Oncyclopedia:SUA

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken


WAARSCHUWING! Deze pagina staat onder beheer van de plaatselijke opuitlichter. Gelieve de pagina met respect te behandelen. Op deze pagina zijn de algemeen geldende normen en waarden van toepassing. Overtreding van de ongeschreven wetten kan resulteren in een slecht artikel op de voorpagina en dat moeten we met zijn allen niet willen als we met elkaar door dezelfde deur willen kunnen blijven gaan. Als dit door u goed begrepen is, dán mag u pas verder naar de volgende regel. Ok? Vooruit, dan is hier:

De Officiële Stem voor het Uit Te Lichten Artikel pagina!

Het uitgelichte artikel komt op de voorpagina ter afschrikking van potentiële nieuwe gebruikers en ter lering ende vermaak van uitgeprocedeerde Wikipedianen.

Hoe gaatie?[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Als je vindt dat je een goed artikel hebt geschreven, wees niet beschroomd en nomineer het. De kans dat iemand anders het doet is ongewis.

 • Er wordt één keer per week genomineerd en uitgelicht. Er wordt dus gestemd voor uitlichting in de week die volgt op die waarin de stemming plaatsvindt. Alleen artikelen waar in de betreffende dagen over gestemd is kunnen worden uitgelicht.
 • Iedereen mag nomineren, zoveel artikelen als hij/zij wil.
 • Artikelen moeten in de Hoofd-, OnBoeken-, Ongerijmd of Hoe-naamruimte staan; OnNieuws wordt op hun eigen hoofdpagina uitgelicht.
 • Artikelen hoeven niet nieuw te zijn, maar zijn dat meestal wel. Alleen artikelen die niet eerder uitgelicht zijn kunnen meedingen.
 • Artikelen moeten "af" zijn wb vorm, inhoud en taal/grammatica. Nominaties kunnen op deze gronden door de uitlichter geweigerd worden.
 • Iedere ingeschreven gebruiker mag stemmen. 1 stem per persoon, op slechts 1 artikel per week. Stemmen mogen tussentijds gewijzigd worden. Sokpoppen niet toegestaan.
 • Bij een gelijk aantal stemmen beslist de plaatselijke uitlichter welk artikel wint, bij bezwaar van de keuze kun je dit op de overlegpagina duidelijk maken, en dan wordt het objectief genegeerd herbeoordeeld.
 • Mocht de plaatselijke uitlichter niet aanwezig zijn bij een ex-aequo, en er dringend een nieuw artikel op de hoofdpagina nodig zijn, dan wordt gekozen voor het recentste artikel.
 • Stemmingen sluiten elke zaterdag om 21:00, waarna het uitgelicht-sjabloon van de volgende week wordt aangepast en Sjabloon:Topartikel op het winnende artikel (zie hierboven) wordt geplaatst; het vorige uitgelichte artikel blijf echter nog tot maandag op de hoofdpagina staan. De stemmingen beginnen de zondag erna.
 • Het is streng verboden om stemmen van anderen weg te halen, toe te voegen of te wijzigen.


Een lijst van alle eerder uitgelichte artikelen is hier te vinden

Week 9 2017[bewerken]

Goud[bewerken]

Stem(men)[bewerken]

 1. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 13 feb 2017 09:45 (UTC)
 2. MDV Jankrijk.png Overleg 14 feb 2017 10:30 (UTC)

Commentaar[bewerken]

 • Zoals beloofd: een heel ander artikel nu Em10.png Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 13 feb 2017 09:45 (UTC)

Duimpie[bewerken]

Stem(men)[bewerken]

 1. HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens 13 feb 2017 20:09 (UTC)

Commentaar[bewerken]

 • Ik maak waarschijnlijk geen kans, maar ik ga het toch proberen met mn eigen artikel!
  • Onvoorspelbaar. Ik snap van het artikel alvast geen (bitter)bal, maar dat zal dan wel liggen aan de combinatie van twee kloven: de generatie- en de geografische. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 13 feb 2017 21:05 (UTC)
   • Ja, haha. Het is ook meer iets van mijn eigen leeftijd. Ik heb eventueel nog wel iets beters liggen, maarja. Ik wilde kijken hoever dit zou komen. HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens 13 feb 2017 21:23 (UTC)
    • Beide kloven zijn bij mij toch aanzienlijk minder diep, maar ik moet bekennen dat ik ook niet precies weet waar dit artikel over gaat... ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 13 feb 2017 23:04 (UTC)
     • Ik snap dat jullie er niks van begrijpen. Het is dan ook echt alleen voor het wat jongere publiek. Ik raad je aan om is een keertje een pack-opening van DoNotPressNL te kijken, als je het wilt begrijpen. Geen zin in een veel te lange video die vaak toch wel erg triest overkomt? Kijk dan anders even snel naar de Duimpie-remix van Gebakken Lucht, mocht je echt maar een paar minuten hebben. Wellicht wel wat kinderachtig voor jullie, dus niet te lang kijken. Anders beschadigen jullie hersenen straks. Dat is toch allereerste het laatste wat we willen? HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens 14 feb 2017 10:29 (UTC)

brugklasser[bewerken]

Stem(men)[bewerken]

 1. DSisDS

Commentaar[bewerken]

 • Helaas is Lutjebroek niet de artikel v/d week geworden. Daarom stem ik nu maar eens op mijn andere artikel. Wat mij weer heimwee geeft naar mijn middelbare school tijd.