Oncyclopedia:Forum:Naam Onziclopedie

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:Naam Onziclopedie
Let op: Dit forum is al 3728 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


Onziclopedia[bewerken]

Zouden wij eigenlijk niet Onziclopedia moeten heten?? Marco 16 jan 2007 11:51 (EST)

de Oncyclopedia Neerlandica is mijn favoriet. Ik vroeg me al af waarom het niet Oncyclopedie heette, naar de engelse Uncyclopedia. Dat woord blijft het dichtst bij het oorspronkelijke Encyclopedie (sorry dat ik dat woord hier noem. Ik maak het ook niet 'bold'.) en staat minder.... amateuristisch (=liefhebberig).(moeilijk om een woord te vinden voor een gevoel.
Oncyclopedia Neerlandica vind ik ook erg mooi, maar is denk ik wat te lang. Ik zal morgen ofzo Rongo even mailen. Eerst slapen. Groetjes, Marco 16 jan 2007 17:39 (EST)

Ik vind een naamswijziging prima hoor, ik heb deze naam ook niet bedacht en weet eigenlijk niet wie dat wel heeft gedaan, was al de naam van dode wiki die ik hier aantrof. Ik ga zelf voor Onziclopedia, dan zit het woord onzin er ook nog mooi in en qua uitspraak is het praktisch hetzelfde als Oncyclopedia dus dat het een parodie op een encyclopedie is zal iedereen wel snappen. Groetjes Rongo! (overleg) 21 jan 2007 11:34 (EST)

Ok, dan is de vraag nu hoe we het veranderen... Jij weet dat vast wel Rongo ;) Marco 21 jan 2007 12:04 (EST)
en wat wordt het? Onziclopedia of Oncyclopedia? Ik blijf zelf (onofficieel) Neerlandica erachter te zetten, als verwijzing naar de Encyclopedia Brittannica. Is Onziclopedia (Oncyclopedia) Neerlandica te lang? Ik vind het wel mooi! Paard1a.gifD. G. Nerator Schrijf! 21 jan 2007 12:44 (EST)
Of het Onzi of Oncy wordt maakt me niet uit. Het gaat me meer om dat ia aangezien het ook Wikipedia is. Neerlandica erachter wordt waarschijnlijk te lang, voor i.v.m. het logo. Onofficiëel kan natuurlijk van alles ;). Marco 21 jan 2007 13:02 (EST)

Paard1a.gifD. G. Nerator Schrijf!trekt zich terug uit deze discussie, offert 2 kippen en laat het aan de Goden over.

Nee toch niet. Ik wil alleen mijn voorkeur uitspreken voor Oncyclopedie of Oncyclopedia. De reden: Dan wordt er minder de indruk gewekt dat alles hier onzinnig en onzin is, en het geeft het een offiëel klinkende Titel. + het is dichter bij de werkelijkheid. (zie: Humor, een korte cursus :p )Paard1a.gifD. G. Nerator Schrijf! 21 jan 2007 16:13 (EST)
Ik denk dat dat ook beter is maar technisch minder makkelijk haalbaar. Als je kijkt naar de link hier boven zie je waarschijnlijk onziclo.pedia.ws, om dit te veranderen is er heel wat nodig! Daarin tegen is het veranderen in Onziclopedia helemaal op de wiki te regelen (tenminste als dat ding linksboven wat makkelijk te veranderen is. Ik pleit niet voor Onzi maar ik denk wel dat technisch gezien makkelijker is. Groetjes, Marco 21 jan 2007 16:39 (EST)
welke link bedoel je? het URL? Is het ding linksboven niet een Duivels oog waarmee de zwartmagi"ers van Uncyclopedia ons in de gaten houden? Valt dat ding niet te saboteren, vandaliseren of anderszins oneerbiedig te behandelen? Paard1a.gifD. G. Nerator Schrijf! 22 jan 2007 13:39 (EST)

Dat duivelsoog moet in principe niet zo moeilijk te veranderen zijn, normaalgesproken is het zo dat het een kwestie is van een plaatje uploaden naar Image:Wiki.png en dat is dan je nieuwe afbeelding, ik neem aan dat dat bij deze wiki ook zo is. Als het goed is haal ik op dit moment het standaardlettertype van het Uncyc logo binnen (maar daar moet ik ook tig andere in één pakket voor downloaden dus nu haal ik meer dan een gigabyte aan troep binnen waar ik nooit wat mee ga doen voor dat ene lettertype :s, moet toch makkelijker kunnen :p), zodra ik die heb zal ik eens gaan klooien met photoshop en kijken of het lukt om er Neerlandica onder te proppen. Bij mijn weten zijn alle vulhierwatin.pedia.ws domeinnamen in het bezit van één persoon, dus is het volgens mij een kwestie van hem een mail te sturen en te kijken of we er naast onze huidige drie domeinnamen ook nog oncyclo.pedia.ws kunnen krijgen (wordt wel heerlijk overzichtelijk zo maargoed) bovendien zit ik er al een tijdje over te denken om een .nl domeinnaam aan te schaffen voor de OnziclopedieOncyclopedie wat het hele probleem helemaal uit de wereld zou helpen. Groetjes Rongo! (overleg) 25 jan 2007 15:30 (EST)

