Oncyclopedia:Forum:HERFSTKOLEN!!!!!

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:HERFSTKOLEN!!!!!
Let op: Dit forum is al 2413 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


De wedstrijd is over. Bewerk niet meer je kool, en schrijf je ook niet meer in. De jury zal zich buigen over de kolen.

Licht aan het eind van de tunnel van de Kolenmijn...dat kan maar één ding betekenen...of twee...

DAMES EN HEREN! GAARNE UW ATTENTIE! DEZE BOODSCHAP KAN INVLOED HEBBEN OP UW VERDERE LEVEN EN NAVERWANTEN!

Of is dat iets te overdreven...

De herfst is weer neergestreken en de zomer is bijna zo goed als gevlucht door de massale regenbuien die onze landjes teisteren met zo nu en dan nog wat zon door die orkaan die ergens in de Cariben ronddobbert en draait. Toch mogen we hier ten zeerste rekening mee houden omdat de aarde óók draait - in de tegenovergestelde richting weliswaar - en de tijd niet stilstaat - die tevens in de tegenovergestelde richting draait dan de aarde zelf - waardoor wij bezig moeten blijven met het bezig blijven van met het bezig blijven.

Wat is namelijk het geval?

Doordat het kouder wordt en zeer waarschijnlijk ook natter - hoewel die orkaan dat scenario nog altijd verpest -, is het kolenseizoen ook weer aan het opdoemen in de duistere kolenmijnen van Oncyclopolis. Deze Kooltjes die al maanden lang tegen elkaar aan gekropt zitten, zijn nu aan het wachten totdat ze worden geoogst! De tijd, voor de wedstrijd der wedstrijden waar de herfst zo befaamd om is: de HERFSTKOOL laat NIET op zich wachten! De strijd om wie de grootste, maar bovenal de beste, de sappigste, de heerlijkste Kool kan oogsten en ploegen, met zaaien en hakken met het pikhouweel in de rotsen om hun vastgepriemde wortels te separeren van de harde rotswand. Het wordt een vieze klus, met de vochtige mijnen die op de dapperen zitten te wachten...

Doet U mee?

De spelregels[bewerken]

Dit is een
Ster504c.png
KOOL
 • Maak een pagina aan in je naamruimte, en noem die: Gebruiker:Henk de Vries/Kool. Daar zet je op: {{Pieperzegel3}} en op die pagina schrijf je het Oncyclopedische artikel dat je naam voor eeuwig in de annalen zal beitelen.
 • Zet de link naar je Kool hier onderaan de pagina.
 • Alleen jij, Henk de Vries mag aan die pagina werken. Behalve jij mogen alleen juryleden onderhoudswerk aan de pagina verrichten.
 • Het is een nieuw artikel.
 • Op 11 oktober, wanneer de wedstrijd afloopt (drrrriiing), hernoem je Gebruiker:Henk de Vries/Kool in hoe het moet heten (bijvoorbeeld "Heremietkreeft", ik zeg maar wat), en je laat het pieperzegel staan.

Een jury beoordeelt dan de Kolen op

 • Onderwerp: Oncyclopedische waarde en uitwerking van het onderwerp. Het gaat dus om een ONCYCLOPEDISCH artikel.
 • Oorspronkelijkheid: vertalingen krijgen hier 0 punten.
 • Verzorging: layout, afbeeldingen, afwerking.
 • Taal: grammatica, spelling, u weet wel, de schaduw van Vondel.
 • En lest best: HUMOR. Het spreekt vanzelf dat dit het zwaarst wegende onderdeel is. Als de jury er niet om kan lachen, maakt het geen kans.

De wedstrijd begint op, maandag 27 september, de vierde herfstdag van het memorabele jaar 2010, op de noen, en loopt af (drrrrrrrriiiiiiiinnnnnnnng) op maandag 11 oktober om 21:00 uur. Het Feestcomité wenst alle mededingers veel inspiratie, en moge de geinigste Kool winnen!

Tips[bewerken]

 • Kijk eerst na of er over jouw onderwerp al niet ergens een artikel bestaat. Als je over "Heremietkreeft" wil schrijven, zoek dan eens op de woorden "Heremietkreeft", "Heremiet", "Kreeft", en andere mogelijke varianten en misspellingen.
 • Pieperervaring heeft geleerd dat een lang artikel wel kan gewaardeerd worden om het vele werk dat erin gekropen is, maar vaak de hyperactieve juryleden nog vóór halverwege begint te vervelen... Kort kan dus best, indien inhoud, stijl en vormgeving maar in orde zijn.
 • Alle goeie zaken bestaan uit drie, vandaar dat deze paragraaf uit drie delen bestaat, waarvan één overbodig.

Jury[bewerken]

De Jury bestaat uit de volgende mensen:

Kolen[bewerken]

Hieronder een lijst van dappere Koolkwekers met hun eigen Kool. Het is tevens toegestaan om ten alle tijden in te schrijven. Uiteraard niet wanneer de Herfstkool is afgelopen.

Prijzen[bewerken]

 • De Grote Rode Kool (voor het winnende artikel)
 • De Apekool (voor het net niet winnende artikel)
 • De Spruitjeskool (voor het net niet net niet winnende artikel)
 • Het Koolzaad (voor het dappere meedoen)
 • De Diskwalifikool (voor foute artikelen natuurlijk, die willen we dus liever níet uitdelen)

De prijzenkast blijft zover op slot, tot het grote moment aldaar is.

