Oncyclopedia:Forum:Kettingverhaal 20009

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Kettingverhaal 20009
Let op: Dit forum is al 3675 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.

HOU JE VAST!

RIEMEN OM!

MAAK JE KLAAR!

HET WAS TIJD...

...VOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRR...

...DEEEEEEEEEEEEEEE...

<glup?!><kuch!><proest!!><glug!><sptfu!><gedverrr><bah>
Euh... Kettingverhaal 20009. Het moest overigens i.p.v. "DE" "HET" zijn, maar goed. Dames en Heren, ander levend wezen, u bent hier op de pagina van de wedstrijd zonder eerste, tweede of derde plaats, maar volledig om de eer: Het Kettingverhaal 20009. Ik weet het, 20009 is fout geschreven, maar dit is expres gedaan. Je weet wel. Met de uitspraak klooien. Het Kettingverhaal is eigenlijk een soort van opvolger van de niet al te succesvolle "Kettingaward" die ruim na de houdbaarheidsdatum uit elkaar donderde omdat het niet af kwam. Goed, tweede kans is er niet, misschien ooit nog eens, maar goed: Het Kettingverhaal heeft ongeveer dezelfde principes als de Kettingaward. Ook nu weer moet er een artikel gemaakt worden. Logisch. Maar nu een tikkeltje anders. De Kettingaward was zo: ieder maakt binnen een bepaalde tijd een stuk voor een aritkel. Voor het Kettingverhaal kan men echter in het rond gaan bewerken, maar men moet nog wel even wat ruimte openlaten voor de rest, anders is er voor hun anders niets aan. Het Kettingverhaal kent, zoals u al merkte geen prijzen. Misschien een leuk dingetje voor op de OP, maar het gaat hier volledig om samenwerking. U gaat, met de andere deelnemers, een artikel maken. Samen dus. Misschien leuk, misschien niet, die het niet leuk vinden: het is geen verplichting. Gelukkig maar. Er is ook geen echte jury misschien ik en nog iemand, maar de makers moeten het artikel samen nakijken. De "jury" kijkt alleen pas als het artikel na de deadline niet af komt, of deze al goed is om hernoemd te worden. Dit leuke gevalletje naast het individueel schrijven en elkaar het leven zuur maken tijdens de wedstrijden (ik noem maar wat Xþ) kent dit ook verder geen andere verplichtingen, maar wel, dat de makers wel (zoals al eerder genoemd werd) een bepaalde periode hebben om het artikel te maken.

P.S.: Eigenlijk is het geen wedstrijd.

Regeltjes? Ja, regeltjes. Ook wat andere dingetjes...[bewerken]

Sja, tot onze spijt zijn er nog wat regeltjes.

 • Het artikel moet samen worden gemaakt. Het artikel mag, tenzij er een nieuw onderwerp begint, niet van het "al geschreven" onderwerp afwijken. Het moet dus zo een beetje aanslaan op de rest van het artikel.
 • Men krijgt 1 hele week, of in een noodgeval nog een dag erbij of week, om eraan te werken. Het is lang, ik weet het. Maar ik weet gewoon dat de tijd nodig is.
 • Men kan, als deze ideeën heeft, de ideeën kwijt op de "ideeënruimte" boven de schrijfruimte.
 • Het moet natuurlijk niet zo zijn dat één iemand meteen alles gaat maken, wat dan ook een beetje de samenwerking ervan verminderd tot een spellings en aanpassingscontrole. Of, het moet gewoon zo afgesproken zijn. Discussies over de inhoud (door de deelnemers) zijn natuurlijk ook welkom.
 • Het artikel moet plaatjes hebben, een verhaal en hoe kan het ook in Sophia's naam anders: humor.
 • Komt het artikel niet op tijd af, dan zal er nogmaals naar gekeken worden door de eventuele jury, en zonodig aangevuld worden (danwel hernoemd) onder een {{wadw}} of {{moet beter}} toestand, als echt onder de maat is...maar dat denk ik niet. Zwaar van overtuigd, overigens.

