Oncyclopedia:Forum:LENTEPIEPER 2009

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:LENTEPIEPER 2009
Let op: Dit forum is al 2533 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


Nadat het aardse wiel een volle ronde heeft gedraaid, is het voor de tweede keer tijd voor de enige echte Lentepieper, de moeder aller piepers. Om dit éénjarig bestaan te vieren daagt Watje, u uit tot het volgende.


U kent natuurlijk het artikel Samira. Dit is een rechtstreekse correctie van het leugenachtige en misleidende artikel op de site die ik hier niet zal noemen, maar die ons parodieert en de waarheid (die altijd grappig is, anders is het geen waarheid) geweld aandoet en doodredeneert.

CORRIGEER DE LEUGENS! Voor deze lentepieper neme men een artikel van onze vijand, zette het in zijn/haar naamruimte en gaat het dan:

 • aanranden
 • vandaliseren
 • mystificeren
 • aan gort hakken
 • anderzins oneerbiedig behandelen

tot het artikel de zuivere, hilarische en onnavolgbare Oncyclopedische waarheid weergeeft.


Reglement[bewerken]

Grotepieper01.jpg
 • De lentepieper 2009 dient een (als zodanig herkenbare) correctie op een Wikipediaartikel te zijn.
 • Maak een pagina aan in je naamruimte. en noem die: [[Gebruiker:Henk de Vries/pieper]]. Daar zet je op: {{Pieperzegel}} en op die pagina schrijf je het Oncyclopedische artikel dat je naam voor eeuwig in de annalen zal beitelen.
 • Alleen jij, Henk de Vries mag aan die pagina werken (juryleden en admins mogen onderhoudswerk verrichten).
 • Op 7 mei, wanneer de wedstrijd afloopt, hernoem je Gebruiker:Henk de Vries/pieper in hoe het moet heten (bijvoorbeeld Komkommersla, ik zeg maar wat).

Beoordeling[bewerken]

Een jury beoordeelt dan de Piepers op

 • Onderwerp ((Actuele) Oncyclopedische waarde) en uitwerking
 • Verzorging: Layout, afbeeldingen, afwerking.
 • Taal (Grammatica, spelling, u weet wel, de schaduw van Vondel)
 • En lest best: HUMOR. Het spreekt vanzelf dat dit het zwaarst wegende onderdeel is. Als de jury er niet om kan lachen, maakt het geen kans.

De wedstrijd loopt af op 7 mei 2009 om 23u.59.

Prijzen[bewerken]

 1. De Gouden Lentepieper 2009 Lentepieper09 1Gou.JPG voor het winnende artikel;
 2. De Zilveren Lentepieper 2009 Lentepieper09 2Zil.JPG voor het net niet winnende artikel;
 3. De Bronzen Lentepieper 2009 Lentepieper09 3Bro.JPG voor het net niet net niet winnende artikel;
 4. De Dappere Lentepieper 2009 Lentepieper09 4Mee.JPG voor het dappere meedoen;
 5. De Lentecoloradokever 2009 Lentepieper09 5Dis.JPG voor een gediskwalificeerd artikel.

Jury[bewerken]

 1. <3 Hedz0qxz · Waar wacht je op?

Strijders[bewerken]

Praatplek[bewerken]

 • Ik ben twee of drie dagen geleden begonnen met mijn artikel over Duitsland voor de Merkelrevolutie. Kan dat artikel nog meedoen? Als dat niet kan, zou ik graag in de jury willen zitten. Als dat beide niet kan, zijn jullie vervloekt word ik heel erg BOOS! wil ik toch graag een beoordeling voor mijn artikel als het af is. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 26 apr 2009 12:50 (CEST)
  • Wat mij betreft kan het meedoen. Ik wil even iets over de jury zeggen: Eigenlijk is de pieper een zaak van de feestcommissie en meestal komen de juryleden uit die commissie of worden daardoor aangewezen. Ook lijkt het me beter om meer ervaren oncyclopedisten in de jury te hebben. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 26 apr 2009 15:37 (CEST)
   • Begrepen. ;) | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 26 apr 2009 16:54 (CEST)
    • Ow, help, mag ik dan wel jury zijn? Ik heb deze week geen tijd om te schrijven maar wil wel met deze pieper betrokken zijn, namelijk. Woverlegei 26 apr 2009 17:06 (CEST)
 • Iemand bezwaar als ik de lege jury plek inneem, nadat ik heb geprobeerd mee te doen? Dat soort dingen falen automatisch bij mij...
  27 apr 2009 00:07 (CEST)

