Overleg:Pokémon

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit artikel vind ik nou een goed voorbeeld waarom artikelen over dingen die zowiezo al stomvervelend flauw zijn, nooit grappig kunnen worden. Niemand begrijpt namelijk waar het over gaat en de humor is nergens aan te relateren, want Pokemon zelf gaat al helemaal nergens over. Maar misschien ben ik te oud voor kinderpoppetjes en -kaartjes sparen om het grappig te vinden? D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 22 mei 2007 14:13 (UTC)

Het is echt dat laatste. Als je als kind ook in de pokémon hype had gezeten had je dit artikel waarschijnlijk ook leuk gevonden. MDV 22 mei 2007 14:15 (UTC)
Ik weet zeker van niet. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 22 mei 2007 14:21 (UTC)
Maar misschien is het vooral (even) populair (geweest) bij japanse schoolkinderen? D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 22 mei 2007 14:22 (UTC)
Ik zie het meer als een gigantische geldklopperij, die heel slim door een groep japanse zakrmlieden is gelanceerd. De wereld is overspoeld met 1dimensionale, karakterloze afbeeldingen en iedereen is er (even) ingetrapt. Er zit helemaal niets achter, behalve de hebzucht van de makers en die van de kinderen, waar ze op inspelen. Het is reclamemateriaal dat zichzelf aanprijst. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 22 mei 2007 14:25 (UTC)
Je hoeft niet zo communistisch te doen joh! Als die kinderen het leuk vinden, wat is het probleem?. Als je zeker weet dat je dit artikel ook als je als kind in de pokémon hype zat niet leuk had gevonden dan is het gewoon niet jouw soort humor. Dat gedeelte over die spellen is echt hilarisch. Ik kan mezelf er echt in herkennen omdat ik een groot deel van die spellen gespeeld heb (en nog wel eens speel). En ze zijn inderdaad allemaal bijna hetzelfde. Of het grappig is om Ash Ketchum Ass Rectum te noemen is bedenkelijk maar over het algemeen vind ik het artikel best komisch. MDV 22 mei 2007 14:27 (UTC)
Ok, waarschijnlijk ben ik op jonge leeftijd al naar een andere planeet overgebracht, die in de verte wel lijkt op deze, (die ze aarde noemen en die bevolkt wordt door wezens, die zijn geëvolueerd van het holenmensstadium naar het sparen van kaartjes met getekende kinderknuffels), maar daar wezenlijk van verschilt. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 22 mei 2007 14:33 (UTC)
Wat mijn commentaar trouwens met communisme te maken heeft ontgaat me. Ik ben nooit communist geweest en ik vind het net zo'n cliché als bijv. nazi. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 22 mei 2007 14:35 (UTC)
Het kwam op mij een beetje over als 'Pokémon is een kapitalistisch kwaad' als het niet zo bedoeld was neem ik mijn woorden over cummunisme terug. MDV 22 mei 2007 14:44 (UTC)
Verder wil ik nog opmerken dat we voor volwassenen schrijven en niet voor kinderen. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 22 mei 2007 14:38 (UTC)
Een redelijk grote groep die tijdens de eerste pokémon hype met ruilkaartjes speelden mogen al een tijdje sterke drank drinken en seksfimls kijken hoor. Maar als je dit artikel echt weg wil hebben, Ga je gang maar. MDV 22 mei 2007 14:44 (UTC)
Als ik het weg wil hebben zet ik er wel een sjabloon op. Ik vind het allemaal erg infantiel en nietszeggend. Maar als andere mensen erom in een deuk liggen, wie ben ik dan om ze dat pleziertje te misgunnen? Ik ben niet alwetend (nog 2 dingen weten en dan is het zover) maar ik vraag me altijd af wat mensen in bepaalde dingen zien. Maar ja, als 51% van de mensen krankzinnig is, zal dat dan wel normaal zijn. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 22 mei 2007 14:51 (UTC)
Je bent niet anders dan anderen hoor. Het gewoon allemaal een grote samenzwering tegen jou ^_* MDV 22 mei 2007 14:53 (UTC)
Gelukkig! dan ben ik in ieder geval niet paranoïde. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 22 mei 2007 14:55 (UTC)


De discussie gaat door, 2e ronde ![bewerken]

DG.. hoe aardig ik je ook vind, het zijn vooral scholieren die hier komen, (nog) niet volwasennen. Waar dan ook nog eens bijkomt, de pokémonfans van nu ziojn in het algemeen nog altijd de scholieren. Ook ik vind de serie geldklopperij, maar de serie zuigt gewoon. Des te meer reden om het belachelijk te maken. DG, je zal het tpoch maar eens moeten beseffen dat niet iedereen in de 40 is en een hekel heeft aan alles dat jioj ook haat. Enfin, laat het nog maar staan, komen er negatieve reactie's op pokémon dan haal je het weg, oki ? De Sergeant 24PXKlaagmuur 23 mei 2007 07:50 (UTC)