Ja, die drie url's zijn ook lastig. als ik bij de een inlog dan ben ik niet bij de andere ingelogd. alsik dan vanuit een andere site terug kom ben ik anoniem aan het werken. Maar misschien zie ik het nu sneller omdat ik meer knoppen heb :) Paard1a.gifD. G. Nerator Schrijf! 25 jan 2007 15:50 (EST)

Inderdaad maar wat doe je er aan, we kunnen hooguit proberen om bij alle verwijzingen naar de site één link te krijgen maar daar hebben wij natuurlijk weinig controle over. Dat pakket bleek achteraf dat lettertype helemaal niet te bevatten dus dan moet ik maar op Uncyc gaan vragen of iemand dat lettertype heeft. Maar ik zou voor die domeinnaam wel graag weten of we nu de Onzi- of Oncyclopedia Neerlandica worden, dus: Groetjes Rongo! (overleg) 29 jan 2007 13:26 (EST)

Dé grote mega zi versus cy stemming![bewerken]

kan er misschien een datum of quotum komen voor sluiting? D. G. Narrateur - Schrijf! 29 jan 2007 17:11 (EST)

zi[bewerken]

Groetjes Rongo! (overleg) 29 jan 2007 13:26 (EST)

 • [[PPP]] 29 jan 2007 15:31 (EST) want 'cy' is mij niet Neerlandica genoeg. :)
 • ZaZaZiZaZizizi Alzheimlichoverleg 2 mrt 2007 04:19 (EST)

cy[bewerken]

 • Indien technisch mogelijk, Marco 29 jan 2007 13:29 (EST)
 • D. G. Narrateur - Schrijf! 29 jan 2007 17:08 (EST) (De mogelijkheden om mee te spelen zijn groter. klinkt officiëler en gerespecteerder dan Onzi. Is ook internationaler. Vind ook niet dat alle humor onzin is. We zijn een (on-)Encyclopedie en geen Onzi -encyclopedie. dit zijn mijn argumenten.)


Hohohoho, waar gaat dit over. Effe gas terug aub. Een stemming zonder uitleg erbij of een verwijzing daarnaar, dat kan toch niet Heeren modderatorren. Vanwaar die haast ? En wrom niet Onzie- of Oency- of Noncy- ? En trouwens bekt dat niet lekker : Oencyclopedie ? Krijg nou de Pestppocku ! 29 jan 2007 17:28 (EST)


Er zijn zippie mogelijkheden genoemd:
 1. OnziclopedieOncyclopedie (blijft zo)
 2. Onziclopedia
 3. Oncyclopedie
 4. Oncyclopedia
 5. Noncyclopedie (evt Noncyclopedia) ook een goeie. bestaat die al? even checken.
 6. Oencyclopedie
 7. Degenereecyclopedie (met alle varianten daarop)

De vraag nu is dus:

 • A:Wil ik Willen we de (officiële, want iedereen is verder vrij daarin in zijn schrijfsels) naam veranderen?
 • B: Zo ja, wat wordt de nieuwe naam.

ik stel voor om over A te stemmen en een termijn vast te leggen van een week vanaf nu: 29 jan 2007 19:26 (EST) dan is de stemming gesloten en gaat eventueel de stemming over B in, die ook weer een week duurt. ik stel ook voor om geschiedvervalsing als sabotage te beschouwen. Dan zet ik vast hieronder de opties en ga even goed nadenken. Graag met handtekening EN datum (~~~~) ondertekenen Gebruikers die zich na 29 jan 2007 19:30 (EST) inschrijven zijn om veiligheidsredenen uitgesloten van deze stemming. Ook het gebruik van Sokpoppen wordt fronsend op neergekeken. D. G. Narrateur - Schrijf! 29 jan 2007 19:26 (EST)

Voor verandering van naam:[bewerken]

Tegen naamsverandering:[bewerken]

 • Anders dan het Engels kun je in het Nederlands de woordgrap met "onzin" uithalen. Als we nou naar "oncyclopedie" willen gaat die woordgrap verloren en dat is zonde. Steinbach 25 feb 2007 17:44 (EST)

Onverschillig tov naamsverandering[bewerken]

(je hoeft hier niets neer te zetten als het je niet interesseert.)