Misschien moeten we voor de volgende keren voor de jury iets vasts afspreken? D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 27 apr 2009 12:18 (CEST)

 • Niet té vast, want elke keer blijkt het vinden van een jury even moeilijk als, of moeilijker dan het vinden van Pieperstrijders! De aspirant-juryleden mogen op hun beide oortjes slapen: er zal geen kilometerartikel tussenzitten deze keer (tenzij mijn langdradigheid intussen iemand geïnspireerd heeft), want deze Pieper laat ik aan mij voorbijgaan. Maar o wee, de volgende! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 27 apr 2009 12:44 (CEST)
  • Het probleem van een vaste jury is dat juryleden ook wel eens een gokje willen wagen...
   27 apr 2009 14:38 (CEST)
   • Er komt wel een kilometerartikel, hoor. Die van mij al gezien? | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 27 apr 2009 14:50 (CEST)
 • Leuk idee jongens! Jammer dat ik niet veel tijd heb... 유유유ΞΞΞΞ @ 27 apr 2009 22:41 (CEST)
  • En de prijzen zijn ook gearriveerd! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 28 apr 2009 00:30 (CEST)
Zou ik mijn artikel van Pollock mogen afmaken en dat als pieper inzenden, ik heb echt geen tijd om mijn volledig nieuw artikel te schrijven. (Zou degene die het al dan niet goedkeurd dit op mijn overlegpagina kunnen meedelen.) Anders eindigt het hier voor mij jongens... Jonas & Joint? 29 apr 2009 20:39 (CEST)
Bij deze trek ik me terug, de eisen beperken mijn creatieve mogelijkheden te veel. Petje af voor degene die hier iets leuks uit kan halen. Groet '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 29 apr 2009 21:52 (CEST)

ATTENTIE: mijn Pieper is uitdrukkelijk voor diskwalificatie bestemd (en zo spreek ik mijn vorige interventie niet compleet tegen), door ten eerste een lemma te nemen dat aan de overkant onbekend is, en ten tweede het (weeralnekeer) op rijm te schrijven. Een blik op de concurrerende artikelen leerde mij immers dat ik dat schattige keverprentje waarschijnlijk voor niks gemaakt had, en die onnozele paaspatat wil ik niet. Zelfs de achtergrondkleur van mijn Pieper is al op de Lentecoloradokever afgestemd, dus, juryleden: WEEST RECHTVAERDIGH! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 30 apr 2009 01:49 (CEST)

Volgens mij maakt Lambic een zeer goede kans als het gaat om de 1e plaats <3 Hedz0qxz · Waar wacht je op? 4 mei 2009 13:10 (CEST)
Wil er iemand zo lief zijn om Hedz het reglement van de Lentepieper 2009 eens voor te lezen? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 4 mei 2009 21:36 (CEST)
Hedz, ik geef je 10 euro als je een artikel op wikipedia vindt waarop dit is gebaseerd.
4 mei 2009 22:32 (CEST)
Heerlijk al dit sarcasme hihi '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 4 mei 2009 22:37 (CEST)
Van de vorm nog gezwegen: sinds wanneer heeft wikipedia artikels op rijm? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 4 mei 2009 22:38 (CEST)
Ik vind dat de jury wel moet beoordelen adhv het reglement. De vorige keer was het dat zonne-artikel van Pling dat helemaal niet mee had mogen doen. Als het artikel niet aan de voorwaarden in het reglement voldoet, moet het worden uitgepieperd oftewel gediskwalipiepeerd. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 5 mei 2009 11:41 (CEST)
Heh, aangezien er nog maar vier mensen meedoen en Lambic graag de Kever wil, kom ik in ieder geval op het ereschavotje. De Bronzen, misschien. "Come to the Dark Side, we have potatoes!" Of de Zilveren. "Dit heet geen schrijven, dit heet spastisch doen met een pen in je hand." (O nee, dat zei Buzz) Of toch die gouden. ... ... Verrek, ik kan daar geen verdraaid citaat bij... | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 5 mei 2009 17:54 (CEST)

Bedorven[bewerken]