Babbelhoek[bewerken]

Blabla. Blablabla. Blaaaaablablablablablaaa! Wel is er twijfel of 11 oktober wel op een maandag valt... R7av.pngoye.·. 24 sep 2010 14:24 (UTC)

 • Alleen indien er te weinig kandidaten zijn: ik heb een aantal niet al te vlot lopende artikelen op de werf, en desnoods kies ik daarvan één. Maar de kans is klein dat ik inderdaad naar iets speciaals op zoek ga, dus... alleen in geval van onderbelangstelling! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 25 sep 2010 21:00 (UTC)
Volgens mij ben ik de enige jury toch...dat wordt wat! R7av.pngoye.·. 2 okt 2010 10:25 (UTC)
 • Als ik de enige kandidaat blijf, krijg ik dan alle vijf de prijzen? Waaaaaah! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 6 okt 2010 22:04 (UTC)
Dat hoor jij niet te willen, een diskwalifikool met wat verlept koolzaad in je prijzenkast! R7av.pngoye.·. 7 okt 2010 09:50 (UTC)
Én een uitlichting! Nee zeg, dat zou toch een prestatie zijn: een artikel schrijven dat voor alle vijf de prijzen plus uitlichting in aanmerking komt. Perfect mogelijk, mits vijf juryleden te hebben die elk een andere prijs aan ie ene kool willen geven, en dat ook uitgebreid kunnen verantwoorden. Dit geheel kan niet anders dan uitlichtenswaard zijn, toch? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 7 okt 2010 21:02 (UTC)
Ennn...

JA!!

Vandaag is de dag van de hernoeming! Aangezien Lambic als enige iets momenteel wat aan zijn kool gedaan heeft op de Oncy zelf, krijgt de jury het makkelijker dan de voorgaande jaren... R7av.pngoye.·. 10 okt 2010 11:38 (UTC)

Misschien hebben de heren concurrenten hun parel der Oncyratuur in het diepste geheim ener discrete oester tot ontplooiing laten komen, en heeft bedoelde oester de bijkomende opdracht gekregen om de vrucht pas op 11 oktober, om acht uur negenenvijftig ongeveer, de wereld in te brengen. Spanneund! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 10 okt 2010 13:17 (UTC)
Nee, ik begin last te krijgen van hallicunaties... het is inderdaad 11 oktober, niet vandaag. R7av.pngoye.·. 10 okt 2010 18:42 (UTC)

Zo de knetters!![bewerken]

Nu is het wel voorbij, maar nu komt de helse taak voor ons om uw creaties tot op het bot na te kijken. Gelukkig valt het mee, het zijn er twee, wel lange, allez... R7av.pngoye.·. 11 okt 2010 19:00 (UTC)

Prijsjes[bewerken]

Allez, de uitslag is bekend. De schrijver van Bart De Wever is de winnaar, en de auteur van Pieter Bruegel de Oude is als tweede uit de bus gekomen. Hoera.

HOERAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

[plaats ballonnen hier]

[plaats vuurwerk hier]

[plaats door vuurwerk verbrande ballonnen hier]


Felicitaties en vreugde alom!!! Vanwaar deze saaie bekendmaking?? Weer eens wat anders dan het spannende tromgeroffel van onze ingehuurde Hollandse band die wegbezuinigd werd door ons nieuwe Nederlandse kabinet en wij een plaatselijke drumclub in hebben moeten huren? In ieder geval: de prijzen worden zo snel mogelijk uitgereikt. Namens de jury, R7av.pngoye.·. en 유유유ΞΞΞΞ @ 16 okt 2010 18:43 (UTC)

Kool-aid!

Yippie, de kool is door de kerk. Ze hebben de kool en de geit niet gespaard en de hete kooltjes uit het vuur gehaald. De jury heeft zich geen kolen voor citroenen laten verkopen de auteurs scoorden kool na kool. Voor iedereen een glaasje kool-a! Rijp om te plukken, rijp om in te maken, te smoren en te serveren met vis en een heerlijke botersaus. Hulde aan de zaaiers, hulde aan de kwekers en hulde aan de oogsters. Hulde zelfs aan de kolen zelf! Het is een goed kooljaar, dat mag duidelijk zijn. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 16 okt 2010 19:19 (UTC)

Heeeee en ik heb mijn knipoog terug! Hulde aan de knipoogkool en de koolknipoog. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 16 okt 2010 19:20 (UTC)
Kool man! Ik neem een glas Kool-aid. R7av.pngoye.·. 16 okt 2010 19:26 (UTC)
Kolerde kolerde kool!!! O_O Ik heb gekoold, ehm gewonnen. Jipppieee! Ik zet mijn kool meteen in de prijzenkast. Of beschimmelt die dan? Iemand ideeën? Cartoonist | Contact | World | 16 okt 2010 19:28 (UTC)
Koolaid.png
Kool-ere! Waar komt DIE vandaan?? R7av.pngoye.·. 16 okt 2010 19:35 (UTC)
Henning, ik zou de kool gewoon laten verkolen en de kolen die dáárvan komen in de grond doen en wachten tot er koolplantjes uit groeien. R7av.pngoye.·. 16 okt 2010 19:38 (UTC)
't Kan zijn dat het een goed kooljaar was, maar dan richten de bovenmoerdijkse tuinbouwers zich naar andere normen dan de ondermoerdijkse. Indien ik niet één van mijn op stapel staande projectjes had uitgewerkt als kool, dan zou de uitslag er dus net eender hebben uitgezien, maar dan zonder tweede prijs! Waar is die derde deelnemer uiteindelijk gebleven? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 16 okt 2010 21:10 (UTC)