Ik was zo van plan om de wedstrijd op 6 november te laten beginnen, om deze dan ook op 13 november te laten eindigen, maar wegens files, aanslagen, domino day en ander gezever i.v.m. school is het einde verschoven naar 15 november.

E.v.t. jury[bewerken]

Medewerkers[bewerken]

Wie mee wil werken aan deze "wedstrijd" dit leuke geval wat weer eens wat anders is dan voor jezelf werken, zet zijn, of natuurlijk haar naam hieronder.

Discussieruimte[bewerken]

 • Natuurlijk wordt er uiteraard wel een prijs uitgedeeld. Danwel, in de vorm van, bedankt voor het meedoen, zoiets. Het artikel komt overigens ook in de etalage. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 2 nov 2009 20:40 (UTC)
 • Ik ga in die periode ferm de RW stalken (klik, "Deze pagina volgen") uit nieuwsgierigheid naar hoe DIT concept zal in praktijk gebracht worden. Ik kan er mij totaal niks bij voorstellen, dus het kan niet snel genoeg 6 november zijn. O nee, dan is ook mijn weekje vakantie om, aaargh! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 2 nov 2009 22:46 (UTC)
 • Ai, ik wil heel graag meedoen, maar ik ben vrijdag jarig (jippie!) en de week daarna heb ik een toetsweek-achtige week. Veel leren dus. Nu weet ik niet of ik mee kan doen. Aeno Overleg Olifantslihouet.png 3 nov 2009 17:43 (UTC)
 • Ehm, ik wil niet veel zeggen, maar we leven toch echt in het jaar 2009 en niet 20.009.... En waarom gebruiken we hier sterretjes in plaats van : ? Aeno Overleg Olifantslihouet.png 3 nov 2009 20:19 (UTC)
 • Whoeps, ik zie nu pas dat het de bedoeling was... Aeno Overleg Olifantslihouet.png 3 nov 2009 20:19 (UTC)
Juist. Je moet eigenlijk t puntje verschuiven, en weghalen. 2000 9. Zie het maar als de uitspraak ervan. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 3 nov 2009 20:23 (UTC)
'Twordt op deze manier een éénschakelketting, wat jammer zou zijn. Komt op, meldt u aan! | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 4 nov 2009 14:04 (UTC)
En aangezien een ketting zo sterk is als de zwakste schakel... wat een verantwoordelijkheid op die tengere schoudertjes! Em12.png Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 4 nov 2009 14:44 (UTC)
Wellicht kan Chazia Mourali uitkomst bieden, zij kon dat programma (De Zwakste Schakel) meesterlijk brengen. Anders dan haar opvolger bij de Achmea Kennisquiz, Nicolette van Dam, dat is gewoon een "handtasje" over datum. Enfin, deze tengere schouders zullen de last wel kunnen dragen, tenzij de Moldaviërs in 1995 hebben verzuimd hun nagels te doneren. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 4 nov 2009 15:21 (UTC)
Ik liep zelf eigenlijk ook al een tijdje rond met het idee van een kettingverhaal, maar dan anders dan dit. Ik zat te denken aan een OnBoek, en niet een artikel, met daarin een verhaal op dezelfde melige manier als regelmatig voorkomt op overlegpagina's...een verhaal over/met/door de users, zoals hetgeen op DG's overleg. :D Maar dit is ook een erg leuk idee, ik schrijf me wel in ,school is toch niet zo belangrijk.Aeno Overleg Olifantslihouet.png 4 nov 2009 16:45 (UTC)
Hm, ik heb een idee dat de bedoeling een beetje vaag is...of dat de jury een onderwerp vist die al een tijd bekend is, maar een verrassing moet blijven (niet al te moeilijk/makkelijk, een (bijna) alledaags en inspirerend onderwerp), of dat de medewerkers wat gaan verzinnen...ik dacht aan het eerste. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 4 nov 2009 17:32 (UTC)
Dat de ideeën over dat onderwerp in de ideeënruimte konden. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 4 nov 2009 17:34 (UTC)
De voorgestelde artikelen worden toch door de jury bepaald? Dat staat onderaan deezer pagina. Aeno Overleg Olifantslihouet.png 4 nov 2009 18:20 (UTC)
Hm, ik heb een idee dat de bedoeling een beetje vaag is...
"Vaag" is een eufemisme Em12.png Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 4 nov 2009 19:12 (UTC)
Daarmee bedoel ik dat de rest het dan volgens mij niet zo begrijpt. Kan zijn, leg ik het nog een keer uit, of nog een keer lezen kan ook helpen, of ik ben iets vergeten. Kan gebeuren. En Lambic, btw: Kun je ook eens ophouden met die negatief overkomende teksten van je? Zoals "wat een verantwoordelijkheid op die tengere schoudertjes!" alsof je mij dit niet gunt? Iets wat ik met goede bedoelingen begin, moet jij nu weer zonodig afkraken, lijkt wel. Zet liever wat opbouwende dingen neer, dan dit soort snerende teksten. Ik hoef nu geen commentaar terug over de nogal geirriterende aard van de tekst, maar ik ben ik en ik heb al een rotdag achter de rug. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 4 nov 2009 19:59 (UTC)