Volgens mij zijn de piepers nu al bedorven.... Jury, wordt eens wakker en doe waar jullie je voor hebben opgegeven, jureren! En als er eentje op zich laat wachten, dikke pik voor die en doe het dan zonder hem/haar. Groet '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 19 mei 2009 13:34 (CEST)

Ik kan de Mechelse Veiling nu mooi vergeten! Cartoonist | Contact | World | 19 mei 2009 17:08 (CEST)
Ik wacht al tijden op Hedz' uitslag, en Woei laat ook zeer veel van zich horen. Niet dat ik zo overactief ben, overigens...
19 mei 2009 19:16 (CEST)
Om eerlijk te zijn heb ik het (onverwachts) erg druk, dus ik trek me terug uit de jury. Het spijt me, allemaal, en dit betekent geenszins dat ik me terugtrek van de Oncy, maar het heeft geen zin om iedereen op mij te laten wachten. Woverlegei 20 mei 2009 10:41 (CEST)
Dat je je niet terugtrekt op de Oncy zei je op de overlegpagina ook al. Maar goed, we hoefden dus al geen neigingen meer te hebben om de computer uit het raam te gooien. Dat scheelt weer van alles! O.a. ook dat dan een groot stuk van de Oncy dan af zou breken en zou vallen in de oneindige diepte. //Roye*Mijn gezooi!*Designs!*7777777\\ 20 mei 2009 15:58 (CEST)
Mijn grofheid werkte. Hedz, lever nu je verslag in of ik dwing Vsotvep om een éénmansjury te worden en de prijzen zelf maar uit te delen. '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 20 mei 2009 17:55 (CEST)
Anders ga JIJ in de jury? Je hebt tenslotte toch geen pieper geschreven.
20 mei 2009 22:22 (CEST)
Vsotvep, je bent nogal flauw bezig (om het zacht uit te drukken). Eerst wil je "misschien" in de jury, maar je zet je naam er wel neer. Dan laat je niets meer van je horen. Dan zeg je twee weken na het verstrijken van de pieper dat jij en Hedz op Woei wachten en nu zeg je dat Pepper het maar moet doen. Ik weet dat je zin voor de oncy weg is, maar neem dan geen taken op je die je niet uitvoert. Voor Hedz geldt waarschijnlijk hetzelfde: Ook zijn enthousiasme voor de Oncy is blijkbaar verdwenen. Maar neem dan ook geen taken op je. In ieder geval wordt de Pieper vanaf nu weer strak geleid. De vorige keer was het ook een zootje. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 21 mei 2009 12:50 (CEST)
Goddomme, DG, lees even, Ik ben al minstens een week klaar met lezen, en heb m'n rijtje al klaar staan, ik heb echter moeten wachten op Hedz voor zijn uitslag, die heb ik nu binnen en Woei geeft het op: Geef even één reden waarom ik nu fout zit? Ik heb in ieder geval de uitslag, maar als 't zo moet zoeken jullie 't zelf maar uit. tabee
21 mei 2009 13:27 (CEST)
Je bent een naar en vervelend ventje geworden. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 21 mei 2009 13:58 (CEST)
Blijf je nu dan ook weg? Want je negatieve instelling hangt me behoorlijk de keel uit. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 21 mei 2009 13:59 (CEST)
[Kijkt naar het geruzie] ... Misschien een verkeerde timing, maar wanneer wordt nou de uitslag bekend? | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 21 mei 2009 14:30 (CEST)
Als het de heren behaagt geloof ik. Luister eens Vsotvep, je moet niet tegen mij gaan vloeken. Doe iets of doe het niet, maar laat het geen weken versloffen. Andere mensen wachten op jullie. Als je even met Hedz overlegt is het in een half uurtje gebeurd. Doe wat of trek je terug, dan kunnen anderen het oplossen. Dus... gelieve een duidelijk antwoord. Of wil je de Pieper gewoon saboteren? Dat lukt je dan aardig zo. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 21 mei 2009 14:31 (CEST)
Wel, dan wil ik "de heren" vragen dit gekemphaan op te geven. Niet alleen zijzelf maar vooral de schrijvers worden hierdoor enorm gehinderd. En nu aub niet gaan zeggen: "Hij bracht de uitslag niet!" of "Hij geeft het zomaar op!" want de jury heeft als volledig team schuld. (Sorry als mensen zich persoonlijk aangevallen voelen.) En het is toch vooral jammer dat ik, een broekie vergeleken met de stokers, het geweten moet spelen. Dus, Vsotvep, Hedz, WOEI, tijd om de zondes goed te maken door de koppen bij elkaar te steken en desnoods door de dobbelstenen te gooien een uitslag te bedenken. Anders is het straks al kerst! | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 21 mei 2009 14:45 (CEST)
Je hebt gelijk Lars, maar laat maar. Vsotvep is al weg en wat Hedz van plan is weet ik niet. De jury wordt ontslagen. Nieuwe jury beraadslaagt morgen en zaterdag of hooguit zondag worden de prijzen uitgereikt. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 21 mei 2009 14:53 (CEST)
Wie is nu de nieuwe jury dan? Jij (DG) en Pepper? Jonas & Joint? 21 mei 2009 15:48 (CEST)
Natuurlijk zijn jullie dat, dom van me, ik moet beter kijken. Jonas & Joint? 21 mei 2009 15:49 (CEST)
Ja, sorry, ik moest ook even zoeken voor ik besefte dat het op deze pagina stond :p D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 21 mei 2009 15:50 (CEST)
Oke, hoe kom ik ineens in deze jury terecht? Enfin, ik zal het wel doen aangezien men nu al te lang wacht. Ik zal zo wel beginnen met het lezen en beoordelen van de eerste werken. Vsot, ik weet dondersgoed dat je niet weg bent. Jij laat je echt niet wegjagen voor iets kleins als dit al heb je nog zo weinig zin in de oncy. Wat Hedz en Woei betreft, geen idee wat zij aan het doen zijn. Toch betreur ik het dat iets kleins en naar mijn mening meningloos (de pieper dan) zoveel drama heeft weten te veroorzaken. Op vertrekken met een boel demotiverend gedrag heb ik het alleenrecht hoor (slecht geplaatst grapje). Naja... net een nieuw pakje dus ik kom wel vooruit. Groet '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 21 mei 2009 22:51 (CEST)
Voor de duidelijkheid: het spijt me echt heel erg dat ik me heb teruggetrokken, maar ik had gewoonweg geen tijd. Ik voel me echt heel rot dat ik jullie allemaal heb laten zitten, maar ik kon er niets aan doen, echt waar. Om het goed te maken zal ik weer veel artikelen schrijven en te biecht gaan bij Sophia. Woverlegei 22 mei 2009 10:51 (CEST)
Pepper, als ik me niet vergis hebbe we er op msn over gesproken. Maar het kan zijn van niet. ik ben ze nu in ieder geval aan het lezen. D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 22 mei 2009 16:17 (CEST)

