Overleg:Lijst van Belgische steden en gehuchten

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Excuus voor de wiu die nu over de datummie is, ik heb het nogal druk omtrent school en steeds komt er wat tussen, dus daarom dat Mao en dit artikel + de rest niet echt op willen schieten. Desnoods zet ik ze in mn naamruimte. R7av.pngoye.·. 27 jan 2010 21:08 (UTC)

Argh, hier krijg ik nou uitslag van! Ik zou altijd de "eigentaalse" naam gebruiken, behalve bij hoofdsteden, dus Liège, Mons, maar aangezien wij de Wíkípédya (hintjes over volgend artikel...) niet zijn laat ik het rusten, al moet je toch misschien overwegen bij de belangrijke Waalse plaatsen bij de Franse naam een Zie te plaatsen. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 28 jan 2010 17:28 (UTC)
Franse namen... Zij weigeren Nederlands te praten, dus weiger ik om Franse namen op een Nederlandse site neer te zetten (dat is voor mij eigenlijk de hoofdreden, dat over de Fransen die weigeren NL te spreken is gewoon een grap :p). Als jij het graag wilt en niet langer een allergie aanval wilt krijgen, go ahead, er zit toch nog werk zat aan. Wees tevens vrij om zelf evt. wat aan te vullen. Bij Luik heb ik btw wel Liège neer gezet. Kijk maar. R7av.pngoye.·. 28 jan 2010 18:17 (UTC)
Ah, blijkbaar begreep ik het ietwat verkeerd over Luik enzo. Anyway. Maar uiteraard snap ik wel wat je bedoeld met die dingen, dat sommigen dan denken van wat is dat nu weer? enzo. Oja, de Oncy was niet Nederlands, maar Beneluxisch, ofzo. Foutje. R7av.pngoye.·. 28 jan 2010 18:19 (UTC)
't Is meer een soort persoonlijke taalideologie, die ik heb ontwikkeld uit frustratie omdat buitenlanders mijn achternaam, waarin een ui-klank voorkomt, nooit goed uit zullen kunnen spreken. Zo is het wat mij betreft Köln en niet Keulen en is het Gdańsk in plaats van Danzig of Danswijk, al maak ik voor de geschiedenis uitzonderingen. Maar goed, het gaat inderdaad alleen over Waalse namen, je hoeft Antwerpen echt niet te vertalen naar Antwerpe of zoiets en het gaat ook alleen om een Zie:, zo kunnen mensen die naar Mons zoeken doorverwezen worden naar Bergen. Vooral in dat geval is het belangrijk; mensen die zoeken naar Liège zullen Luik snel genoeg vinden. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 28 jan 2010 20:19 (UTC)