 • Het interessert me wel. Klompco 29 jan 2007 22:52 (EST)
 • De wereld vergaat toch wel. [[PPP]] 31 jan 2007 14:16 (EST)

alternatieven[bewerken]

Dat gaat snel! Ik zet hier vast de genoemde alternatieven. Ik stel ook voor om ipv 2 weken, 1 week te nemen voor beide stemmingen. Als dus niemand bezwaar maakt, is de sluiting een week na gisteren, je weet wel, zoek het boven maar op. (Ik stem nog even niet, want Klompco heeft me aan het twijfelen gebracht. D. G. Narrateur - Schrijf! 30 jan 2007 12:53 (EST))

Onziclopedia[bewerken]

 • Groetjes Rongo! (overleg) 3 feb 2007 06:11 (EST), met Neerlandica erachter, heb een hekel aan de i-grec om eerlijk te zijn, ik weet het klinkt vaag.
 • Ik ga ook voor Onziclopedia! Bas 11 feb 2007 10:32 (EST)
 • Ik heb helemaal niet te laat gestemd ofzo, maar ik vind het beter passen bij de inhoud van de site (Bij de naam oncyclopedia zou ik zoiets hebben van: wat is dit??!?!?!(!?)), en het hoeft denk ik niet perse te passen bij uncyclopedia, want het moet wel een eigen gezicht krijgen, denk ik. --Joostenrijk 30 mrt 2007 15:40 (EDT) (Min een paar weken) [1]


Oncyclopedie[bewerken]

Oncyclopedia (Neerlandica)[bewerken]

Noncyclopedie[bewerken]

bestaat die al? (opmerkin van Marco: bestaat nog niet, maar Nonci al wel (it))

Noncyclopedia (Neerlandica)[bewerken]

Oencyclopedie[bewerken]

Oncyclopedia D. Generata[bewerken]

onthouden zich van stemming[bewerken]

 • Vind 2 Centen dus 2 feb 2007 19:01 (EST) (Ik mag niet stemmen van D. G. Neree)
 • In mijn functie van AON-LOL neem ik niet deel aan stemmingen, maar neem in dergelijke zaken een strikt neutraal standpunt in. Dit heeft Watje gezegd. Misverstanden daarover hier oplossen. Animalibri1a.gif 2 feb 2007 19:17 (EST)

voeg evt naam bij.

stemming[bewerken]

de 1e week is voorbij. Laten we de stemmingsluiting maar verlengen tot er genoeg mensen gestemd gebben. groet, Tierragira.gif D. G. Narrateur - Schrijf! 8 feb 2007 13:59 (EST)

tussentijdse evaluatie[bewerken]

Op dit moment is het zo dat de meeste mensen een andere naam willen, maar dat de stemmen staken wat betreft 'onzi' en 'oncy' (zie ook stem van steinbach bovenin.) Als daar geen verandering in komt, zal het, neem ik aan: 'onzi' blijven. Het gaat dan eigenlijk nog om '-die' of '-dia'. Ik ga zelf geen strijd voeren voor 'oncy' en vind 'onzi' ook best. Onder het duivelsei linksboven in de hoek zou ik Onziclopedia mooier vinden dan onziclopedie, vanwege de mogelijke toevoeging 'Neerlandica'. Ik stel voor om inplaats van een nieuwe stemming meteen voor

 • Onziclopedia

te kiezen en de zaak aan Koning Rongonius terug te geven. Bezwaren tegen het bovenstaande graag hieronder aangeven. Ook als ik wartaal uitsla en mensen het anders willen.

De zaak Oncy vs Onzi zou ik hierbij voor minimaal een half jaar voor onbeslist willen verklaren, behalve als iemand echt op zijn oncy-strepen wil gaan staan. met groet van D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 2 mrt 2007 16:31 (EST)

Ik stel wat anders voor. Eerst de feiten.
Er is gestemd over of de huidige naam aangepast dient te worden. Hieraan deden 7 gebruikers mee een de uitslag was 5 voor, 1 tegen en 1 blanco. Een zeer duidelijke uitspraak dunkt mij. Vervolgens is er gestemd hoe de naam dan dient te luiden. Hieraan deden weer 7 gebruikers mee en de uitslag was 4 voor Oncyclopedie en 3 voor Onziclopedia.
Dus anders dan DG Neree stelt staken de stemmen niet. Ook niet als de door de 1ste stemming uitgesloten OnziclopedieOncyclopedie zou mogen worden meegenomen. Deze geeft immers net zoveel steun aan Oncyclopedie als aan Onziclopedia.
De logische conclusie is dan ook dat de nieuwe naam Oncyclopedie zal dienen te luiden. En ik stel dus voor om dat door te voeren. Klompco (overleg) 3 mrt 2007 07:57 (EST)
Je vergeet Steinbach die (weliswaar op de verkeerde plaats) gestemd heeft voor Onzi. dat maakt 4 tegen 4. met groet van D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 3 mrt 2007 11:58 (EST)
Ik moet me sterk vergissen, maar hierboven kom ik slechts 1x Steinbach tegen en wel onder het kopje Tegen Naamsverandering. En dan blijft m.i. 4-3. Klompco (overleg) 3 mrt 2007 12:26 (EST)