Eufemisme? Ik dacht zonet aan een eufeminisme, zo vaag in mijn dromen, maar toch zo helder op de oncy, allez op deze pagina toch. Misschien slaat mijn eufeminisme toe, omdat er alleen maar jongens aan dit project meedoen. Ach, laat maar zitten... Cartoonist | Contact | World | 4 nov 2009 20:04 (UTC)
Roy, als ik het goed heb, was "tengere schouders" aan mij bedoeld. Bovendien kan dat zowel positief als neutraal bekeken worden, dus het kan aardig én gemeen zijn. Dat is ook Lambic's kenmerk. Niemand maakt zich meer meester in dubbelzinnig praten, op het dunne lijntje tussen wijs en, hé, daar hebben we hem weer, vaag. Om dan trouwens geen misverstand te laten verstaan: dit bericht is tegen Roy gericht. Het zal iets zijn met het administrateursschap, maar Roy heeft plots lange tenen. Enfin, laten we het erop houden dat Lambic niet sneert, het ons ook niet deert, want dat is het niet weerd. En nu even naar de reclame. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 4 nov 2009 20:49 (UTC)
Als we mijn idee doen zouden we de militaire rangen wel kunnen gebruiken voor onszelfe. Aeno Overleg Olifantslihouet.png 5 nov 2009 15:35 (UTC)
Ho. Nu gaan we een heel andere richting op dan de bedoeling was. Onder de ideeënruimte staat de de jury een onderwerp dus uitkiest die wordt gebruikt voor de wedstrijd. Dat houdt dus niet in dat de deelnemers het onderwerp uitkiezen. De ideeënruimte (staat er ook) is er voor om gebruikt te worden áls de wedstrijd begonnen is en het onderwerp (van de jury die deze allang gekozen heeft) bekend is gemaakt. Als de deelnemers dit zouden uitkiezen, zou het hele principe van "het wedstrijd zijn" inclusief deze forumpagina nogal overbodig lijken, niet (op het tijdslimiet na)? Dan zou iedereen gewoon bij elkaar aan kunnen kloppen op ieders OP om met een artikel samen te werken, of op msn, irc, wat dan ook. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 5 nov 2009 15:57 (UTC)
Aha. Ik vond het al een beetje onnodig dat het een wedstrijd was, aangezien er geen competitie is. Aeno Overleg Olifantslihouet.png 5 nov 2009 16:12 (UTC)
Er staat dan ook: "P.S.: Eigenlijk is het geen wedstrijd." omdat er geen concurrentie, haat en nijd om de winst en andere tegenstandigheid is! Men moet samen een artikel zien te maken binnen die tijdsgrens. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 5 nov 2009 16:22 (UTC)
Dus meer een challenge dan een wedstrijd. Aeno Overleg Olifantslihouet.png 5 nov 2009 16:30 (UTC)
Ja, uitdaging ja. Kon niet op het woord komen. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 5 nov 2009 16:34 (UTC)
Hoi! <3 Hedz0qxz · Waar wacht je op? 6 nov 2009 18:49 (UTC)
Hee daar! {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 6 nov 2009 18:56 (UTC)
Tijdje niet gezien zeg. Maareh, wat is nu de bedoeling? Waar kunnen we beginnen met het artikel Vliegtuig? Aeno Overleg Olifantslihouet.png 6 nov 2009 19:45 (UTC)
Daar Hier zo helemaal beneden: Lars heeft al de aanzet gegeven van "Vliegtuig", en bij de ideeën staan interessante zaken zoals "Strand" en "Een dag achter de schrijverstafel". Materie genoeg dus, zou ik zo zeggen! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 7 nov 2009 00:33 (UTC)
Ja, maar ik dacht dat de jury er een zou kiezen/voorleggen. Dat is dan toch Vliegtuig geworden en moeten we daar dan een artikel van maken, beginnend met Lars' beginnetje? Aeno Overleg Olifantslihouet.png 7 nov 2009 16:50 (UTC)
Wat er op het artikel komt, is aan jullie! De ideeënruimte had ik er neergezet om ideeën voor het artikel neer te zetten om die ook nog e.v.t. te bespreken en neer te zetten in het artikel. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 7 nov 2009 19:33 (UTC)
Hm, nog één dag te gaan. 't Is te hopen dat hieruit nog wat komt, anders ziet het voor de toekomst van het kettingverhaal/de kettingaward er heel slecht uit. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 12 nov 2009 20:57 (UTC)
Allez, Aeno, allez, Hedz, ik heb volgens mij toch een flinke opzet gegeven. Als jullie het niet doen, maak ik dit morgenavond af. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 13 nov 2009 14:56 (UTC)
Tja, als je niets bijdraagt, krijg je de prijs onderscheiding ook niet...wel een "bedankt voor het inschrijven" prijs. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 13 nov 2009 16:11 (UTC)