Sorry D.G., maar de Sergant heeft zeker ergens een punt. Óók jongeren komen hier, en ik kan zeggen dat dit artikel best grappig is voor die doelgroep. Ik ben zelf met Pokémon opgegroeid, en het was inderdaad zo dat er elke keer weer wat bij kwam met een andere kleur wat eigenlijk precies hetzelfde was. Misschien moet we een sjabloon maken waarin we aangeven dat het artikel alleen geschikt is voor jeugdige kijkers. ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: .ιllιlı.ıl.lılılι. ::: 23 mei 2007 10:09 (UTC)
Zo beter ?


De Sergeant 24PXKlaagmuur 23 mei 2007 10:57 (UTC)

Een sticker vind ik onzin. Als iemand het niet leuk vindt, gaat hij/zij wel naar een andere pagina. Ik vind alleen dat er de laatste tijd vrijwel alleen artikelen verschijnen die inderdaad voor middelbare scholieren misschien leuk zijn en ik vind het jammer, dat de humor op de oncyclopedie in die artikelen nogal vrijblijvend en betekenisloos (ik bedoel qua achtergrond) is. De reacties die ik vaak krijg op de oncy is, dat het een beetje een mavo-karakter heeft. Nu ben ik het daar niet helemaal mee eens, maar ik vind het jammer dat er niet meer actuele en reele zaken op de hak genomen worden. Die artikelen over dingen in de amusementsindustrie, ze zijn misschien wel grappig hoor, maar volkomen gebaseerd op lucht en niemand zal er warm of koud van worden. Maar misschien moet ik de hand in eigen boezem steken en Kermis in de Hel en de Rolling Stones onder dat rijtje scharen, maar iedere keer als er weer zo'n artikel verschijnt dan denk ik, o god, weer niks en ik lees ze eerlijk gezegd niet eens of stop na een paar regels. Niet omdat ze slecht geschreven zijn, maar omdat ze nergens over gaan (in dit geval heb ik het dus over Pokemon. We hebben bijvoorbeeld het artikel Nederland. Daar staat een lijst, waar ik enkele 'beroemde nederlanders' op gezet heeft. sinds ik dat een half jaar geleden deed, is er NIEMAND bijgekomen. Het artikel over bijv. Geert Wilders, of andere echte personen hier bestaan allemaal uit 2 paragrafen, waar met de grootste moeite enkele grappen in geperst zijn (althans zo lijkt het). Wat is er aan de hand? Het is het gemakkelijkst om over dingen grappig te schrijven die op zich al grappig of als amusement bedoeld zijn. Mooeilijker is het om actuele situaties of mensen te bespotten, omdat je dan subtiel(er) te werk moet gaan en je best moet doen om de grappen zo te maken dat ze hout snijden. Maar misschien willen jullie dat niet en gewoon vrijblijvende grapjes maken over 'ongevaarlijke' onderwerpen.
Verder nog dit: Ik ben zo'n beetje de enige 'oudere' hier. Op dit moment lijkt het inderdaad een beetje of de doelgroep uit scholieren bestaat. Ik vind dat jammer. Ik vind dat we veel breder moeten zijn en alle leeftijden moeten kunnen bereiken. Misschien dat dan ook wat meer gevorderde schrijvers hun (waan)idee"en hier komen spuien. Maar goed, jullie kunnen er niets aan doen dat je jong bent en ik kan er niks aan doen dat ik wat ouder ben en al wat meer dingen gezien heb. Iedereen moet in het leven door bepaalde stadia en die wetten zijn niet te breken. Ik ben in ieder geval blij, dat ik hier ook mijn kinderachtigheden kan spuien (zoals het rangenstelsel) en een hoop onzin kwijt kan. Ook weet ik lang niet alles.(nog 3 dingen dan is het zover.) Schrijf lekker door over wat je wilt, wat mij betreft. Wel wil ik in de nabije toekomst iets over schrijfstijl zeggen en daar misschien een discussie over beginnen. Maar dan wil ik het eerst wat beter op een rijtje hebben, want ik merk dat ik hier een troep jonge honden tegen me kan krijgen, die ieder spoor van ongefundeerde uitspraken aan stukken zullen scheuren. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 23 mei 2007 16:18 (UTC)
De doelgroep is echt NIET alleen jongeren, en er komen ook niet alleen jongeren. Alleen dit artikel misschien wel, ja. Maar iemand die totaal niet is geintereseerd in bijvoorbeeld de politiek zal ook niet de politiek gaan opzoeken op Oncyclopedia. Daarom zijn er op deze pagina gewoon meer jongeren dan ouderen. FeyBart (overleg) 30 jan 2011 12:25 (UTC)
Che Guevara, Feijenoord, Indonesië, Italië, Aanslagen op de Achmeatoren, tractor, CDA, Lonsdale, en natuurlijk Carl (en een paar die ik ben vergeten). Gaan allemaal over dingen van de echte wereld of leveren commentaar op dingen van de echte wereld. Ik heb die artikelen (volgens mij) voor het grootste deel geschreven. Ik probeer in mijn artikelen wel degelijk dingen die spelen in Nederland op de hak te nemen. Neem bijvoorbeeld het artikel Naruto. In het gedeelte over Naruto fanboys zeg ik dat omdat er in Naruto een goederik is die Lonsdale draagt en een Marrokaanse slechterik. Ik zeg dat Nederlandse kindertjes hierdoor Lonsdale zijn gaan dragen en Marrokanen gaan neermeppen. Hiermee verkondig ik twee meningen.
  • 1: De TV heeft een slechte invloed op de jeugd.
  • 2: De racistische gevoelens die op dit moment bij jongeren heersen zijn gebaseerd op gebakken lucht.