Je hebt gelijk. het staat 4-3 voor Oncy. met groet van D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 3 mrt 2007 12:38 (EST)

Dus ? Klompco (overleg) 3 mrt 2007 17:14 (EST)
Dus is dit voor het eerst dat ik jou gelijk geef. met groet van D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 3 mrt 2007 17:38 (EST)
Dus Oncyclopedie dus !!!! Ik ga meteen de rest van mijn steekpenningen incasseren en dan El Cigarillo Americano kond doen. Klompco (overleg) 3 mrt 2007 17:48 (EST)

Het ziet er niet naar uit dat veel van de honderdvijftig ingeschreven gebruikers op korte termijn nog zullen komen aandraven om de stembussen te overladen, dus stel ik voor om de uitslag aan te bieden aan Hij wiens naam we niet zullen uitspreken zonder eerst de tanden gepoetst te hebben, opdat hij een oordeel daarover moge vellen. met groet van D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 3 mrt 2007 17:50 (EST)

Als ik het goed zie hebben we nu een uitslag waar we helemaal niks mee kunnen, aangezien PPP al eerder voor zi had gestemd staat het nu dus 4-4, met zo'n uitslag kan ik niks anders voorstellen dan voorlopig de status quo te handhaven. Ik heb er geen zin in om mijn eigen wil hier aan iedereen op te dringen ook al is ehm.... 2,21% van alle gebruikers het met mij eens. Met D. G. Neree erbij is er nu wel een meederheid voor de uitgang -pedia inplaats van -pedie, ik stel voor dat nu als besloten te beschouwen voor de volgende stemming dat vergemakkelijkt alles al weer iets. Over cy en zi word dan later wel besloten, voorlopig kan ik met OnziclopedieOncyclopedie leven. Tjuus Rongo! (overleg) 4 mrt 2007 14:43 (EST)

Dat is waar, ik had PPP over het hoofd gezien omdat hij ook aangaf onverschillig te staan tov naamsverandering. dan zie ik zelfs een lichte voorkeur voor onzi (als Steinbach als voorkeur aangemerkt wordt) en ben ik het eens met het voorlopig in de koelkast zetten van Oncy. (Kan ik al mijn nieuwe briefpapier, visitekaartjes, bedrijfslogo's en het bronzen beeld voor de ingang van mijn kantoorgebouw bij de vuilnisbak zetten, om niet te vergeten de lichtreclame op de gevel, de mailingfolders , enveloppen, aanplakbiljetten en uniformen voor het schoonmaakpersoneel. Je wordt bedankt hoor, Klompco! Betaal jij de rekening? Als je nog eens wat weet! met groet van D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 4 mrt 2007 15:33 (EST)

Ik protesteer. PPP heeft ooit in een meningspeiling een voorkeur uitsgesproken, maar heeft bij de officiele stemming besloten een blanco stem af te geven en dat is het enige wat hier telt. Dus niet voor het een en niet voor het ander. Dan is het volstrekt onlogisch, onjuist en abject om nu toch die eerdere doch herroepen mening van PPP mee te nemen. Kortom het blijft 4-3 voor Oncyclopedie. Klompco (overleg) 4 mrt 2007 16:14 (EST)
Jeetje, als ik het goed begrijp gaat bovenstaande discussie geheel over mij! En dat terwijl ik van hot naar her reisde voor mijn werk! Jullie kunnen ook niet even zonder mij... Dat is lief van jullie! Laat ik dan even opheldering geven: Persoonlijk zag ik liever zi en niet ci, maar er was iets en ik weet niet meer wat waardoor ik ci opzich ook wel goed vond, en daarom stemde ik blanco, gelijk ik blanco stemde bij de Europese verkiezingen. En nu ik de pagina nog eens heb doorgelezen weet ik weer waarom: D.G. had goeie argumenten om te wijzigen naar cy, hoewel ik nog altijd van mening ben dat zi Nederlandser klinkt. Beide hebben dus pluspunten en daarom stemde ik moedwillig blanco. [[PPP]] 14 mrt 2007 09:15 (EDT)
Nog even voor de duidelijkheid: Steinbach heeft tegen oncy gestemd maar heeft zijn stem op de verkeerde plek neergezet (zie datum.) Officieel of niet: ik zie geen meerderheidssteun voor oncy. met groet van D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 4 mrt 2007 16:37 (EST)
Kom op DG ! Hierboven hadden we samen al bepaald dat Steinbach tegen naamsverandering had gestemd, dus dat het wat hem betreft OnziclopedieOncyclopedie zou blijven. Een ruime meerderheid was echter voor iets anders en vervolgens werd er gestemd over alternatieven. Steinbach heeft in die stemronde niet meegedaan. Hij is dus net zoals PPP buiten beeld. Als er nu geen meerderheid zou zijn geweest dan zouden de meningen van PPP en Steinbach eventueel wel kunnen worden meegewogen. Nu niet. Dus ik blijf van mening dat Oncyclopedie gekozen is. Klompco (overleg) 4 mrt 2007 16:49 (EST) (NB Anders dan wordt gesuggereerd is er niet gestemd over cy, zi, pedie en pedia, maar over de alternatieven 2 t/m 7 in het lijstje hierboven. Klompco (overleg) 4 mrt 2007 16:57 (EST))

