Open Vld

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Het officiële logo van Open Vld.
Alexander De Croo's slotwoord.

Meer open dan gesloten Vld.
~ Het partijbureau

Wij zijn de partij van de doeners, het enige wat wij doen is ja knikken en net dat toont dat wij alleen maar van goede wil zijn!
~ Alexander De Croo

Laten we eens beginnen met budgettaire orthodoxie, alhoewel... anderen zien dat precies niet echt zitten, dus zullen we het maar zo laten.
~ Niet nader genoemde partijkopstukken over bezuinigingen

Open Vld of volgens erudiete HLN-lezers ook wel Ondermaats presterende egotripperige nonsensverkoop Voor liberale dommocraten is de liberale partij van België. De MR (Mouvement Réformateur) is haar jongerenbeweging. In tegenstelling tot de joint venture van de socialistische broederes en zusters in de PS-sp.a, is liberaal-België voornamelijk een Vlaams-Waalse fusie wegens gebrek aan volk.

Geschiedenis[bewerken]

De Vld op zich was voor 1992 dan weer een aftakking van de PVV. Wilders stoorde zich toen zo hard aan de tamelijk royalistische houding van zijn Vlaamse Belgische collega's dat zijn haar spontaan wit werd. Dus verbrak hij alle banden met hen.

Op lokaal niveau is vrij weinig van deze liberalen bekend. Alleen in Mechelen sloeg men er uiteindelijk in om de zittende meerderheid te verdrijven. Maar dat kwam alleen maar doordat de nieuwe burgemeester uit een Vlaamsgezind nest kwam.

Er zou na de Agusta-affaire sprake geweest zijn dat koning Albert II een lidkaart zou hebben van deze partij, hoewel die roddels niet verder gekomen waren dan in Story en Dag Allemaal.

In 2010 raakte bekend dat partijvoorzitter Alexander De Croo de stekker uit de regering getrokken had. Het werd daarop donker zodat de toenmalige premier, wiens rede voor de splitsing van BHV net was gevoerd, struikelde en viel van het spreekgestoelte. Zijn christendemocratische en socialistische collega-politici die hem te hulp schoten, vielen ook. Later bleek dat De Croo het enige stopcontact in het parlementsgebouw wilde benutten om de batterij van zijn laptop op te laden, zodat hij zijn e-mails en Facebook kon nakijken.

Partijprogramma[bewerken]

  • minder belastingen
  • meer ondernemerschap in België
  • minder kleine man, meer grote man
  • minder politici, meer in de zakken
  • afschaffen van de Vlaamse onafhankelijkheid
  • afschaffen van de opwarming van de aarde

Trivia[bewerken]

  • De partij is van plan haar politieke kleur te veranderen van blauw naar goud. In 2012 kwamen namelijk stemmen op de ideologische basis te wijzigen, alsook de tot nu toe niet-exclusieve uitstraling.
  • In 2012 besliste Phaedra Hoste, de dochter van Geert Hoste, zich te kandideren voor de gemeenteraardsverkiezingen in Antwerpen. Lijsttrekker Annemie Turtelboom haalde haar over de streep, toen ze haar vertelde dat dit veredelde miss-verkiezingen zouden zijn.

Zie ook[bewerken]

Yves Leterme campagne foto cropped.jpg
YLeterme @yves_leterme
Van die party kunne wy nog veel leren, Wouter. Hou hen maar te vriend. xx
2 seconden geleden
Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
6 september 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.