Dit doe ik in meer van mijn artikelen. Ik vindt het jammer om te horen dat dit niet goed over is gekomen. MDV 23 mei 2007 16:38 (UTC)

Genade, ik geef me over. Hier is mijn zwaard. Breek het. Als ik hier rechtsaf ga, kom ik dan bij het klooster? Wat zeg je? fitnesscentrum? Nou, dan maar 3 nachten waken in de Sophiakapel. Vaarwel vrienden, als ik terugkom ben ik een ander mens. Vergeef het mij, ik handelde in onwetendheid. De hoogmoed verblindde me. Heeft u misschien een stuk touw voor me? niet zo ruw hoor, dat schuurt zo aan de keel. Zo, nu nog een hanebalk....... D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 24 mei 2007 18:53 (UTC)
O nee de Oncy is veranderd. Geef me dan een harakiri sepukuzwaard een een kussentje. Of zeg het naar. Wil je mijn linkerpink? rechts? Grote teen? Knieschijf? Zeg het maar de Oncy moet internationaal worden niet dat enge huiselijke van: spring maar van een dak of zo, nee, het moet in stijl. Zelfverbranding is ook alweer uit de mode... hoe moet dat nou? MDV? En waarom word ik iedere 5 minuten uitgelogd? daar zal Marco wel achter zitten. D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 24 mei 2007 20:17 (UTC)
Wat tegenwoordig echt in is is blijven leven. Mensen vermoorden is voor emo's en gekken en die zijn zo verleden tijd. Leef door en luister naar me. Dat is alles wat je hoeft te doen ^_^ MDV 25 mei 2007 06:45 (UTC)
Ik luister niet naar je, want ik kan je niet horen. (bovendien ben ik minstens zo eigenwijs als jij. Ik luister wel naar mensen maar trek mijn eigen conclusies. Geen kwestie van leeftijd, maar inderdaad van overleven. Groet van D. G. NarrateurOog1a.gif Schrijf! 25 mei 2007 13:29 (UTC)
Haha! je begint me door te krijgen ^_^ MDV 25 mei 2007 13:44 (UTC)

Zelfverheerlijking[bewerken]

Dat gedeelte over mij was geen zelfverheerlijking. Dat heeft de sergeant geschreven om mij te etteren (hij blijft natuurlijk een Ottoïst). MDV 24 mei 2007 18:19 (UTC)

Hmm aangezien we nog geen duidelijk beleid hebben kan ik hem dus gerust een half jaar blokeren :P (oei pp gaat dit opschrijven) Alzheimlich 24 mei 2007 18:21 (UTC)
he bah pokémon is zo'n uitgerekte reclamespot voor hun veel te dure brol :p en btw: japan is kut --Spast (overleg) 6 feb 2011 21:06 (UTC)
Beetje laat commentaar, 2007 t.o.v. 2011, die personen zijn niet meer actief, die reageren er ook niet snel op omdat het "over datum" is. R7av.pngoye.·. 6 feb 2011 21:27 (UTC)

Beveiliging[bewerken]

Er is té veel mis, eerst nakijken, dan nog nadenken of de beveiliging er af moet <3 Hedz0qxz · Waar wacht je op? 20 mrt 2009 20:57 (CET)

Weghalingen door anoniem[bewerken]

Waarschijnlijk is dit de eerste keer in mijn hele sysopcarrière, maar ik moet mij eens verklaren met diegene die hier stukjes tekst zat te verwijderen. Ik zie er de humor ook niet van in. Wel is er een zin door verkl**t, waarmee ook het hele stukje tekst zowat zijn boodschap mist. Ik heb trouwens geen idee hoe ik dit topic grappig kan maken; nooit echt opgegroeid met die Japanse brol Em10.png Cartoonist | Contact | World | 19 mei 2012 11:10 (UTC)