Ik ben alleen maar hardop aan het denken. ik heb er natuurlijk niet meer over te zeggen dan jij. Ik heb voor Oncyclopedie (officieus: Oncyclopedia Neerlandica) gestemd en mijn argumenten genoemd en daar blijf ik bij. Inplaats van het één: Oncy, of het andere: de naamsverandering uitstellen, stel ik voor om opnieuw te stemmen (met nu een duidelijkere keuzemogelijkheid), of de beslissing aan Rongo over te laten. Voor er opnieuw gestemd is zijn we toch al wel weer enkele weken verder. What do you say? met groet van D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 4 mrt 2007 17:09 (EST) We beginnen dan een agressieve, meedogenloze reclamecampagne, waarbij koppen zullen rollen en carrieres verwoest wrden. met groet van D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 4 mrt 2007 17:12 (EST)

Als (hopelijk) laatste in een rij van tot nu toe onhoudbaar gebleken argumenten om de met meerderheid gekozen naam Oncyclopedie toch niet te accepteren wordt nu een onduidelijke keuzemogelijkheid geopperd. Conforme de heersende leer spelen hier 2 zaken :
 • de plicht van de sysops om de gebruikers duidelijk, juist, volledig en tijdig te informeren
 • de plicht van de gebruikers om (de informatie) te onderzoeken
Die vermeende onduidelijkheid wordt op geen enkele wijze onderbouwd. En zoals een ieder zelf op deze pagina kan zien werd alle benodigde informatie over de voorgeschiedenis, het verloop van de tweetraps-stemming en de keuzemogelijkheden duidelijk, juist, volledig en tijdig verstrekt. Aan de informatieplicht is dus voldaan.
Er is dan ook geen enkele reden om aan te nemen dat ervaren gebruikers als Steinbach en PPP (notabene een sysop!) niet begrepen waarover het ging. Maar als zij dat toch niet hadden begrepen dan hadden zij dat zeker als ervaren gebruikers moeten gaan onderzoeken; hetgeen kennelijk niet is gedaan. Dus òf zij hadden het wel begrepen en dan is de uitslag zoals die is. Of ze voldeden niet aan hun onderzoeksplicht en dan kan dat gezien het voldoen aan de informatieplicht door niemand aan de uitslag worden tegengeworpen.
Kortom ook het argument van onduidelijkheid houdt geen stand. Daarmee vervalt de noodzaak om een nieuwe stemming uit te schrijven en blijft de uitslag 4-3 voor Oncyclopedie overeind. Klompco (overleg) 4 mrt 2007 20:19 (EST)

Nou zouden we natuurlijk heel lang kunnen discussiëren of de eerste afgebroken stemming wel of niet mee telt maar het lijkt me makkelijker en praktischer om gewoon de persoon in kwestie te vragen of zijn stem dient mee te worden geteld of niet, dus ik zal even een berichtje op zijn overlegpagina plaatsen. Tjuus Rongo! (overleg) 5 mrt 2007 14:55 (EST)

Rongo, wat zeg en doe je nou ?! Je bent nog erger dan ... nou ja die dus. Je kan toch niet aan iedereen vragen wat ie nou wel of niet bedoelde ? En dan een week later nog eens. En nog eens. Verder : iedereen heeft voldoende tijd gehad om te stemmen. Als je dan om wat voor reden dan ook daarvan geen gebruik maakt is dat doodgewoon jammer. Oh ja mijn stem mag je opvatten als een antistem tegen Oenziclopedie mits OnziclopedieOncyclopedie niet wel goedgekeurd wordt. Mensen hou nou eens op : Oncyclopedie is doodgewoon met meerderheid van stemmen gekozen. Klompco (overleg) 5 mrt 2007 17:07 (EST)

