn sig aantreffen, omdat ik er geen behoefte aan heb. Maar 't is leuk voor wie er wél iets aan vindt. Voor de geïnteresseerden (ik ben duidelijk in een altruïstische bui vandaag): best de titels tot drie-lettercodes beperken, dat maakt het ook wat mysterieuzer. Mocht dit "idee" iets moois opleveren, dan zie ik mijzelf tóch nog op de kar springen. Hahaha, die rechtlijnigheid toch! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 12 mei 2008 13:55 (UTC)

Even ter verduidelijking (sorry dat ik niet eerder reageer, maar dat tekent ook een beetje de geschiedenis van de rangen/graden) even de geschiedenis van de graden/rangen. Om een systeem te bedenken om actieve van non-actieve (spook-)gebruikers te onderscheiden, heb ik geprobeerd om het Uncyclopedia-systeem hier ook te gebruiken. Er zijn daar echter 2 systemen: de legerrangen en het ridderschap. Ik ben zelf niet in dienst geweest, noch ben ik van adel (hoewel er in het voorgeslacht.... nou ja, ander verhaal. Geen van beide systemen is echt uit de verf gekomen en eigenlijk ben ik de enige die eraan gewerkt heeft (op enkele anderen na, die pas wat deden als ik dreigde het Oncyclopediegebouw op te zullen blazen).

Maar ook wou niemand het rangensysteem echt kwijt geloof ik en mensen vonden het ook leuk om te promoveren en zo. Zelf werkte ik er ook wat moeizaam aan, waarschijnlijk met in mijn achterhoofd het strikt autoritaire karakter van een militair rangensysteem en het grote aantal rangen, waarvan enkele nog niet zijn ingevuld, want de oncyclopedie heeft niet zoveel onderscheidingen. Ik vind het riddersysteem eigenlijk leuker, maar daar weet ik nog minder van dan van het moderne leger en ook daar heb ik maar nauwelijks aan kunnen werken door gebrek aan inspiratie.

dus eigenlijk is het een onaf projekt, waar ik niet zo goed raad meer mee weet, (eigenlijk een krakkemikkige copie van Uncyclopedia). Het liefst zou ik een eigen (grappig) systeem willen invoeren op de Oncy, want wat heeft een leger of een ridderorde eigenlijk met een encyclopedie te maken? Dus als jij iets weet... misschien een parodie op ambtenarenfuncties, zoals adjunct commies b? of een eigen systeem als: redacteur, hoofdredacteur, bibliothecaris, archivaris, administrator etcetera? het ligt een stuk dichter bij wat we aan het doen zijn hier. We kunnen er ronkende functienamen aan geven en wat ceremonieel. Eigen emblemen maken, zoals jij voorstelde, met een paar letters als afkorting van de "functie". Dan zijn we van het militaristische karakter af. Dat stuit sommige mensen idd een tegen de borst (Ik hou eigenlijk niet zo van een generaalstitel. ik voel me bepaald geen generaal). DeGeNerator Oog1a.gif Doe je ding 19 mei 2008 23:09 (UTC)

Of misschien iets romeins, uit de senaat of zo: Praetor, Senator, etcetra, of het romeinse leger, legionnaar, cnturion etcetera (weet ik ook allemaal niet veel van) DeGeNerator Oog1a.gif Doe je ding 20 mei 2008 11:11 (UTC)
Ik zou zeggen, plaats lekker in je sig wat je wil zolang er maar een link naar je overleg is. Mij apart staat er hardcore porno in, als ik naar je overleg kan ben ik tevreden. En die rangen..... nooit in verdiept en zal ik me ook nooit in verdiepen. Mij boeit het niet zo veel... laat het Feestcomité zich daar maar mee bezig houden. Dus mijn mening: plaats in je sig wat je wilt, zolang het maar niet te lang is en men zo op je overleg kan komen '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 20 mei 2008 11:14 (UTC)
Het enige dat in mijn ogen dergelijke rangen zou kunnen toevoegen, zeker als ze in de sig zichtbaar zijn, is dat een beginnende gebruiker, die nog niet het hele half miljoen reguliere gebruikers bij naam en toenaam, laat staan functie kent, meteen kan zien, wanneer hij commentaar neergepoot krijgt op zijn overlegpagina, of hij met een basisgebruiker (zoals ik) te maken heeft, dan wel met een mod of admin.Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 20 mei 2008 11:29 (UTC)