Oncyclopedia:Forum:Herfstkool 2011

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Herfstkool 2011
Let op: Dit forum is al 2413 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.

De wedstrijd is over. Bewerk niets tot de uitslag bekend is.


Koolaid.png

Geachte Oncyclopedist,

Het is herfst, alleen lijkt het er voor geen meter op op het moment. Het is warm, maximale temperaturen gemeten van 24,1 graden Celsius, en 421 graden Bullshit. Hoofdletter B omdat de kleine letter b was uitverkocht. Oftewel: het is tijd om die kolen maar eens te gaan oogsten. Het koude weer komt er snel aan en de kooltjes beginnen ongeduldig te worden.

Echter, dit gebeurt niet zomaar. Dat moet U doen!

De spelregels[bewerken]

Dit is een
Ster504c.png
KOOL
 • Maak een pagina aan in je naamruimte, en noem die: Gebruiker:Henk de Vries/Kool. Daar zet je op: {{Pieperzegel3}} en op die pagina schrijf je het Oncyclopedische artikel dat je naam voor eeuwig in de annalen zal beitelen.
 • Zet de link naar je Kool hier onderaan de pagina.
 • Alleen jij, Henk de Vries mag aan die pagina werken. Behalve jij mogen alleen juryleden onderhoudswerk aan de pagina verrichten.
 • Het is een nieuw artikel.
 • Op 15 oktober, wanneer de wedstrijd afloopt (DINGDONGDINGDONGDINGDONG), hernoem je Gebruiker:Henk de Vries/Kool in hoe het moet heten (bijvoorbeeld "bedrijfspoedel", ik zeg maar wat), en je laat het pieperzegel staan.

Een jury beoordeelt dan de Kolen op

 • Onderwerp: Oncyclopedische waarde en uitwerking van het onderwerp. Het gaat dus om een ONCYCLOPEDISCH artikel.
 • Oorspronkelijkheid: vertalingen krijgen hier 0 punten.
 • Verzorging: layout, afbeeldingen, afwerking.
 • Taal: grammatica, spelling, u weet wel, de schaduw van Vondel.
 • En lest best: HUMOR. Het spreekt vanzelf dat dit het zwaarst wegende onderdeel is. Als de jury er niet om kan lachen, maakt het geen kans.

De wedstrijd begint op 2 oktober, en loopt af (DINGDONGDINGDONGDINGDONG) op zaterdag 15 oktober om 22:00 uur. Het Feestcomité wenst alle mededingers veel inspiratie, en moge de geinigste Kool winnen!

Tips[bewerken]

 • Kijk eerst na of er over jouw onderwerp al niet ergens een artikel bestaat. Als je over "Bedrijfspoedel" wilt schrijven, zoek dan eens op de woorden "Bedrijf", "Poedel", "Job Cohen", en andere mogelijke varianten en misspellingen.
 • Pieperervaring heeft geleerd dat een lang artikel wel gewaardeerd kan worden om het vele werk dat erin gekropen is, maar vaak de hyperactieve juryleden nog vóór halverwege begint te vervelen... Kort kan dus best, indien inhoud, stijl en vormgeving maar in orde zijn.
 • Alle goeie zaken bestaan uit drie paragrafen, vandaar dat deze paragraaf uit drie punten bestaat.

Jury[bewerken]

De Jury bestaat uit de volgende mensen:

Kolen[bewerken]

Hieronder een lijst van dappere Koolkwekers met hun eigen Kool. Het is tevens toegestaan om te allen tijde in te schrijven. Uiteraard niet wanneer de Herfstkool is afgelopen.

Prijzen[bewerken]

 • De Grote Rode Kool (voor het winnende artikel)
 • De Apekool (voor het net niet winnende artikel)
 • De Spruitjeskool (voor het net niet net niet winnende artikel)
 • Het Koolzaad (voor het dappere meedoen)
 • De Diskwalifikool (voor foute artikelen natuurlijk, die willen we dus liever níet uitdelen)

De prijzenkast blijft zover op slot, tot het grote moment aldaar is.

Babbelhoek[bewerken]

Als mijn juryschap niet nodig is word ik een kool. Goed? · Fey|Bart · Prullen 2 okt 2011 07:31 (UTC)
Komt dat zien, dames en heren: de eerste Oncyclopedist die geen artikel, maar zijn eigen zelve presenteert voor de Herfstkool:

Als mijn juryschap niet nodig is word ik een kool. Goed?
~ · Fey|Bart · Prullen

:::That's the spirit! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 2 okt 2011 09:52 (UTC)
Dat wordt wel wat pijnlijk voor tijdens het jureren, het snijden, hakken, "masseren" en koken... maarja, wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. Net als emo's...of....ook niet. Braveau! R7sig1.pngR7sig4.png 2 okt 2011 09:56 (UTC)
Een mens is nooit te oud om te leren: 'ollanders masseren hun kolen tussen het snijden (met een mysterieuze hakoptie erbij) en het koken. Geen wonder dat Vlamingen als "Bourgondiërs" beschouwd worden. Em12.png Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 2 okt 2011 13:33 (UTC)
In het genot van een roomsausje, patatjes, boontjes en een Palmke erbij zeker kneden en plukken? :p R7sig1.pngR7sig4.png 2 okt 2011 13:56 (UTC)
Palmke? Probeer jij onze Vlaamse medemens te beledigen?! Dat hoort een echte Jupiler te zijn! (Volgens de reclame) · Fey|Bart · Prullen 3 okt 2011 14:01 (UTC)
Het is Olm, of geen Olm. Bij mij wordt het sinas. R7sig1.pngR7sig4.png 3 okt 2011 15:07 (UTC)
Sinas is geen merk. Je bedoelt Fanta. · Fey|Bart · Prullen 3 okt 2011 15:08 (UTC)
Niet altijd, maarjam 't is er één... R7sig1.pngR7sig4.png 3 okt 2011 15:17 (UTC)
Pff... Is het weer niet goed genoeg, dan? Wat wil je nou weer? Highway? Sisi? Euroshopper? Of is dat ook al weer te laag voor meneer? Hè?! Nou?! · Fey|Bart · Prullen 3 okt 2011 17:04 (UTC)
Palm is Vlaams (gebrouwen in Steenhuffel), Jupiler is Waals (gebrouwen in Jupille, vandaar de naam). Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 3 okt 2011 17:28 (UTC)
"Te laag" zou ik niet in de mond nemen als er iets goedkopers te krijgen is dat ook goed is... R7sig1.pngR7sig4.png 3 okt 2011 18:28 (UTC)
"Goedkoop" en "goed" zijn zelden goeie maatjes: voor niks gaat de zon op, tenzij je sinaasappelbomen in je tuintje hebt staan. Of een brouwerij... Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 3 okt 2011 19:59 (UTC)
Jupiler... drinkt men dat eigenlijk wel bij het eten? Jupiler, ik associeer dat zo (misschien deels onterecht) met zatte Waalse doppers achter den toog ergens in de Hainaut, die toch alleen maar voor de socialisten stemmen. En wat dacht ge van een echte Leffe? Moet ge wel lef voor hebben peins ik. Ik drink geen alcohol, dus ik kan er niet over meeklappen. Plz nu niet bij mij komen zeveren dat ik niet weet wat ik mis in het leven enzoverder. En nu ga ik een programma de-installeren, dat al lang mijn kloten uithangt. Amai mijne frak dat werd tijd. Zodra ik een idee voor een artikel heb, stel ik me kandidaat. Zeg Lambic, trouwens, ik heb al veel goeie reacties gehoord van mensen die bier van den Aldi gekocht hebben, misschien gaat goedkoop en goed toch samen? Cartoonist | Contact | World | 3 okt 2011 22:29 (UTC)
Dat gaat doorgaans over pils, en een test in "Volt" (of in het gelijkaardige "Ook getest op mensen") toonde aan dat zelfs de zogezegde bierkenners nauwelijks pilsbieren van elkaar kunnen onderscheiden, omdat deze te weinig smaak bevatten en te koud geschonken worden om echt geproefd te kunnen worden. Bovendien slagen die warenhuisketens er vaak in om "bonafide" producenten stillekes een etiketloze parallelversie van hun product te laten maken, vaak onder de prijs, en dus met weinig winst per eenheid, maar met gegarandeerde grote afname, zodat het geheel, alles samengeteld, toch nog altijd sterk naar oplichterij ruikt. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 4 okt 2011 20:42 (UTC)
Drink je eigenlijk helemaal geen pils? · Fey|Bart · Prullen 5 okt 2011 04:43 (UTC)
Uitzonderlijk, bij warm weer en gebrek aan beter, of uit beleefdheid wanneer op bezoek bij iemand die niks anders kan aanbieden (Jupiler op kamertemperatuur is niet ongebruikelijk in landelijke Waalse gebieden). Geuze en trappist hebben bij verre de voorkeur over de andere onderdanen van Bierland. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 5 okt 2011 09:08 (UTC)
Gatverredamme! Jupiler op kamertemperatuur! Dan heb ik liever een lekker koud Heineken pilsie... · Fey|Bart · Prullen 5 okt 2011 13:58 (UTC)
Moet ik nu over dingen gaan denken waar ik niet over hoor te denken? R7sig1.pngR7sig4.png 5 okt 2011 14:17 (UTC)
¿Qu'est ce-qui tu veux dire? Em09.png · Fey|Bart · Prullen 5 okt 2011 14:58 (UTC)
Heineken... die heeft Olm naar de knoppen geholpen! Schande! Pils... drinken als pils, bier is een serieuze zaak. En wat over de leeftijd? R7sig1.pngR7sig4.png 5 okt 2011 16:03 (UTC)
Ach, ze brouwden toch niets zelf... · Fey|Bart · Prullen 6 okt 2011 14:50 (UTC)
Vreemd, dat zo'n gewichtig onderwerp als bier op eens is uitgeput. · Fey|Bart · Prullen 7 okt 2011 13:55 (UTC)
De gerst en het hop geraken ooit een keer op... R7sig1.pngR7sig4.png 7 okt 2011 14:00 (UTC)
Ook al heb je nog zoveel bier, ooit komt er een eind aan het plezier... · Fey|Bart · Prullen 8 okt 2011 19:20 (UTC)
Als het bier is in de man, is de wijsheid in de kan... Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 8 okt 2011 21:15 (UTC)
Mijn kool schiet op, en tot nu toe kan de concurrentie allesbehalve moordend genoemd worden... Wellicht zit R7Kwadraat in zijn keldertje heimelijk aan het ultieme Oncyclopedia-artikel te werken, en laat hij dat pas op ons los vijf minuten voor het aflopen van de wedstrijd...
Tromgeroffel.GIF
Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 9 okt 2011 13:52 (UTC)
Bierken, bierken, ik zal u zuipen, al moet ik op handen en voeten naar huis toe kruipen... · Fey|Bart · Prullen 9 okt 2011 13:56 (UTC)
Als Rzevenkwadraat inderdaad niet meer meedoet, en er niet rap een koolinschrijving bij komt, dan gaat de Piet zich ferm eenzaam voelen. Maar als ik nog wat ideeën bijeenraap, dan kan ik de Piet lang genoeg maken om plaats te nemen voor/van drie artikelen, en dan kan hij als forfait-winnaar uitgesmeerd worden over het ereschavotje. Tja, een breed uitgesmeerde kok, waarom niet... Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 11 okt 2011 21:11 (UTC)
Allee mannekes, maar drie dagen meer te gaan, en nog altijd maar één kandidaat? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 12 okt 2011 21:31 (UTC)
Azozie, 'k heb mijn kooltje al hernoemd wegens af en morgen geen tijd. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 14 okt 2011 13:05 (UTC)
Iesj goet! · Fey|Bart · Prullen 14 okt 2011 15:04 (UTC)
Patio (overleg) doet ook mee al is het met een zeer bescheiden beginkooltje die koek, gard en geit niet spaart. Als geit de passie preekt, boer pas op je kolen Patio (overleg) 16 okt 2011 01:12 (UTC)