Uitslag[bewerken]

Hooggeëerd publiek! Het circus is weer in de stad. Heel lief en aardig maar dat was niet wat ik wou vertellen. Wat ik nu ga vertellen is een eng verhaal en echt waar, de uitslag van de Lentepieper 2009. Dus zonder enig oponthoud volgt nu de uitslag!

Nummer 3 is geworden het artikel over één van de kunstmanen, namelijk Hubble van Roye! Deze jongen heeft het voor elkaar gekregen het ruimteding te parodiëren op een wijze die alleen de grote Mvr Huppsevlus kon.
Op nummer 2 valt terug te vinden in originele staat een werk van de grote C. Henning die met volle glorie een Vlaams gehucht bekend heeft gemaakt bij ons vooral Nederlands publiek. Ja Nederland, dat heb je niet in België!
En dat houdt automatisch in dat er op de eerste plaats een artikel over de Bratwurst essende menschen of een gedicht over een neologisme staat. Na veel overleg en onderzoek is echter gebleken dat Dhr Lambic zich niet aan de eisen gehouden heeft noch de jury heeft geprobeerd om te kopen met appeltaart. Hiervoor zal hij als straf een Kever terugvinden op zijn overlegpagina. Dan rest nu dus nog maar één artikel, namelijk Duitsland (1945-2005) van Lars! Gefeliciteerd met de eerste plaats, je hebt het verdiend.

Als laatste wilt de hervormde jury iedereen bedanken voor zijn/haar geduld en de inzet die de jonge strijders vertoont hebben. Zonder jullie bijdragen zouden we nog op dezelfde plek staan als eergisteren!