Overleg:Bastille

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Voor dit artikel heb ik het concept aangewend dat Bastille opgericht zou zijn naar aanleiding van de bestorming van de Bastille, en het leek mij een leuk idee dat ze vervolgens de hele geschiedenis bezingen. Het voelt echter al snel een beetje saai, en ik weet niet zo goed hoe ik er weer wat interessanters mee kan doen. Iemand ideeën? · Fey|Bart · Prullen 22 jan 2018 21:50 (UTC)

Asterix FR.jpg
Volgens mij is dan de truc zoveel mogelijk echte liederen die met geschiedenis te maken hebben, aan ze te linken. Zoals je al doet met Waterloo. Bijvoorbeeld Over De Muur van Klein Orkest, of dan eerder The Wall van Pink Floyd. Dan een plaatje waar de bandleden in een historisch tafereel zijn gefotosoept. Als ze bijvoorbeeld in La Liberté Guidant Le Peuple staan (zie rechts), kunnen ze Les Misérables hebben geschreven. Dat is maar één revolutie ernaast. · L. Catepé · Overleg · 22 jan 2018 22:00 (UTC)
Dat was mijn originele plan, maar wordt dat grapje niet snel oud? In principe ben ik dan al snel continu hetzelfde grapje aan het herbruiken, maar dan met andere namen.
En die fotosoeps zijn zeker een goed idee! · Fey|Bart · Prullen 22 jan 2018 22:01 (UTC)
Wat je ook kan doen is veel gebruik maken van bizarre beeldspraken/vergelijkingen. Dit kan in nagenoeg ieder artikel. Het is ook een handige manier om allerlei uiteenlopende onderwerpen in één stukje te verwerken zonder te hoeven dobbelen. MDV Jankrijk.png Overleg 22 jan 2018 22:35 (UTC)
Goed plan. Ik ga er morgen eens mee aan de slag. · Fey|Bart · Prullen 22 jan 2018 23:19 (UTC)