Het onderwerp van het Kettingverhaal van 20009 is:

Dat betekent dus dat er tijd bij gaat, het staat bij de tekst boven de discussieruimte, zoek maar op. Maximaal een week. Maar laat ik zeggen...2 dagen. Moet lukken. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 13 nov 2009 16:44 (UTC)
Wanneer zou ik dan aan de slag moeten? <3 Hedz0qxz · Waar wacht je op? 13 nov 2009 16:51 (UTC)
Any time, wanneer je wilt...er zitten geen datums op wanneer of wat... daarvoor was eigenlijk de discussie- en de ideeënruimte, wanneer zet wie wat neer etc.. maarja, das dus anders gelopen. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 13 nov 2009 16:55 (UTC)
Eh, ja, sorry, ik heb geen tijd (gehad) wegens een overvloed aan toetsen dezer en komende week. Ik schrijf me dan ook uit, ik moet dit weekend nog regelmatig blokken. Jammer dat dit niet is gelopen als we hadden gehoopt. :( Aeno Overleg Olifantslihouet.png 13 nov 2009 17:52 (UTC)

Eh ja, dames en heren. Het artikel is niet afgekomen. Alleen Lars had eraan bijgedragen, dus hij krijgt de onderscheiding. De anderen krijgen iets anders. Door dit einde is de toekomst van het kettingverhaal en de kettingaward nu erg vaag. Wie weet zal het nogmaals verschijnen...we zien wel. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 16 nov 2009 15:23 (UTC)

Vliegtuig[bewerken]

Zet de inhoud van het Verhaal HIER neer.