Het feit dat de stemming halverwege is afgebroken om eerst te bepalen of de meerderheid wel voor een naamsverandering en dat deze later is voortgezet nadat deze stemming afgerond was doet niks af aan de geldigheid van het eerste deel van de stemming, noch doet het feit dat PPP zijn stem niet voor de duidelijkheid een tweede keer heeft uitgebracht iets af aan de geldigheid van deze stem. Bij mij bestond dan ook geen twijfel over de uitslag, die is 4-4. Aangezien jij het daar kennelijk niet mee eens was dacht ik inplaats van nu een hele discussie over die ene stem te gaan voeren PPP zelf permanente onbestijdbare duidelijkheid te laten geven over zijn stem inplaats van dat aan ons over te laten. Ik was zeker niet van plan om iedere stem nog eens na te checken maar in dit ene geval leek me het simpelweg de makkelijkste en duidelijkste mogelijkheid. Tjuus Rongo! (overleg) 6 mrt 2007 07:37 (EST)

Waarde Rongo, gebruiker Klompco heeft Oncyclopedie verlaten; hij was bijzonder teleurgesteld over de houding van de sysops als groep en u met uw drogredenen in het bijzonder. Klompco heeft mij verzocht zo nodig zijn goede naam te verdedigen en zijn taken over te nemen. Ik zal -met uw welnemen- van hem de zware taak van het ontwezen van Weespagina's op mij nemen, anders is dit project zelf een weeskindje.
Als ik de gang van zaken zo zie, dan heeft u eerlijk gezegd natuurlijk een zeer, maar dan ook echt een zeer zwakke casus. Nu Klompco weg is kunt u toch gewoon toegeven dat u meer dan verschrikkelijk loog en draaide en dat u niet de moeite nam om de achterliggende discussies te lezen. Maar goed in uw positie moet u vaker liegen en draaien. En u bent een ster daarin.
Het is natuurlijk klinklare nonsens dat er sprake zou zijn van één stemming, maar we gaan Klompco niet wijzer maken dan ie is. Kortom u heeft het spel slim en hard gespeeld. Geen naamswijziging, ben benieuwd hoe u het de volgende keer gaat doen. Ik ben eerlijk gezegd best opgelucht dat hij vertrokken is. Ik werd door hem erg kort gehouden en nu krijg ik eindelijk de gelegenheid mezelf te ontplooien. Nou tot ziens dan maar en ik hoop in alle oprechtheid dat u toch nog een juiste beslissing zult nemen. Oncyclopedie dus. Krijg nou de Pestppocku ! 6 mrt 2007 12:28 (EST)


Als iedereen gewoon via http://nl.uncyclopedia.info hier naar toe gaat i.p.v. http://onziclo.pedie.info dan lijkt het net alsof we een andere naam hebben ;-) Alzheimlichoverleg 9 mrt 2007 03:57 (EST)

Compromis[bewerken]

Omdat het volgens mij hier niet gaat om een messcherpe analyse van stemmingsgedrag, maar om iets te vinden waar zoveel mogelijk mensen zich happy bij voelen, wil ik het volgende voorstel doen:

We houden voorlopig de naam Onziclopedie, met extra optie: Onziclopedia (Neerlandica) Daarnaast wordt een nieuwe domeinnam aangevraagd, namelijk Oncyclopedie.

Want waar gaat het eigenlijk over? alleen over een URL (?).

We kunnen dan linksboven onder Sophia gewoon OnziclopedieOncyclopedie of Onziclopedia laten staan, en verder in artikelen en overleggen de naam gebruiken die eenieder op dat moment het leukste vindt uitkomen.

Zo hebben we alletwee de namen en is de domeinnaam Oncyclopedie alvast veiliggesteld voor als mensen in de toekomst toch besluiten de naam te veranderen.

Iedereen (de lezers) snapt wel dat de Oncyclopedia Neerlandica dezelfde is als de Onziclopedia Neerlandica, en het geeft ons een grote speelruimte om mee (in) te spelen.

Graag hoor ik hiervan de mogelijkheden en evt onmogelijkheden. D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 11 mrt 2007 12:55 (EDT)

Niet moeilijk doen en Sophia gewoon laten rusten. 62.195.152.36 12 mrt 2007 14:38 (EDT)

wie is 62.195.152.36? D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 12 mrt 2007 15:13 (EDT)

Klik eens op de link ;). ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: 12 mrt 2007 15:28 (EDT)

PPP : 2 x Blanco[bewerken]

Het heeft PPP behaagd te antwoorden en wel aldus : Jeetje, als ik het goed begrijp gaat bovenstaande discussie geheel over mij! En dat terwijl ik van hot naar her reisde voor mijn werk! Jullie kunnen ook niet even zonder mij... Dat is lief van jullie! Laat ik dan even opheldering geven: Persoonlijk zag ik liever zi en niet ci, maar er was iets en ik weet niet meer wat waardoor ik ci opzich ook wel goed vond, en daarom stemde ik blanco, gelijk ik blanco stemde bij de Europese verkiezingen. En nu ik de pagina nog eens heb doorgelezen weet ik weer waarom: D.G. had goeie argumenten om te wijzigen naar cy, hoewel ik nog altijd van mening ben dat zi Nederlandser klinkt. Beide hebben dus pluspunten en daarom stemde ik moedwillig blanco. PPP 14 mrt 2007 09:15 (EDT)

Als zaakwaarnemer van Klompco trek ik namens hem nu wederom de enige logische, consistente en verdedigbare ofwel enig juiste conclusie : 4-3 voor Oncyclopedie.

