Oncyclopedia:SUA

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken


WAARSCHUWING! Deze pagina staat onder beheer van de plaatselijke opuitlichter. Gelieve de pagina met respect te behandelen. Op deze pagina zijn de algemeen geldende normen en waarden van toepassing. Overtreding van de ongeschreven wetten kan resulteren in een slecht artikel op de voorpagina en dat moeten we met zijn allen niet willen als we met elkaar door dezelfde deur willen kunnen blijven gaan. Als dit door u goed begrepen is, dán mag u pas verder naar de volgende regel. Ok? Vooruit, dan is hier:

De Officiële Stem voor het Uit Te Lichten Artikel pagina!

Het uitgelichte artikel komt op de voorpagina ter afschrikking van potentiële nieuwe gebruikers en ter lering ende vermaak van uitgeprocedeerde Wikipedianen.

Hoe gaatie?[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Als je vindt dat je een goed artikel hebt geschreven, wees niet beschroomd en nomineer het. De kans dat iemand anders het doet is ongewis.

 • Er wordt één keer per week genomineerd en uitgelicht. Er wordt dus gestemd voor uitlichting in de week die volgt op die waarin de stemming plaatsvindt. Alleen artikelen waar in de betreffende dagen over gestemd is kunnen worden uitgelicht.
 • Iedereen mag nomineren, zoveel artikelen als hij/zij wil.
 • Artikelen moeten in de Hoofd-, OnBoeken-, Ongerijmd of Hoe-naamruimte staan; OnNieuws wordt op hun eigen hoofdpagina uitgelicht.
 • Artikelen hoeven niet nieuw te zijn, maar zijn dat meestal wel. Alleen artikelen die niet eerder uitgelicht zijn kunnen meedingen.
 • Artikelen moeten "af" zijn wb vorm, inhoud en taal/grammatica. Nominaties kunnen op deze gronden door de uitlichter geweigerd worden.
 • Iedere ingeschreven gebruiker mag stemmen. 1 stem per persoon, op slechts 1 artikel per week. Stemmen mogen tussentijds gewijzigd worden. Sokpoppen niet toegestaan.
 • Bij een gelijk aantal stemmen beslist de plaatselijke uitlichter welk artikel wint, bij bezwaar van de keuze kun je dit op de overlegpagina duidelijk maken, en dan wordt het objectief genegeerd herbeoordeeld.
 • Mocht de plaatselijke uitlichter niet aanwezig zijn bij een ex-aequo, en er dringend een nieuw artikel op de hoofdpagina nodig zijn, dan wordt gekozen voor het recentste artikel.
 • Stemmingen sluiten elke zaterdag om 21:00, waarna het uitgelicht-sjabloon van de volgende week wordt aangepast en Sjabloon:Topartikel op het winnende artikel (zie hierboven) wordt geplaatst; het vorige uitgelichte artikel blijf echter nog tot maandag op de hoofdpagina staan. De stemmingen beginnen de zondag erna.
 • Het is streng verboden om stemmen van anderen weg te halen, toe te voegen of te wijzigen.


Een lijst van alle eerder uitgelichte artikelen is hier te vinden

Week 17 2017[bewerken]

Zwitserse Garde[bewerken]

Stem(men)[bewerken]

 1. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 19 apr 2017 10:09 (UTC)
 2. HungryTigerGebruiker:HungryTiger/bijdragenVerblijf · Niet Graag voeren 19 apr 2017 14:38 (UTC)

Commentaar[bewerken]

 • Anders is 't hier zo leeg... horror vacui! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 19 apr 2017 10:09 (UTC)

Frankrijk[bewerken]

Stem(men)[bewerken]

 1. L. Catepé //// Mess //// Log 19 apr 2017 14:10 (UTC)
 2. HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens 19 apr 2017 15:54 (UTC)
 3. ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 22 apr 2017 03:58 (UTC)

Commentaar[bewerken]

 • Om het volk wat te kiezen te geven, mijn eerste herschrijving, van lang geleden. L. Catepé //// Mess //// Log 19 apr 2017 14:10 (UTC)
  • Misschien wordt het tijd weer eens een echt land uit te lichten! HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens 19 apr 2017 15:54 (UTC)
   • Sorry Lambic, ik ga voor deze, dit keer ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 22 apr 2017 03:58 (UTC)
    • Aargh! Een francomaçoon complot verspert de weg naar de tweehonderdste uitlichting! Les aristocrates à la lanterne et les sansculottes aussi! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 22 apr 2017 18:59 (UTC)
     • Haha, die tweehonderdste uitlichting komt er wel. De gezamenlijke concurrentie schrijft niet snel en goed genoeg om dat tegen te houden. Maar het zou niet ongezond zijn als we het tot 2018 kunnen uitstellen. Zo word jij ook uitgedaagd te blijven knokken. L. Catepé //// Foyer 22 apr 2017 19:41 (UTC)

Artikel 3[bewerken]

Stem(men)[bewerken]

Commentaar[bewerken]