Afweezigheit[bewerken]

Bij deze wilde ik melden dat ik vanaf... euh... straks tot dinsdag weg ben, sorry dat ik dat niet eerder heb gemeld, maar ik heb mijn deel van de beoordeling al aan Henning gegeven, wie me niet geloofd krijgt woensdag/dinsdag/later heb bewijs in zijn gezicht gesmeten. · Fey|Bart · Prullen 16 okt 2011 09:31 (UTC)

Beetje laat, maarja, inactiviteit van allen, wat verwachten U? R7sig1.pngR7sig4.png 16 okt 2011 10:37 (UTC)

SUA[bewerken]

Aannemende dat ook deze keer de Pieper/Kool automatisch wordt uitgelicht, heb ik de SUA voor Week 43 daar al op voorzien, alsmede de lijst van uitgelichte artikelen (uiteraard zonder titel, want die is nog niet bekend, niewaar?). Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 16 okt 2011 22:02 (UTC)

Inderdaad, Roy is de winnaar! · Fey|Bart · Prullen 18 okt 2011 11:37 (UTC)
*TRING!* Kolère telefoon! Euh, ja, Henning...? Wat...? Euhm... je zei toch dat ROY had gewonnen...? Gedis... Nee. Nee, ik heb hem nog niet gediskwalifikoolt. Maar, waarom zou...? Niet af? Hoezo "niet af"? Roy maakt toch altijd alles af...? Pff... En hoe moet ik dit aan hem uitleggen? Hij denkt dat hij gewonnen heeft. *ZUCHT* Oké, ik doe het wel weer.
Ehm... Jongens, het blijkt dat er ergens een foutje in de communicatie is geslopen, maar Roy is gediskwalifikoolt en de winnaar is Bicske! · Fey|Bart · Prullen 18 okt 2011 11:45 (UTC)
Wacht es? Ik winnaar? Heb ik iets gemist? R7sig1.pngR7sig4.png 18 okt 2011 11:54 (UTC)
Nogmaals: Roy is gediskwalifikoolt en de winnaar is Bicske. Roy is gediskwalifikoolt en de winnaar is Bicske. · Fey|Bart · Prullen 18 okt 2011 12:02 (UTC)
Copypasta eten doet R7sig1.pngR7sig4.png 18 okt 2011 12:12 (UTC)
Niet eens. Ik was te lui om Crtl+C, Crtl+V te doen. Ik heb gewoon twee keer overgetypt. · Fey|Bart · Prullen 19 okt 2011 09:04 (UTC)