Ik verzoek de heren sysops nu dan ook eindelijk eens zonder verdere uitvluchten recht te doen aan deze uitslag. Ik wil ook een leuke sig zegt Pestppocku ! 14 mrt 2007 09:45 (EDT)

En ?[bewerken]

Ik hoor alleen een oorverdovende stilte, maar geen antwoorden. OnziclopedieOncyclopedie was, Oncyclopedie is. Doe d'r wat mee, zegt Pestppocku 15 mrt 2007 13:16 (EDT)

Mensen beginnen de link net een beetje te vinden en dan ga je kletsen over naamswijziging, zolang er geen nadelen kleven aan deze naam waarom dan extra moeilijk doen? ~Dit is alleen problemen maken die er niet zijn. Alzheimlichoverlegbijdragen 16 mrt 2007 03:20 (EDT)
Allerlei beschouwingen over de ongewenstheid van het niet uitvoeren van een correct genomen besluit dan wel het op korte termijn weer terugdraaien van zo'n besluit laat ik achterwege. Ik neem aan dat jij die ook kent en onderschrijft. Hier is ook sprake van een correct genomen besluit. Er is een (tweetraps) stemming geweest waarin met een afgetekende meerderheid werd gekozen om de huidige naam te wijzigen in Oncyclopedie. Argumenten als naamsbekendheid zijn daarbij besproken c.q. konden daarbij worden besproken. Je opmerking komt dus als mosterd na de maaltijd. Het is nu tijd en zaak om uitvoering te geven aan de uitslag. Pestppocku 16 mrt 2007 04:29 (EDT)

De gegevens hier gegeven zijn nooit duidelijk en overzichtelijk geweest er staan hierboven enkele stemmingen waarvan niemand echt weet welke nou telt of niet. Alzheimlichoverlegbijdragen 16 mrt 2007 07:48 (EDT)

Niet alleen ik maar ook bijvoorbeeld DG, Marco, Waterdrager en naar nu blijkt ook PPP hadden bliksemsgoed begrepen, waarover het allemaal ging. Dat zijn toevallig wel alle 4 stemmen voor Oncyclopedie en de enige blancostem (PPP).
Dan de 3 tegenstemmers. Gesteld dat ze het niet begrepen hadden, wat zouden ze hebben gestemd als ze het wel begrepen hadden? Voor de resultaat van de uitslag is dat irrelevant. Verder verwijs ik je naar de hierboven gevoerde discussie en met name het deel over onduidelijkheid en je eigen plicht te onderzoeken.
Kortom je stelling is volstrekt onjuist. Het zou je sieren als je je op niets gebaseerde achterhoedegeveecht staakt en loyaal meewerkt aan het besluit tot het gebruiken van de naam Oncyclopedie. Pestppocku 16 mrt 2007 08:51 (EDT)
Volgensmij kunnen we deze pagina wel uitlichten, zo grappig! Ik ben het er mee eens dat het uncy moet worden, maar hoe?? Geen flauw idee... ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: 16 mrt 2007 08:52 (EDT)
Marco ! Uncy ??? En je had voor Oncy gestemd. Pestppocku 16 mrt 2007 15:23 (EDT)

wie heeft mijn commentaar weggehaald? Het staat 4-3. Pestpocku, Jij mag straks overal waar OnziclopedieOncyclopedie staat, dit veranderen in Oncyclopedie. Ben je wel een weekje mee bezig. En niets overslaan! Alle verwijzingen en links vooral. D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 16 mrt 2007 15:29 (EDT)

Dat alleen de cy stememrs hem begrepen wijst eerder op doorgestoken kaart~en valse verkiezingen. 62.195.152.36 16 mrt 2007 18:59 (EDT)
Heej 62.195.152.36 je bent net zo'n drammer als die Alzheimlich. Alleen ben je nog wat dommer dan hij. En .. uhh jouw deel op dezelfde rekening als van DG ? Pestppocku 16 mrt 2007 19:19 (EDT)

Dus ik ben dom? -_- FLAMEWAR!!! Alzheimlichoverlegbijdragen 17 mrt 2007 05:30 (EDT)

Nou je bent slimmer dan 62.195.152.36, zo kan je het ook zien. Snap je ? En niks fleemwor. We gaan lekker samenwerken. Pestppocku 17 mrt 2007 08:57 (EDT)
Ik ben 62.195.152.36... Maar alles terzijde, eindelijk kan ik weer normaal doen :) Was altijd al voor cy maar ja ik ben liever opositie he :P Alzheimlichoverlegbijdragen 17 mrt 2007 14:30 (EDT)

Okay.[bewerken]

Maar zouden we niet beter een botje er op kunnen loslaten ? Of alle nieuwe gebruikers 100 blz. laten opknappen ? Ken je het nieuwe Oncy-lied trouwens al ? Pestppocku 16 mrt 2007 15:42 (EDT)

Ik wist niet dat er een oude was? D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 16 mrt 2007 15:43 (EDT)
Nee, nieuw in de zin van kersvers, heet van de naald, juist af, etc. Snappie ?Pestppocku 16 mrt 2007 15:46 (EDT)
Ik zou zeggen: Klik op [[OnGerijmd:OnziclopedieOncyclopedielied]] en dump je tekst daar. D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 16 mrt 2007 16:21 (EDT)
sorry: Ongerijmd:Oncylied D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 16 mrt 2007 16:24 (EDT)
Ook sorry, het is Oncy-lied geworden. Pestppocku 16 mrt 2007 19:30 (EDT)
Goed dan hebben we nu dus eindelijk , na 10 pagina's vol geluld te hebben :), een besluit genomen over zi en cy, ik zal eens een beginnetje maken met herdopen van de OnziclopedieOncyclopedie. Tjuus Rongo! (overleg) 17 mrt 2007 10:07 (EDT)
Op 80% zijn het er maar 7 :) Mag ik iedereen feliciteren met deze nieuwe schitterende naam? Alzie, mag ik aannemen dat bij iedere stemming jouw stem eigenlijk tegenovergesteld is?
Wat moet er nu allemaal veranderd worden? D. G. NarrateurDGNeree.jpg Schrijf! 17 mrt 2007 15:25 (EDT)
Nee dan zou ik geen opositie meer zijn, Ik volg de leer van Wouter Boskoubouter en zal altijd exact het tegenovergestelde vinden van wat een ander zegt. Alzheimlichoverlegbijdragen 17 mrt 2007 16:20 (EDT)

stemmen[bewerken]

als het bij de tweede kamer ook zo ging
werden de politieke debatten vast een stuk interessanter

(zou een leuke Loesje kunnen zijn maar is een [[PPP]] 25 mrt 2007 08:26 (EDT) ;P)

PPP = Loesje? :o Alzheimlichoverlegbijdragen 25 mrt 2007 16:09 (EDT)
Niet dat ik weet, al is Loesje best een lekker ding, ik zou haar best willen hebben zijn zien. :) [[PPP]] 26 mrt 2007 07:35 (EDT)
Ik dacht dat je meer van Mieke Maaike hield? D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 26 mrt 2007 18:48 (EDT)
Niets mis met meerdere meisjes, toch? Ik vecht voor mijn recht een mannelijk sletje te zijn! [[PPP]] 28 mrt 2007 12:29 (EDT)
Dat heet Playyaaaaa, gut jij staat ook niet meer midden in de jeugd. Alzheimlichoverlegbijdragen 30 mrt 2007 15:49 (EDT)  1. ^  Nou ja, wel een beetje te laat, en laat maar want straks komen er rellen enzo!!!1

Naam[bewerken]

De naam is nu nogal inconsequent, de URL, hoofdpagina, logo en de gebruikte naam in artikelen verschillen nogal. Wat ik voorstel is op de hoofdpagina Oncyclopædia Neerlandica, en in de URL/logo Onziclopedie. Het eerste is een leuke parodie op de Encyclopædia Brittanica, maar het is te lang voor een URL/logo. Het tweede behoudt de woordgrap met onzin (die de Engelse niet heeft), en lijkt tevens op het Nederlandse woord. Skander 21 mei 2007 10:24 (UTC)

Onziclopedie is weggestemd. De Officiele naam is Oncyclopedie, de troetelnaam Oncyclopedia Neerlandica. voorvoegsel in de oncyclopediepagina's is oncyclopedie:huppeldepup. In artikelen en overlegpagina's staat het iedereen natuurlijk volkomen vrij mo onziclopedie, Nonsensiclopedie of wat dan ook te gebruiken. Maar besloten is Oncyclopedie. De stemming is gesloten, alles is al veranderd. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 21 mei 2007 15:38 (UTC)
Hoewel de URL onziclo.pedie nog wel tot onze gangen leidt zijn we tegenwoordig ook gewoon bereikbaar via oncyclo.pedie. Alzheimlich 21 mei 2007 11:46 (UTC)
2 nieuwe URLs:
 • oncyclo.pedia.ws
 • oncyclo.pedie.info.

De oude 3 (werken gewoon) zijn:

 • nl.uncyclopedia.info
 • onziclo.pedie.info
 • onziclo.pedia.ws

Het nadeel van verschillende URLs is dat je bij ieder adres opnieuw in moet loggen. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 21 mei 2007 14:59 (UTC)